Pc fanları icin çoklayici

Hocam benim anakartım X870 Aorus Elite , kasamda ise 4'ü kasa 3'ü sıvı soğutma için toplam 7 adet Corsair RS120 fanım var.Baktığımda anakarttaki ARGB portları 3A,SYS fan/CPU fan gibi yerler 2A'ya kadar destekliyor.Fanlara baktığımda Power Draw 0.4A gözüküyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ben 4 kasa fanını birbirine daisy chain yapmak aynı şekilde sıvı soğutmadakileride birbirleriyle daisy chain istiyorum ve 1 portu boş bırakmak istiyorum çünkü ilerde altada 3 adet fan takma planım var ve anakartımda sadece 3 adet argb portu bulunuyor bundan dolayı 1 adet sys fan ve 1 adet argb portunu boş bırakmalıyım.Yaptığım hesaba göre 4 adet fanı birbiriyle daisy chain yapabiliyorum değil mi? Ben yanlış bir hesap yapmadım?
Hesabın doğru, gönül rahatlığıyla bu kurulumu yapabilirsin.

Arkadaşlar hala doğru parçayı bulamadım yardımcı olur musunuz, benim kasa fanlari 3 pin (3 ardışık Pin boşluk yok) ama internette 3 pinin boşluklu versiyonu var.

30TL ye aliexpress den almıştım zamanında.
Alıntıyı görüntüle
Aynı buna benziyor. Ucu anakartda ki port a giriyor. Bu şekilde tüm fanlar aynı sokette çalışıyor. Benim mesh taraf fanları buna bağlı, bi sıkıntı çıkmadı şimdilik. 3 yıl olcak. 3 fan takılı A520MK anakartım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tam olarak aynı modeli buldum.

Alfais çinden alıp mı satıyo bilmiyorum ama aynısı benim ürünüm ile. Hatta çinliler asus rog logosu yapıştırmış benimkine ne alakaysa : D

Bu sistemlerin tek sıkıntısı, fan ayarlarını ince yapman lazım. Biraz fazla ayarlayınca 3 fan da aynı hızda olduğundan gürültü oluyor. Bide anakart dan fan modunu pwm yap kesinlikle auto da kalınca sapıtıyor.
Hocam attiginiz fotoğraftaki ürünün aynısını buldum da ise yarar herhalde. Fan ayarlarını ince yapman lazım demişsin ya hocam gptye sorduğumda dc moduna falan al diyordu bu fan ayarı dediğiniz olay ne tam olarak

Hocam attiginiz fotoğraftaki ürünün aynısını buldum da ise yarar herhalde. Fan ayarlarını ince yapman lazım demişsin ya hocam gptye sorduğumda dc moduna falan al diyordu bu fan ayarı dediğiniz olay ne tam olarak
Hocam ben hızından bahsetmiştim ama sizin fanlar 3 pinli zaten. Hızı ayarlanmıyor genelde 3 pinlilerin.

Geri