dusantadic
80+
- Reaksiyon skoru
- 7
- Konu Sahibi Konu Sahibi
İnşallah hocam yardımın için çok sağolRica ederim geçmiş olsun dostum umarım zahmetsiz şekilde çözülür.
İnşallah hocam yardımın için çok sağolRica ederim geçmiş olsun dostum umarım zahmetsiz şekilde çözülür.
hocam dediğiniz gibi gorev yonetıcısınden işlemlere girdim arka plan işlemleri 69 yazıyor- Virus taraması için Eset Online Scanner i indirebilirsin kendi sitesinden ( kurulum,kullanım ve arayüz basit, gercek zamanlı koruma sağlamaz ancak bilgisayarı tam tarama yaptırabilirsin iş görür )
- Görev Yöneticisin işlemler kısmından uygulamaların cihazında ne kadar cpu- ram - disk ve internet kullandigini anlık olarak görebilirsin. Ayrıca yine görev yöneticisinin başlangıç sekmesinden başlangıçta çalışan programları görebilir gereksizleri kapatabilirsin.
Disk Hata denetlemesi için ;
- En basitinden Bilgisayarım > Sürücü > Sağ tık > Hata Denetlemesini çalıştır. Ya da CHKDSK komutlarını Komut istemini yönetici olarak çalıştırarak deneyebilirsin.
- Sorun devam ederse format atmayı deyebilirsin eğer konuya hakim değilsen bilen birilerine yaptır ve yaptirmadan verilerini yedekle.
Sorun devam ederse teknik servise basvur. Bence sorun disk kaynaklı olabilir bilgisayarını uzun yıllardır kullanıyorsan. Adı sanı belli olmayan fason üretim SSD lerden uzak durmanı tavsiye ederim.
hocam gereksizleri devre dısı bıraktım sadece copilot dıye bir uygulama var oda devre dısı ne oldugunu bilmiyorumİşlemleri sırası ile yapın, Antivirus tam sistem taraması temiz geldi sanırım bu adıma geldiginize göre. Bilgisayar çalışırken işletim sisteminin sorunsuz çalışabilmesi icin arka planda birçok işlem çalışır bu normaldir. Görev yöneticisi > Başlangıç sekmesi kısmında sadece gerekli programların başlatması açık kalsın geri kalan gereksizleri kapatabilirsiniz. (Donanımların yazılımlarını ses görüntü vs., guvenlik yazılımı ve önemli olan uygulamaları kapatmayın bu bilgisayarın çalışmasını olumsuz etkileyebilir.) Bu başlangıçta sistemin daha az yorulmasına yardımcı olur. Geri kalanları da yaptığınızda bir değişiklik olmazsa önce ki mesajımda yazdığım gibi güvenilir bir servise başvurunuz.