Ps5 alınır mı yoksa oturup pc ile devam etmeli miyim?

Anri

80+
Reaksiyon skoru
2
Halihazırda orta üst segmente yakın bir bilgisayar sahibiyim son zamanlarda nedense PS5 Slim alma gibi bir fikir aklımın bir kenarında sürekli olarak beni dürtüyor ve dün akşam ciddi ciddi almayı düşündüm sonrasında ise Türkiye'de yaşamanın bir ağırlığı olsa gerek kendi üzerimde bir baskı hissettim çünkü 23 bin 25 bin lira az bir meblağ değil neticede keyfi bir harcama olacağıda ortada aslında ama her zaman konsol tarafını deneyimlemek istemişimdir sizce PS5 almaya değer bir konsol mudur? Aldıktan sonra oyun konusunda sıkıntı yaşar mıyım neticede PC tarafına göre oldukça fazla bir fiyat farkı var önerilere ve tavsiyelere açığım tartışmak isterim bu konuyu. Fikir belirtecek arkadaşlar emülasyon tarafında bilgi sahibi ise bana yardımcı olmaları çok kıymetli çünkü Dual boot yapıp konsol arayüzünü Linux dağıtımlar ile bilgisayarıma kurup kontrolcü bağlayıp güzel deneyimler yaşamak mümkün diye hatırlıyorum. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
eğer fifa da takım kasıcaksan hikayeli oyun oynıycaksan alınabilir. Şahsen ben bunu yapmadığım için kuzenim çocuğu oldu oynayamam dedi vericekti ilerleyen zamanda geri almak şartıyla istemedim

• Beğen
Reaksiyonlar: Anri
eğer fifa da takım kasıcaksan hikayeli oyun oynıycaksan alınabilir. Şahsen ben bunu yapmadığım için kuzenim çocuğu oldu oynayamam dedi vericekti ilerleyen zamanda geri almak şartıyla istemedim
hiç o şekilde spor simülasyon oyunları oynamıyorum ve düşününce zaten artık özel oyun diye bir kavramda kalmadı en yakını death stranding 2 2026 yılında bence pc'ye gelecektir o yüzden gereksiz bir harcama gibi ps5 almak bilgisayarım varken.

Pc ye Sahip kişilerin konsol sevdasini anlayamiyorum. Kol alabilirsn gamepad vs.

• Beğen
hiç o şekilde spor simülasyon oyunları oynamıyorum ve düşününce zaten artık özel oyun diye bir kavramda kalmadı en yakını death stranding 2 2026 yılında bence pc'ye gelecektir o yüzden gereksiz bir harcama gibi ps5 almak bilgisayarım varken.
bende gamepad aldım fifa da oynuyorum araba oyunuda hikayeli oyunda bana yetiyo

• Beğen
PS5 bambaşka bir olay ben olsam alırdım. PC olmasına rağmen aldım, aldığım günden beri son 1 senedir, PC'yi sadece fps oyunları oynamak için açıyorum ve birçok oyunun optimizasyonu PC'den daha iyi olduğu için çok daha akıcı geliyor. Şuana kadar 4 tane hikayeli oyun bitirdim. PS5'te PC'de bile yarım bıraktığım hikayeli oyunları bile bitirdim. GTA6 vb. büyük oyunlar zaten öncelikli olarak konsola çıkıyor konsola özel bir sürü oyunda var. Sadece PC alışkanlığım olduğu için FPS veya nişana dayalı oyunlar COD,Battlefield vb. konsolda oynayamıyorum. Mouse rahat geliyor onun haricindeki bütün oyunlar için konsol rahatlığı başka. Büyük ekranda salonda ayakları koltuğa uzata uzata oyun oynamak bir farklı. PC'de hikayeli oyun oynarken PC'yi açmaya üşeniyor insan şahsen ben öyleyim. Arkadaşlar çağırır online bir oyun girecektiriz PC açarım 1-2 saat FPS oyunu oynarım ama 40 saatlik hikayeli oyunu PC'den oynamaya üşenirim, PC koltuğunda markası ne olursa olsun rahat olamıyorsun ve bu şekilde saatler süren bir hikayeli oyun bitirmek zulüm bence.

Son düzenleme:
  • Beğen
Halihazırda orta üst segmente yakın bir bilgisayar sahibiyim son zamanlarda nedense PS5 Slim alma gibi bir fikir aklımın bir kenarında sürekli olarak beni dürtüyor ve dün akşam ciddi ciddi almayı düşündüm sonrasında ise Türkiye'de yaşamanın bir ağırlığı olsa gerek kendi üzerimde bir baskı hissettim çünkü 23 bin 25 bin lira az bir meblağ değil neticede keyfi bir harcama olacağıda ortada aslında ama her zaman konsol tarafını deneyimlemek istemişimdir sizce PS5 almaya değer bir konsol mudur? Aldıktan sonra oyun konusunda sıkıntı yaşar mıyım neticede PC tarafına göre oldukça fazla bir fiyat farkı var önerilere ve tavsiyelere açığım tartışmak isterim bu konuyu. Fikir belirtecek arkadaşlar emülasyon tarafında bilgi sahibi ise bana yardımcı olmaları çok kıymetli çünkü Dual boot yapıp konsol arayüzünü Linux dağıtımlar ile bilgisayarıma kurup kontrolcü bağlayıp güzel deneyimler yaşamak mümkün diye hatırlıyorum. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.
deymez ps5 in hiçbir espirisi yok tek avantajın gta 6 yı 2 yıl erken oynayabilmek o kadar ps5 in tek avantajı bu eger gta 6 derdin yoksa 23-25 bin tl yi pc ye harcaman daha mantıklı

• Beğen
Ben PC oyuncusu olarak PS5 isteyen biriydim hep hayalimdi ilk PS1 ile başladım devamını hiç getiremedim. Bir hevesle aldım fakat PC de o kadar çok oyun oynadım bitirdim ki PS5 için oyun kalmadı o yüzden şuan kenarda duruyor ama illa ki oyun geldikçe oynayacağımı düşünüyorum bu dediklerimi dikkate alabilirsin PC de daha çok vakit geçiriyorum şu anlık. Dual boot yapıp konsol arayüzünü Linux dağıtımlar ile bilgisayarıma kurup kontrolcü bağlayıp bu dediğin olay ne tam olarak onu ilk kez duydum.

• Beğen
deymez ps5 in hiçbir espirisi yok tek avantajın gta 6 yı 2 yıl erken oynayabilmek o kadar ps5 in tek avantajı bu eger gta 6 derdin yoksa 23-25 bin tl yi pc ye harcaman daha mantıklı
üstüne bir de gta serisinden hiç hoşlanmam ps5 almayı düşünürken siz diyene kadar gta6 aklıma bile gelmemişti ve evet dediğiniz gibi pc'ye harcamak çok daha mantıklı geliyor.

Bilgisayarınız varsa konsola gerek yok ama "Konsolun hiçbir esprisi yok"diyenlere de katılmıyorum. Bilgisayarın da avantajları var konsolun da avantajları var, bu kadar basit.

• Beğen
Ben PC oyuncusu olarak PS5 isteyen biriydim hep hayalimdi ilk PS1 ile başladım devamını hiç getiremedim. Bir hevesle aldım fakat PC de o kadar çok oyun oynadım bitirdim ki PS5 için oyun kalmadı o yüzden şuan kenarda duruyor ama illa ki oyun geldikçe oynayacağımı düşünüyorum bu dediklerimi dikkate alabilirsin PC de daha çok vakit geçiriyorum şu anlık. Dual boot yapıp konsol arayüzünü Linux dağıtımlar ile bilgisayarıma kurup kontrolcü bağlayıp bu dediğin olay ne tam olarak onu ilk kez duydum.
bende sizin gibiyim çoğunluk zamanımı bilgisayar başında geçiren biriyim. Bilgisayarıma dual boot kurarak iki işletim sistemi yükleyeceğim. Açılışta (bootloader) hangisini kullanacağıma karar verip başlatabileceğim. Windows 11'i genel kullanım ve uyumluluk için, ChimeraOS'u ise oyun performansı ve deneyimi için tercih edicem. ChimeraOS, SteamOS tabanlı, sadece oyun için optimize edilmiş bir dağıtım. Konsol benzeri tam ekran arayüzü sunması ve Steam, GOG, Epic gibi platformları desteklemesi en büyük avantajı.

Bilgisayarınız iyiyse gerek yok ama ben kanepede, büyük televizyon ekranında rahat rahat oyun oynayacağım. Orada iki kişi FIFA, PES oynarız; ikili oyun oynarız, derseniz alınabilir.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,653
Üyeler
186,924
Son üye
Crowley37
Geri