7800X3D İÇİN BU ANAKARTLAR NASIL?

Reaksiyon skoru
63
eagle ax daha iyi
Düz mantık yürütüyorum yanlış veya saçma gelebilir: MSİ'da 8+8 CPU beslemesi varken Gİgabyte'ta sadece 8 pin var. İşlemciyi besleyen faz sayısı msi'da daha fazla olmalı ki güç girişi de daha fazla olsun.

Bende 9700x işlemci için anakart arıyorum. B650m x ax buldum 2. Elde 6kya

ikisi de yeterli özellik açısından ikiside aynıydı sanırsam

Düz mantık yürütüyorum yanlış veya saçma gelebilir: MSİ'da 8+8 CPU beslemesi varken Gİgabyte'ta sadece 8 pin var. İşlemciyi besleyen faz sayısı msi'da daha fazla olmalı ki güç girişi de daha fazla olsun.
hocam mesela msi da olan girişler gigabyte yok mu yani iki anakartta da özellikleri girişleri falan aynımı

Msi daha guvenilir

hocam mesela msi da olan girişler gigabyte yok mu yani iki anakartta da özellikleri girişleri falan aynımı
Detaylı baktım, benim düz mantık biraz yanlış olmuş

MSİ 12+2+1 Faz, 7 USB 1 Type C portuna sahip. 2 adet M2 Slotu var

Gigabyte 12+2+2 Faz, 8 USB 1 Type C portuna sahip, 3 adet M2 slotu var. Kısacası port ve faz olarak gigabyte daha mantıklı. RGB yazılımı vs konusunda B450'ler zamanında Gigabyte Çöp idi, şuan düzelttiler mi bilmiyorum. Haricen eksi bir yanı yok

1762270850337.webp

ikisi de yeterli özellik açısından ikiside aynıydı sanırsam

Detaylı baktım, benim düz mantık biraz yanlış olmuş

MSİ 12+2+1 Faz, 7 USB 1 Type C portuna sahip. 2 adet M2 Slotu var

Gigabyte 12+2+2 Faz, 8 USB 1 Type C portuna sahip, 3 adet M2 slotu var. Kısacası port ve faz olarak gigabyte daha mantıklı. RGB yazılımı vs konusunda B450'ler zamanında Gigabyte Çöp idi, şuan düzelttiler mi bilmiyorum. Haricen eksi bir yanı yok

Alıntıyı görüntüle
Reis çok teşekkür ederim birde şey diyeceğim nerden araştırdın bunları yanlış anlamazsan çünkü ona göre sipariş vericem de

Geri