Çok ucuza ikinci el ekran kartı buldum dolandırılma olasılığım var yardım edin

Bu arada bunlar çok var. O gün yine Letgo’da 2x16 GB RAM’i eleman 8’e koymuştu. Direkt numara verip WhatsApp’tan yazın dedi. Yazdım falan; profili, konudaki profil gibi eşiyle çekilmişti. “Havale olmadan kargo yapamam” falan deyip boş yaptı, engelledim. Bu olaydan 2 gün sonra yine başkası tarafından 2x16 GB başka bir RAM 8’e koyulmuştu. Baktım, o da aynı şekilde numarayı yazıp WhatsApp’a yönlendirdi; bir de başka numaraydı. Kısaca, bu aralar Letgo’da baya dolandırıcı fazlalaştı, dikkat etmenizi öneririm.

Bu tarz hesaplar genelde aile fotoğrafı veya eşleriyle fotoğraf koyarlar güven sağlamak için. Kimseye önden para atmayın bu devirde. Yaşadığınız ülkeyi unutmayın. Geçmiş olsun

Noldu verdi mi kargoya?

Arkadaşlar letgodan çok ucuza rx9070 XT Sapphire pulse buldum 22 bin TL'ye adam ile konuştum 16ksını attım geri kalan 6sı duruyor içimden bir ses diyor ki dolandirilacağım adam bana kimlik fotosunu attı ama son 3 hanesini karalamış sizden yardım istiyorum yarın sözde kargoya verecek
neden havele ediyorsunuz letgo üzerinden almak yerine ? böyle bir durumda letgo hiç bir sorumluluk bile kabul etmiyor

Yani hiç mi haber izlemiyorsunuz hiç mi piyasadan haberiniz yok. Bu devirde insan babasına güvenemiyor, sen kalkıp tanımadığın adama para gönderiyorsun. Adamın insiyatifine kalmış ama ben yerinde olsam gönderecek olsam da göndermezdim aklın başına gelsin diye .

Dostum konuyu okudum ve gerçekten çok üzüldüm. Ne yaptın bilmiyorum ama kendine çok fazla yüklenip kötü hissettiğin bir dönemdesin muhtemelen. Arkadaşların da dediği gibi şikayetçi olup bu işin peşini bırakmamalısın. Her insanın boşluğa düştüğü, kafasının çalışmadığı anlar vardır. Dünya üzerinde ilk dolandırılan insan sen değilsin, son da olmayacaksın. Bir müsibet bin nasihatten iyidir derler. 16 binin gitti ama muhtemelen hayatının sonuna kadar bir daha kimse seni dolandıramayacak. Bunu bir tecrübe olarak kabul et ve yoluna devam et. Paranı da kurtarabilirsen hele hiçbir okuldan yahut eğitimciden alamayacağın dersi bedavaya almış olacaksın. Süreçle ilgili bizi arada bilgilendir lütfen, takipteyiz.

Dostum konuyu okudum ve gerçekten çok üzüldüm. Ne yaptın bilmiyorum ama kendine çok fazla yüklenip kötü hissettiğin bir dönemdesin muhtemelen. Arkadaşların da dediği gibi şikayetçi olup bu işin peşini bırakmamalısın. Her insanın boşluğa düştüğü, kafasının çalışmadığı anlar vardır. Dünya üzerinde ilk dolandırılan insan sen değilsin, son da olmayacaksın. Bir müsibet bin nasihatten iyidir derler. 16 binin gitti ama muhtemelen hayatının sonuna kadar bir daha kimse seni dolandıramayacak. Bunu bir tecrübe olarak kabul et ve yoluna devam et. Paranı da kurtarabilirsen hele hiçbir okuldan yahut eğitimciden alamayacağın dersi bedavaya almış olacaksın. Süreçle ilgili bizi arada bilgilendir lütfen, takipteyiz.
Teşekkür ederim yani para çok önemli değil demek biraz saçma da yani yıllardır bilgisayar ve donanım ile ilgileniyorum etrafımdaki herkes bana sorup elektronik alıyor ben ona üzülüyorum biraz nasıl bir dalgınlık halindeysem artık yoksa hçok da umrumda değil artık daha dikkatli oluyorum sanki

Teşekkür ederim yani para çok önemli değil demek biraz saçma da yani yıllardır bilgisayar ve donanım ile ilgileniyorum etrafımdaki herkes bana sorup elektronik alıyor ben ona üzülüyorum biraz nasıl bir dalgınlık halindeysem artık yoksa hçok da umrumda değil artık daha dikkatli oluyorum sanki

Süreç ne oldu dostum yaptınız mı şikayeti?

Olum çok safsınız la...

Bir de şu versiyonu var açıklamaya yazarlar:
Tüm illere gönderimimiz olduğu için farklı şehirlerden ilan açıyoruz.
Genelde de hep saat, telefon, bilgisayar ve bilgisayar parçalarında yaparlar çünkü gerçek fiyatı belli malın.

Eğer işini bilen bir dolandırıcıysa polis ne yaparsa yapsın bulamaz. Sim kartı birinin üzerine açtırmıştır ya da açık hat almıştır, pcden whatsapp web açmıştır yazıyordur millete. Dümdüz telefonla görüşülse bağlandığı baz istasyonundan tahmini konumu ortaya çıkar. İban kiralamayı anlatmaya gerek yok zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,982
Üyeler
187,426
Son üye
karakule35
Geri