Manuel ehliyet alacam önerileriniz.

Edin yapmamaktan iyidir, direkt kalma sebebi değil sanırım ama sınavda aracı sürerken yolun ortasında sordular koltuk ve ayna ayarını 😀

Bir de sinyal çok önemli dikkat etsen de anlık dalgınlıkla trafiğe odaklanmaktan sinyali unutup şerit değiştirirsen geçmiş olsun.
hocam sinyal için yok mu bi taktik tüyo falan ya en çok ondan korkuyorum parkları falan çoğu şeyi hallettim ana sinyal korkutuyor.

Sizin mahalleden yeni ehliyet almış olanlara sor.
Bizim buraya ehliyet kursuna katılmak için gelmezsin diye düşünüyorum. Bu nedenle tavsiyem yersiz olur.

hocam sinyal için yok mu bi taktik tüyo falan ya en çok ondan korkuyorum parkları falan çoğu şeyi hallettim ana sinyal korkutuyor.
Hayır hocam bir taktiği yok. Döneceğin zaman nasıl direksiyonu çevireceğini biliyorsan sinyal vermeyi de bilmen ve hatırlaman gerekiyor. Bir refleks haline dönüşmeli yani.

Hocalarını tanıyabilmen zor. Eğer büyükşehirdeysen bilemem. Ama küçük bir şehirdeysen sağdan soldan duyarsın. Benim aldığım hoca tanıdığım yaklaşık 10kişiye daha ehliyet aldırdı. Bunun gibi örneğin. Aklıma şimdilik gelen dikkat edebileceğin tek şey araçları diyebilirim. Güncel ve kullanması rahat araçlara sahip kurslara başvurabilirsin. Doğan SLX kullanan bir sürücü kursu videosu görmüştüm :). Yazılı sınav için ise benim zamanımda belli bir havuzdan sorular soruluyordu. Sistem değişti mi bilmiyorum. İnternette birçok soru çözebileceğin kaynak var. Soruları çözerek mantığına ve ezberine oturtabilirsin. Direksiyon sınavı için ise rotayı ezberledikten sonra görsel hafızan iyiyse evde uyumadan önce ya da dinlenirken vs. kafanda rotayı hayali olarak tekrarla. Çok faydası olacaktır.
2022 model 1.0 atmosferik polo ile aldım keske 2010 model olsaydıda turbolu olsaydı yeni gibi gözüküp rezil motorlu araçlardansa eski ama turbolu motorları tercih ederim

2022 model 1.0 atmosferik polo ile aldım keske 2010 model olsaydıda turbolu olsaydı yeni gibi gözüküp rezil motorlu araçlardansa eski ama turbolu motorları tercih ederim
Hocam 1000 beygir de olsa kullanma imkanın olmuyor ki. Rotadan rotaya fark ediyordur fakat burada kimseye 3. vitesin üstünü öğretmiyorlar. 60 şehir içi sınır olduğu için 3 yeterli oluyor. Ben kendim özel olarak istediğim için 4 ve 5e de atmıştım fakat hızım yine 60-70'ti. O iş maalesef öyle olmuyor. Zaten sınavda (kendi ilim için konuşuyorum) 62 taviz falan gösteriyorlar da 63 gördün mü mesela kalıyorsun. O yüzden altındaki araba pek fark etmiyor. Daha teknolojik olması insanların alması için daha avantajlı. Debriyaj kolaylığı, vites geçişleri, yokuş kalkış desteği gibi şeyler fayda sağlıyor. Kendim için değil genel olarak konuştum.

ben sıfırdan girdim yazılı sınav için kafa yorman gereken bir durum yok yoldan geçen birini soksan geçer
ehliyet dersi için hoca çok önemli ben 7 ders aldım 14k ya hocamın berbat olduğunu sınavdan kalınca farkettim
debriyaj kullanmayı bana 10 dk gösterdi sadece öyle sınava girdim yoğun trafikte stoptan kaldım
dün yeni hoca ile ders verdiler keşke dedim bu hoca ile çalışsaymışım yeni hoca ile 2 ders bile alsam sınavı geçerdim adam 1 saatte debriyaj olayını öğretti bana gerisi pratik bu pazar sınavım var bakalım ilk sınavı parkı falan geçip stoptan kalmıştım panik çok büyük hata yaptırıyor pratik yaptıkça araba sürerken rahat olmayı öğrenirsin imkanın varsa manual araba ile pratik yap ben 0 dan girip 7 derste kaldım ama eminim ki düzgün bir eğitim ile 4 derste bile sınavdan geçilebilir

güzergah ezberi için youtube da çoğu güzergahın videosu var oradan ezberleyebilirsin
eğer yoksa telefondan strava falan takip uygulamasıyla rotayı kaydedip mapsten yolu izleyebilirsin
başarılar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de çok önemli bir detayı söylemek isterim her kursun bulunduğu ilçeye göre sınav parkuru farklı bulunduğun ilin en kolay parkuru hangi kurslardaysa onlardan birini seç bizim güzergahta trafik lambası bile yok

arkadaşlar bugünde dersim iyi geçti genel olarak parkur çok zor değil sürücü kursu arabası Renault clio 1.5 motor ve genel itibariyle hocam çok iyi sürdüğümü sadece sinyalleri geç verdiğimi söylüyor bugün tüm parkuru 2 kez tamamladım 2 derste ve sadece bi kere aracı 2 de kaldırmaya çalışırken durdu tekrar çalıştırmak zorunda kaldım onun dışında kusursuz yaptım neredeyse herşeyi hepinizin söyledikleriniz için teşekkürler yarın son 4 dersim var cumartesi saat 10 da sınava gireceğim.

yarın sınavım var başka girecek arkadaşlar varsa başarılar.

Son güncelleme konuyu takip eden arkadaşlara teşekkürler sınavı geçtim salı günü yeni yıla girmeden harcımı yatıracam.

şimdi ehliyet sınavını geçtim bundan sonra olan süreç hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz aklıma takılan bi kaç soru var kursa kayıt olurken aldığım sağlık belgesi geçerli mi ve kimlik kartımda kan grubum yazmıyor ama biliyorum kan grubumu ve kursa verdiğim vesikalık fotoğraf nüfus müdürlüğünde aynı şekilde geçerli mi sertifika falan yardımcı olur musunuz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,571
Üyeler
186,909
Son üye
Eskel07
Geri