Çözüldü✓ MSI PRO B650M-A & Rampage Kontrolcü Fan Hızı Sorunu (0 RPM ve Full Devir)

Silco

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,858
Sistemdeki kasa fanlarının hızını bir türlü kontrol edemiyorum. Fanlar sürekli %100 devirde çalışıyor
Sistem Bileşenleri:
Anakart: MSI PRO B650M-A WIFI
Soğutma: Arctic Sıvı Soğutma (PUMP_FAN yuvasına takılı).
Fan Bağlantısı: Kasadaki tüm fanlar (7 adet) ortak bir fan kontrolcü kutusuna bağlı. Kontrolcü gücünü SATA üzerinden alıyor.
Kontrolcüden çıkan o ince 2 pinli sinyal/PWM kablosunu anakarttaki SYS_FAN1 yuvasına taktım.
BIOS'ta (Hardware Monitor) ilgili yuva sürekli 0 RPM görünüyor, devir bilgisi gelmiyor.
BIOS üzerinden PWM veya DC moduna alıp "Smart Fan" ayarını yapsam da fanların hızında en ufak bir değişme olmuyor.
Kontrolcünün kendi kumandasından ışıkları değiştirebiliyorum ama hız tuşları (S+ / S-) fan devrini düşürmüyor.

O Pin normal de kutuya bağlıydı orada düşmeyince hızı anakarta taktım.

Kontrolcü bağlantısı yanlıştır. Kontrolcüsü ki pilot bağlantı yoktur, bir yerde montaj hatası ya da bozuk ürün vardır.

Kontrolcü bağlantısı yanlıştır. Kontrolcüsü ki pilot bağlantı yoktur, bir yerde montaj hatası ya da bozuk ürün vardır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Led kontrol edebiliyorum

Ekler

• Screenshot_2026-03-01-03-45-39-712_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.webp
    Screenshot_2026-03-01-03-45-39-712_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.webp
    111.5 KB · Hit: 12
Bende Dragos kontrolcüde yaşıyorum lakin bende devir gözüküyor ama hiçbir şekilde yavaşlatamıyorum var mı bi gelişme ?

Bende Dragos kontrolcüde yaşıyorum lakin bende devir gözüküyor ama hiçbir şekilde yavaşlatamıyorum var mı bi gelişme ?
ARGB bağlantısını kontrolcüde bıraktım fan kabloları anakarta taktım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,196,028
Üyeler
189,962
Son üye
bilye
Geri