Jordicrusher
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 86
Psudan kaynaklandığını düşünüyorum yapay zekayada sordum psu değiştirmem gerektiğini söylüyor yardımcı olabilcek var m
psu ile ilgili bir sorun muhtemelen occt yaptınız mı hiçAlıntıyı görüntüle
Psudan kaynaklandığını düşünüyorum yapay zekayada sordum psu değiştirmem gerektiğini söylüyor yardımcı olabilcek var m
hayır 2 3 gündür oluyor bilgisayarım bi ara dondu anlamsızca bende kasanın reset tuşu var 1 kere bastım düzelmedi 2 3 kere daha bastım sonra resetlendi o günden sonra resetlenmeye başladıpsu ile ilgili bir sorun muhtemelen occt yaptınız mı hiç
o testi yaptığımdan beri hiç kapanmadı eğer kapanırsa tekrar ramleri çıkar tak yapabilirim bios pilini bilmiyorum hiçte ellemek istemiyorumHmm. Demek ki psu sağlam. Bios pili çıkar bekle tak ramleri çıkar tak bakalım neler olacak
O zaman DDU ile ekran kartı driver silip yükleyebilirsiniz yapılması çok kolayo testi yaptığımdan beri hiç kapanmadı eğer kapanırsa tekrar ramleri çıkar tak yapabilirim bios pilini bilmiyorum hiçte ellemek istemiyorum
7. saniyede program mı çöktü yoksa shutdown mı yediniztekrar başlattım 10dkda hiç bir sorun olmadı
bilmiyorum test devam etti ama error yazdı orda kırmızı yandı tekrar testi yapınca hiç bir şey olmadı7. saniyede program mı çöktü yoksa shutdown mı yediniz
BIOS AYARLARINDA SIKINTI VAR RAM 3600CL17 sınırda ayar PBO açıksa curve optimize eder tavsiyem BIOS - Load Optimize Defaults XMP kapalı - PBO Kapalı - Tekrar OCCT Dene (ram teması zayıf olabilir)yardımcı olabilir misiniz pek bir bilgim yokda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
başattığımda 7. saniyesinde böyle bir şey dedi ekranda çıkmamış ama o noktalı yerde kırmızı yanıp sönüyordu @ege1881
Stabil olmayan güç temas probleminden kaynaklı % 90 ihtimalyardımcı olabilir misiniz pek bir bilgim yokda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
başattığımda 7. saniyesinde böyle bir şey dedi ekranda çıkmamış ama o noktalı yerde kırmızı yanıp sönüyordu @ege1881
en olası hocam RAM Frekansı / XMP kaynaklı instabilite Kullandığın ram işlemci ve anakart kombinasyonunda her zaman stabil olmaz hocam ŞAHSİ FİKRİM Ram instability - ben olsam XMP açık bırakırım + Ram hızını 3600 DEN 3200 Mhz yaparım - FCLK varsa 1600 mhz ama voltajı elleme bu ayarla PUBG resetleri yaşamazsın dene büyük ihtimal öyle olurbeyler tekrar oldu aynısı pubg oyununa girmiştim 10 15dk sonra maçın ortasında 2 kere reset attı ramleri tak çıkar yaptım hava soğutucu büyüktü biraz zorlandım ama hallettim bakalım tekrar olcak mı olursa neyden kaynaklıdır psu değiştirmek istemiyorum param bu sıralar yok parasız halletmem lazım