Çözüldü✓ Thermalright ASF-Siyah AM5 CPU Tutucu

Merdo.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,090
Başlıkta belirttiğim güçlendirme kitini kullanıyorum. Şu videodaki gibi anakarta monte ettim:
Farklı bir işlemci takmak istediğimde, montaj vidalarını sökmem gerekir mi yoksa işlemciyi doğrudan kenarlarından tutup çıkarabilir miyim?

Kesin olarak sökmek mi gerekiyor hocam ? bunun montajını yaparken biraz zorlanmıştım. :D
İşlemci aslında kenarlarından tutup çekemez miyim öyle bir imkan yok mudur ?
Amacı yan kısımları kapatmak ve macun taşmasını falan engellemek. Özel gücünüz yoksa içinden geçiremezsiniz :D

Amacı yan kısımları kapatmak ve macun taşmasını falan engellemek. Özel gücünüz yoksa içinden geçiremezsiniz :D
Ek olarak attığım kasa örneğinde, işlemci güçlendirme kitini anakarta montaj sırasında vidaları sökersem arka plaka düşer mi? Düşerse, kasamın arkasındaki PSU bölgesinden bir diğer elimle destek vererek montaj yapabilir miyim rahat bir şekilde ?

Ekler

• 3144ccf9-a38f-4621-9146-98b47680be2e.webp
    3144ccf9-a38f-4621-9146-98b47680be2e.webp
    138.1 KB · Hit: 21
  • WhatsApp Image 2025-11-08 at 01.58.49.webp
    WhatsApp Image 2025-11-08 at 01.58.49.webp
    180.3 KB · Hit: 21
Kullanmayın bir avantajı yok.
Tek avantaj olarak gördüğüm yanlara macun bulaştırmıyor hocam onun için aldım sırf.
vidasını sökerken fotoğraf attım örnek olarak siyah kasa gibi kendi kasamı da öyle yatırıp vidalarını çıkarsam güçlendirme kitinin arka plakasındaki plaka çıkar mı yerinden ? çıkarsa psu'mun arkasındaki plakaya parmağımla baskı yapıp yerine mi tutturayım Hocam ? biraz dar alan oluyor plakanın tamamını avucumun içine alamıyorum uçlarından tutabiliyorum.

Bir şey olmaz arka plakaya düşecek olsa sen ilk taktigında mandalın vidalari söktüğünde düşerdi zaten

Tek avantaj olarak gördüğüm yanlara macun bulaştırmıyor hocam onun için aldım sırf.
vidasını sökerken fotoğraf attım örnek olarak siyah kasa gibi kendi kasamı da öyle yatırıp vidalarını çıkarsam güçlendirme kitinin arka plakasındaki plaka çıkar mı yerinden ? çıkarsa psu'mun arkasındaki plakaya parmağımla baskı yapıp yerine mi tutturayım Hocam ? biraz dar alan oluyor plakanın tamamını avucumun içine alamıyorum uçlarından tutabiliyorum.
Şu alana peçete ya da kağıt sıkıştır sökerken düşmez. PSU ile Back bracket arasına.

Ekran görüntüsü 2025-11-08 021811.webp

Ek olarak attığım kasa örneğinde, işlemci güçlendirme kitini anakarta montaj sırasında vidaları sökersem arka plaka düşer mi? Düşerse, kasamın arkasındaki PSU bölgesinden bir diğer elimle destek vererek montaj yapabilir miyim rahat bir şekilde ?
O konuda bilgim yok. Ama sabit olmuyor mu arkadaki braket?

O konuda bilgim yok. Ama sabit olmuyor mu arkadaki braket?
Yok hocam ilk söktüğümde nedense düşmüştü diğer kasamda. :D
Ama bazı kişilerde düşmemiş sabit kalmış şans işi galiba.

Geri