bu model çok mu eski kalır yeni monitör almak için ASUS TUF Gaming VG279QMEvet.
bu model çok mu eski kalır yeni monitör almak için ASUS TUF Gaming VG279QMEvet.
Evetbu model çok mu eski kalır yeni monitör almak için ASUS TUF Gaming VG279QM
teşekkür ederim. bendeki de 6K’ya almıştım fiyatına göre iyi kalıyor diyebilirizKontrast oranında q27g42xne biraz daha iyi. Parlaklık da ag275qxn daha iyi. Renk gamutunda ufak farkla q27g42xne daha iyi. Tepki süresi açısından kıyaslaması görmedim ancak Q27g42xne biraz daha hızlı gözüküyor.
Tayfun hocam bu monitörü gömmek istemiyorum sesinden de şikayet etmiştim aslında ses %50’de imiş %100 yapınca mükemmel oldu fiyatı düşünüldüğünde şahane zaten en ucuz 2K monitörlerden parlaklığı kontrast %100 yapildiginda resmen coşuyor ben %50 yaptım siyahlara gelince gözle görülen Işıksızması yok homojenlik olarak bir kısmı daha parlak kenar daha sönük orta daha parlak gibi durumlar yok ama bildiğimiz kömür karası siyah tabiri caizse ben bu zamana kadar hiçbir televizyonda da monitörde de görmedim o derece ama renklerin capcanlı olması hatta şunu da söyleyebilirim ki yan açılardan bile IPS’ne ise bu da o gibi öyle bozulma da yok ciddi şekilde siyah takıntısı olanlar yani simsiyah dediğin gibi 25 30.000 TL’yi gözden çıkarmaları gerekir son kararım bu fiyata buna yaklaşacak monitör yok gibi piyasada zaten bu da 2026 model yeni satışa çıkmış hiç incelemesi bile yok ilk alanlardan biri benim bir de şu arkadaşın incelemesini bekleyelim
Max 13k ya 2k öneriniz varmı FPS ağırlıklı oynuyorum temiz kronik sorunu olmayan
2015 ten kalma 50 dolar ve 76hz ye oc yaptıgını söylüyor yorumlarda.şöyle bir şey yaşatır mı
FPS monitörlerine yani 1080p yüksek Hz modellere bakmıyorum, çoğu boş monitör. Kazıklıyorlar milleti.Max 13k ya 2k öneriniz varmı FPS ağırlıklı oynuyorum temiz kronik sorunu olmayan
Hocam kartım 3080 1080p de darboğaz oluyor2015 ten kalma 50 dolar ve 76hz ye oc yaptıgını söylüyor yorumlarda.Sen IPS al sana gitmez VA.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
FPS monitörlerine yani 1080p yüksek Hz modellere bakmıyorum, çoğu boş monitör. Kazıklıyorlar milleti.
Bunu al yeter.
Demeyin hocam öyle bir kere alıyoruz merak etmem normalSen IPS al sana gitmez VA
O zaman muadili olan bir modele bak bari bir anlamı olsun. Bu videoyu izle performansları benzer. 10 yıl önceki VA monitörlere bakmanın manası yok. Düzgün VA monitörler ilk Samsung G7 ile çıktı.Demeyin hocam öyle bir kere alıyoruz merak etmem normal
Çocuklar Minecraft oynuyorlar ben de baktım öyle sorun hiç yokşöyle bir şey yaşatır mı
Benim şansımdan mıdır yoksa genel bir durum mudur bilmiyorum ama şuana kadar satın aldığım tüm VA panelli monitörlerde scanlines problemleri yaşadım. Hem de ucuz, uyduruk ürünler de değillerdi. Görüş açısı kısmı da modelden modele çok fazla değişkenlik gösteriyor.TV de %90 VA kullanılıyor, IPS sadece pc oyuncuları için mantıklı. Çünkü tv de oyun oynamıyorsun daha çok dizi veya film izliyorsun. Bilgisayarda genellikle oyun oynanır, üretkenlik yapılır veya ofis tarzı kullanım için monitör seçilir. Yani renk gamutu, görüş açısı ve hız ön plandadır. Bu yüzden IPS monitörlerde daha yaygındı yıllardır, VA panel hep yerinde saydı bu yüzden IPS önerirdik. TV tarafında da durum tam tersi, hız, görüş açısı daha arka plandadır, evet önemli ancak akşam film izlediğinde siyahları siyah görmek istersin. Bu yüzden va panel daha yaygın tv de. Zamanla tv de VA panel kendini geliştirdi, aynı monitörde IPS in kendini geliştirmesi gibi. Ama yıl olmuş 2026, artık 2018 de değiliz, hızlı ve yüksek renk gamutlu VA monitörlerde çıkıyor. Samsung VA monitörler buna örnektir, G6, g7, neo g7, neo g8 vs hızlı modeller. Haliyle yavaş yavaş va monitörlerde önerebilir hale geldik.
Csot(TCL) VA panellerde bildiğim kadarıyla yaygın bir sorun. Samsung neo g8 scanline sorunuyla biliniyor. G65b modelinde de hayrı sayılır düzeyde sikayet var. Bahsettiğiniz LG modeli bilmiyorum. Cq32g4ve de scanline olan ama rahatsız etmeyen bir model olması lazım. İncelemecinin söylediğine göre böyle yani.Benim şansımdan mıdır yoksa genel bir durum mudur bilmiyorum ama şuana kadar satın aldığım tüm VA panelli monitörlerde scanlines problemleri yaşadım. Hem de ucuz, uyduruk ürünler de değillerdi. Görüş açısı kısmı da modelden modele çok fazla değişkenlik gösteriyor.
Odyssey G65B oyuncu monitörü = scanlines, çok iyi renkler, çok iyi kontrast
LG 32 4K 144Hz VA oyuncu monitörü = scanlines, berbat renkler, berbat görüş açıları, iyi kontrast
Samsung M7 43 = scanlines, iyi renkler, iyi kontrast
AOC CQ32G4VE = scanlines, iyi renkler, çok iyi kontrast
gibi gibi...
Ayrıca bir kez de Neo G8 modelini ikinci el satın almak için alıcıya yüz kez teyit ettim, scanlines'i anlatıp var mı yok mu dedim. Adam yok diyince satın almak için 60km yol gidip scanlines görünce almadan gelmiştim.
M7 43 inç modelini hala kullanıyorum, monitör kadar yakın mesafe kullanım zorunluluğu olmadığı için bir şeyler izlerken scanlines belli olmuyor. Ama şuana kadar gördüğüm tüm VA'larda bu problemin olması beni bu panelden soğuttu. Oysa ki derin kontrast olayını çok severim ve OLED kadar olmasına gerek yok bence, IPS griliğinden kurtarsın yeter. Ama bu kadar model denememe rağmen scanlines rahatsız ettiği için IPS'den devam ediyorum.
hocam yok işte öyle bütçem alınabilecek bir bu var sağda solda yıllardırda gördüğümüz için yıllardır black smearrıng soruyorum meraktan.O zaman muadili olan bir modele bak bari bir anlamı olsun. Bu videoyu izle performansları benzer. 10 yıl önceki VA monitörlere bakmanın manası yok. Düzgün VA monitörler ilk Samsung G7 ile çıktı.
anladım hocamÇocuklar Minecraft oynuyorlar ben de baktım öyle sorun hiç yok