Çözüldü✓ 10 bin tl bütçe monitör önerisi

Aynı konuyu açmak üzereyken bu konuyu gördüm. Aynı bütçede benim de bir 2k bir monitöre ihtiyacım var.
AOC Q27G42XNE baya güzel görünüyor fiyatına göre ama pivot olmaması sebebiyle düşündürüyor. Pivot özelliği bulunan benzer kalitede, öneriniz var mı ? Özellikle @Tayfunns, sizin önerinizi bekliyorum.
Vesa desteği var monitörde stand alırsan pivot monitöre dönüşür. Ayrıca başka monitörlerde de kullanabilirsin. Pivot desteği değil vesa desteği önemli.

AOC monitörlerin altında vida var onları çıkartırsan kapak çıkar.
8239.webp

Bu monitör daha önce hiç denk gelmedi sanırım yeni piyasaya sürülmüş gaming gecesine özel ince hesapta hocalarım yorum yaparsa değerlendirelim. https://www.incehesap.com/philips-e...c-hdr10-fast-ips-gaming-monitor-fiyati-88815/
Hocam monitör güzel gibi yine ama ips olmasından mütevellit yaşanabilecek IPS glow ve kötü kontrast korkutuyor beni. Ben hikayeli oyunlara öncelik veren birisi olduğum için, daha yüksek kontrast daha cezbedici geliyor bana.

Hocam monitör güzel gibi yine ama ips olmasından mütevellit yaşanabilecek IPS glow ve kötü kontrast korkutuyor beni. Ben hikayeli oyunlara öncelik veren birisi olduğum için, daha yüksek kontrast daha cezbedici geliyor bana.
Sende bendensin o vakit. O siyahları siyah görmezsem olmuyor. 🙂 VA tam siyah gösteremez ama IPS ten daha iyi. Ayrıca kontrast oranı çok daha iyi. IPS glow sorunu da yok.

8237.webp
8236.webp
8233.webp
8235.webp

Q27g42xne incelemesinden
8090.webp

Ayrıca TV'lerin VA olduğunu unutmamak lazım, en iyi LCD TV ler bile VA panel kullanıyor. IPS in tv de hükmü yok.
8242.webp

Son düzenleme:
Ben aldım aslında yaklaşık bir hafta oldu AOC yi ama bu 260 Hz

Ben aldım aslında yaklaşık bir hafta oldu AOC yi ama bu 260 Hz
Q27g4zr de oc ile 260hz oluyor. Bu Philips model 27m2n3501a modelin kırpılmış haline benziyor. Aynısının siyah ve pivot olmayan versiyonu gibi.

Vesa desteği var monitörde stand alırsan pivot monitöre dönüşür. Ayrıca başka monitörlerde de kullanabilirsin. Pivot desteği değil vesa desteği önemli.

AOC monitörlerin altında vida var onları çıkartırsan kapak çıkar.
Alıntıyı görüntüle
Hocam ben şuan AOC 24G2U modelini kullanıyorum, onun standı bu monitöre uyar mı peki ?

Hocam ben şuan AOC 24G2U modelini kullanıyorum, onun standı bu monitöre uyar mı peki ?
Bilmiyorum, uymazsa stand işi ucuza çözülür zaten. Dert etme. 24'' monitörün standı 27'' monitörde ne kadar mantıklı olur orası da meçhul. Daha ağır bir monitör çünkü. 10k pivot monitöre verip daha kötü görüntü almaktansa 8400 tl q27g42xne alıp artan parayla stand alsan sorun olmaz zaten. 🙂

Bilmiyorum, uymazsa stand işi ucuza çözülür zaten. Dert etme. 24'' monitörün standı 27'' monitörde ne kadar mantıklı olur orası da meçhul. Daha ağır bir monitör çünkü. 10k pivot monitöre verip daha kötü görüntü almaktansa 8400 tl q27g42xne alıp artan parayla stand alsan sorun olmaz zaten. 🙂
Anladım hocam deneriz olmazsa stand ile çözeriz, bu fiyata alternatifi yoksa bu ürünü alacağım o halde. 11 12 bandında da vardı Aoc ama bu daha iyi sanırım. Pazarama'dan almak durumundayım paraf puandan dolayı, sıkıntı olmaz herhalde. Satıcısı yine Aptek.

Teşekkürler cevaplarınız için. Sanırım 1-2 hafta içinde müsait olunca AOC Q27G42XNE alacağım. 4 yıldır TN monitör kullanan birisi olarak zaten bu monitörün beni yeterince tatmin edeceğinden eminim. Ayrıca bütçemin altında kalıyor fiyat olarak ve monitör standı da ekleyebiliyorum yanına.

Anladım hocam deneriz olmazsa stand ile çözeriz, bu fiyata alternatifi yoksa bu ürünü alacağım o halde. 11 12 bandında da vardı Aoc ama bu daha iyi sanırım. Pazarama'dan almak durumundayım paraf puandan dolayı, sıkıntı olmaz herhalde. Satıcısı yine Aptek.
Satıcı hakkında bilgim yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkürler cevaplarınız için. Sanırım 1-2 hafta içinde müsait olunca AOC Q27G42XNE alacağım. 4 yıldır TN monitör kullanan birisi olarak zaten bu monitörün beni yeterince tatmin edeceğinden eminim. Ayrıca bütçemin altında kalıyor fiyat olarak ve monitör standı da ekleyebiliyorum yanına.
OverDrive ayarını rekabetçi oyunlarda daha hızlı, hikayeli oyunlarda hızlı olarak ayarlayın. Uğraşmak istemezseniz hızlı ayarında kalabilir, ancak daha hızlı modu yüksek yenileme hızlarınde ghosting performansını iyileştiriyor. Düşük yenileme hızlarınde ise tam tersi kötüleştiriyor, bu yüzden overdrive seviyesini 60-120 fps aldığın oyunlarda hızlı ayarına düşürmen gerekiyor. Cs2 valorant gibi oyunlarda 180 fps alacağından daha hızlı modu en iyi ghosting performansını bu ayarda veriyor. Ayrıca LCD monitörler ısındıkça hızlandığından monitörü 30 dakika çalıştırmanı öneririm.

OverDrive ayarını rekabetçi oyunlarda daha hızlı, hikayeli oyunlarda hızlı olarak ayarlayın. Uğraşmak istemezseniz hızlı ayarında kalabilir, ancak daha hızlı modu yüksek yenileme hızlarınde ghosting performansını iyileştiriyor. Düşük yenileme hızlarınde ise tam tersi kötüleştiriyor, bu yüzden overdrive seviyesini 60-120 fps aldığın oyunlarda hızlı ayarına düşürmen gerekiyor. Cs2 valorant gibi oyunlarda 180 fps alacağından daha hızlı modu en iyi ghosting performansını bu ayarda veriyor. Ayrıca LCD monitörler ısındıkça hızlandığından monitörü 30 dakika çalıştırmanı öneririm.
Teşekkürler hocam.

Hocam monitör geldi. Siyah, beyaz, kırmızı, mavi, yeşil arkaplanlarda baktım. UFO testinde kontrol ettim. Renk geçişlerine baktım.

Işık sızması yok sanırım çünkü simsiyah ekranda bir parlaklık göremedim sabah sabah.
UFO testinde de gözle seçemeyeceğim kadar hafif bir black smearing veya ghosting varsa bilemem ama beni rahatsız eden bir şey denk gelmedim (Fast modunda overdrive).
Renk geçişleri ve contrast geçişleri sorunsuz gibi.
Sadece yeşil arkaplana bakarken, ekranın en sol üst köşelerinde bir yerlerde 1 tane piksel siyahtı. Diğer renklerde öyle değişdi, sadece yeşil renkte öyleydi. Bu ne kadar büyük bir sorun olur?

Ayrıca monitörü 120hz'e çektiğimde 10bit özelliği açılıyor AMD yazılımı üzerinden. Bu şekilde kullanmak daha mı iyi olur? 120hz ile 180hz arasında benim için öyle çok fark yok. Bir de bu HDR ayarını ne yapmalıyım? HDR özelliği bu monitörün iyi değildi sanırım pek ama DisplayHDR, Hdr movies, photos ve games özellikleri var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,106
Üyeler
190,690
Son üye
enessenizm
Geri