Paramı ödemeyen şirkete ne yapabilirim.

talhabkr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
817
4 yıldır her yaz çalıştığım şirket bidahaki sene gelmeyeceğimi duyunca 3 aylık maaşımı yatırmadı yazın ortasından beri para bekliyorum sürekli arıyorum çoluğunu çocuğunu arıyorum “para toparlayamadım kimseye atamadım, hacım diğer ay ödeyeceğim, hacım sabahleyin muhasebeciyle konuştum halledecez, hacım bu hafta atacağım” diyor fakat icraat yok. Bu yazdıklarının hepsi whatsapp konuşmasında var ayrıca muhasebecinin şu kadar alacağın kaldı bilgisi var sigorta girişlerim görünüyor çalışırken grup vardı ordaki konuşmalar var. Adam parayı bir türlü atmıyor ne yapabilirim? 50bin küsür param var içerde.

4 yıldır her yaz çalıştığım şirket bidahaki sene gelmeyeceğimi duyunca 3 aylık maaşımı yatırmadı yazın ortasından beri para bekliyorum sürekli arıyorum çoluğunu çocuğunu arıyorum “para toparlayamadım kimseye atamadım, hacım diğer ay ödeyeceğim, hacım sabahleyin muhasebeciyle konuştum halledecez, hacım bu hafta atacağım” diyor fakat icraat yok. Bu yazdıklarının hepsi whatsapp konuşmasında var ayrıca muhasebecinin şu kadar alacağın kaldı bilgisi var sigorta girişlerim görünüyor çalışırken grup vardı ordaki konuşmalar var. Adam parayı bir türlü atmıyor ne yapabilirim? 50bin küsür param var içerde.
Şikayet Et Yetkili Yerlere

Fiziki olarak yeri yurdu belli mi burasının? Yani işyeri adresine gidildiğinde farklı bir firma ya da kiraya verilecek boş bir dükkan bulunma olasılığı var mı?

Fiziki olarak yeri yurdu belli mi burasının? Yani işyeri adresine gidildiğinde farklı bir firma ya da kiraya verilecek boş bir dükkan bulunma olasılığı var mı?
Hayır yeri yurdu evi barkı annesinin babasının köyünü bile biliyorum aslında çok yakınız ama vermiyor galiba samimiyeti fazla kaçırdık dün 10binimi alabildim kaldı 40bin

Hayır yeri yurdu evi barkı annesinin babasının köyünü bile biliyorum aslında çok yakınız ama vermiyor galiba samimiyeti fazla kaçırdık dün 10binimi alabildim kaldı 40bin

Parça parça alabilme imkanın varsa hiç şikayetle uğraşma. Başıma geldiği için biliyorum. SGK bu işleri sallıyor, sen yine şirketle başbaşa kalıyorsun. Bu sefer şikayet ettiğin için olay senin aleyhine dönüyor. İyice tavır alırlar.

Dava aç. Uzun süreceğinden yasal faizini de istemeyi unutma. Mahkeme kararı çıktığında icraya ver.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belgelerinin Noter tasdikli birer kopyası sende kalsın. Veya orijinalleri kalsın ve Noter tasdikli kopyalarını mahkemeye ver. Kaybede biliyorlar.

dava aç süreç uzar biraz ama içerden şahit de varsa faizli bir şekilde alırsın paranı. Şirketide cimere sigortaya şikayet et vergileri incelensin

Parça parça alabilme imkanın varsa hiç şikayetle uğraşma. Başıma geldiği için biliyorum. SGK bu işleri sallıyor, sen yine şirketle başbaşa kalıyorsun. Bu sefer şikayet ettiğin için olay senin aleyhine dönüyor. İyice tavır alırlar.
Bende öyle düşünüyorum çok ilgileneceklerini sanmıyorum parça parça atacağını söyledi 30bin civarı kaldı şimdiye kadar yaptığı abiliklere sayacağım yapacak bişey yok ders olmuş oldu bidaha akraba tanıdık işi yapmak yok.

3 ay beklemen enteresan zaten. Git SGK'na delillerinle beraber durumu anlar. Ya da 170'i ara.

3 ay beklemen enteresan zaten. Git SGK'na delillerinle beraber durumu anlar. Ya da 170'i ara.
Yazın sonunda batma durumuna geldi. ben dahil birkaç kişi okula askere gittiği için işten çıktı adam zor durumda kaldı. zaten orada hep genç elemanlar çalışıyor bu yüzden maaşlarımızı yatıramadı bende ailesiyle yakınım abim olarak gördüğüm için zora sokmak istemedim geçen ay diğer arkadaşlara ödemesini yapmış bi ben birde beraber çalıştığımız diğer arkadaşım kaldı at diyorum atmıyor şikayet edecektim avukatım falan da var fakat işi uzatmak istemedim biraz sert yapınca yarısını attı yıl başına kadar alırım diye düşünüyorum.

Daha önce böyle bir olay başımıza geldi yanlış hatırlamıyorsam 2 asgari ücret kadar bir ödeme alacaktık alamadık sgkyla falan baya uğraştık annemi sürekli çağırdılar falan uğraştık. Hala daha uğraştırıyorlar mı biliyor musunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,123
Üyeler
187,453
Son üye
meeptt
Geri