Ekran kartı fanları havayı içeri mi çeker yoksa dışarı mı iter?

Reaksiyon skoru
22
GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X V2 ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartı fanlarının çalışma mantığını netleştirmek istiyorum; fanlar havayı kartın üzerine doğru mu çekiyor yoksa kasanın dışına doğru mu itiyor?
Bunu anlamak için tütsü ile duman testi yaptım ancak hava akışı net bir şekilde ayırt edilemedi, tam olarak içeri mi çektiği yoksa dışarı mı ittiği konusunda emin olamadım.

Bu modeli kullanan veya genel olarak ekran kartı fan yönleri hakkında teknik bilgisi olan varsa, aydınlatabilir mi? Kasa hava akışını buna göre ayarlamak istiyorum.

1769092762714.webp

GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X V2 ekran kartı kullanıyorum. Ekran kartı fanlarının çalışma mantığını netleştirmek istiyorum; fanlar havayı kartın üzerine doğru mu çekiyor yoksa kasanın dışına doğru mu itiyor?
Bunu anlamak için tütsü ile duman testi yaptım ancak hava akışı net bir şekilde ayırt edilemedi, tam olarak içeri mi çektiği yoksa dışarı mı ittiği konusunda emin olamadım.

Bu modeli kullanan veya genel olarak ekran kartı fan yönleri hakkında teknik bilgisi olan varsa, aydınlatabilir mi? Kasa hava akışını buna göre ayarlamak istiyorum.

Alıntıyı görüntüle
2fanda dışarıdan alınan havayı içerideki bloklara iletir içerden dışarıya değil

Alıntıyı görüntüle
tüm ekran kartları havayı dışardan alıp içerdeki bloğu soğutarak ekran kartını serinletir.

Standart GPU fanları dışarıya üflemez dışarıdan hava çeker. Serin havayı kasanın altından alır aluminyum bloğa çarptırır. Ama Nvidia'nın yeni referans tasarımları biraz daha farklı :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,318
Üyeler
187,951
Son üye
mehmet3514
Geri