Yardım Hangisini almalıyım hemen alacağım monitör indirimi var!!!

ASUS ROG Strix XG27ACS alabilirsin 10 binin üstüne iki üç bin daha katıp bunu almanı öneririm, bende bunu alacam. Attığın markalara bin basar asus rog serisi birde

Ben kendime bahsettigim iki modeli (274qpf e20 ve xg27acs) düşünüyorum gelecek ay alacagım ikisinden birini. Benim için resmi g sync önemli oldugu için bu modellere bakıyorum. Arkadaşın attıgı asusun kontrastı ciddi derecede iyi sorun yaşama korkunuz yoksa yaşarsam iade ederim diyorsanız değerlendirebilirsiniz.
XG27acs ve 274qpf e20 de gsync modülü yok. Normal aldığın monitörden de farkı yok. Yani freesync monitör alıp gsync kullanmakta aynı şey. Gsync compatible yazması bir şey ifade etmez yani. Bu özelliğe bakarak monitör seçmek gibi bir hata yapma. Aynı hdr da olduğu gibi gsync de bir pazarlama. Gerçek gsync modülü olanlardır, diğerleri yazılımsal yolla çalışır. Adaptive Sync/ FreeSync monitörleri gsync diye pazarlıyorlar. Gerçek gsync ve gsync Pulsar monitörler çok pahalı.

Bak burada detaylı bir anlatım var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

VG27AQ5A Daha kafama yatkın geldi galiba onu alacağım

Philips tamam da diğer markalarda riske girmek istemiyorum herhangi bir sorunda karşımda muhatabım oomayabilir
Thunderobot gaming gen bakıyor, KTC ye indeks bakıyor.
9087.webp

9089.webp

XG27acs ve 274qpf e20 de gsync modülü yok. Normal aldığın monitörden de farkı yok. Yani freesync monitör alıp gsync kullanmakta aynı şey. Gsync compatible yazması bir şey ifade etmez yani. Bu özelliğe bakarak monitör seçmek gibi bir hata yapma. Aynı hdr da olduğu gibi gsync de bir pazarlama. Gerçek gsync modülü olanlardır, diğerleri yazılımsal yolla çalışır. Adaptive Sync/ FreeSync monitörleri gsync diye pazarlıyorlar. Gerçek gsync ve gsync Pulsar monitörler çok pahalı.

Bak burada detaylı bir anlatım var.

Thunderobot gaming gen bakıyor, KTC ye indeks bakıyor.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Thunderobot nasıl acaba alınır mı?

Tayfun hocam tepkime süresi 3 ms diyor net bilgi mevcut mu bu konuda griden griye mi diğer yukarıda bahsedilen monitörler 1 ms MSI ise 0.5
MSI 0.5ms değil, diğer monitörde 1ms değil. MSI örneğini önceki mesajımda düzenleyerek gösterdim. 0.5-1ms monitör almıyorsunuz siz zaten. Gerçekte bu monitörler 5-6-7ms civarı. MSI sana en iyi senaryodan örnek göstererek 0.5ms diye satıyor. Monitörde sallıyorum 4 milyon piksel var 1 tanesi 0.5ms diğerileri isterse 50ms olsun MSI bu monitör 0.5ms diyor.

Desktop Screenshot 2026.03.21 - 16.05.06.83.webp

MSI 0.5ms değil, diğer monitörde 1ms değil. MSI örneğini önceki mesajımda düzenleyerek gösterdim. 0.5-1ms monitör almıyorsunuz siz zaten. Gerçekte bu monitörler 5-6-7ms civarı.
Durum böyleyse fiyat ve kağıt üzerindeki bilgilerle ben bu kumarı oynayıp thunderobot alacağım galiba

hiçbir ips va zaten 1ms değil ona takmayın çok fazla . ktc 3ms gerçek değeriydi sanırım

Durum böyleyse fiyat ve kağıt üzerindeki bilgilerle ben bu kumarı oynayıp thunderobot alacağım galiba
ben de benqnun hiç incelmesi olmayanını aldım gayet iyi şuan . hoparlör kalitesi çok iyi geldi ama vp249qgrden sonra

Durum aynen böyle. MSI'ın sitesinde verdiği değerler ile paylaştığm testlere bakarak karsılastır.
Desktop Screenshot 2026.03.21 - 16.07.51.70.webp
Desktop Screenshot 2026.03.21 - 16.11.05.85.webp

XG27acs ve 274qpf e20 de gsync modülü yok. Normal aldığın monitörden de farkı yok. Yani freesync monitör alıp gsync kullanmakta aynı şey. Gsync compatible yazması bir şey ifade etmez yani. Bu özelliğe bakarak monitör seçmek gibi bir hata yapma. Aynı hdr da olduğu gibi gsync de bir pazarlama. Gerçek gsync modülü olanlardır, diğerleri yazılımsal yolla çalışır. Adaptive Sync
FreeSync monitörleri gsync diye pazarlıyorlar.
Benim icin onaylı olması yeterli. Takıntı diyelim. Bu fiyatta daha iyi bir kaç monitör olabilir ancak hiçbiri msi veya asusun verdigi güveni vermeyecek. Kağıt üstü özelliklere bakarak çinli araba al o zaman hocam aynı paraya alman varken.

Arkadaşın attıgı monitör fason üretim ayrıca. Hz harici bir artısı yok renk gamutu vs olarak msi ve asus önde.

Son düzenleme:
Benim icin onaylı olması yeterli. Takıntı diyelim. Bu fiyatta daha iyi bir kaç monitör olabilir ancak hiçbiri msi veya asusun verdigi güveni vermeyecek. Kağıt üstü özelliklere bakarak çinli araba al o zaman hocam aynı paraya alman varken.
Çinli araba almak zorunda değilsin. Asus ve MSI ın bir sürü monitörü var. Lenovo, LG, Aoc, dell gibi markalarda var. 2 tane modele bağımlı kalmışsın, kriterlerin ise üstünde gsync yazması. Renk gamut değerleri, tepki süresi, parlaklık, kontrast oranı (test verileri) bakmak varken hmm Asus ve gsync yazıyor o zaman iyidir demek sacma. Asusun da s Tier, a Tier, b Tier monitörleri var. Rog yazması S Tier modeli olduğu anlamına gelmiyor. Rog monitörlerde aralarında farklılıklar bulunduruyor. Ayrıca orta segment TUF, giriş seviye ROG dan iyi performans gösteriyor. Bunu rtx 5080 TUF vs RTX 5070 ROG gibi düşünebilirsin. Aldanma yani rog yazdığına. Testlerde kontrast oranı düşük çıkıyor. Hz değeri zaten düşük. Mat kaplaması farklı diğer modeller gibi değil fazla agresif. Coil whine, ölü piksel, aşırı IPS glow gibi şikayetlerden var.

Ama sen bilirsin sen öyle almak istiyorsan sıkıntı yok.

Arkadaşın attıgı monitör fason üretim ayrıca. Hz harici bir artısı yok renk gamutu vs olarak msi ve asus önde.
Kanıt at görelim. Renk gamutu vs demişsinde vs olan ne? Somut veri paylaşta görelim.

XG27acs incelemelerde 900:1 kontrast oranı çıkıyor. Thunderobot 1300:1 demiş. XG27acs 350nit yazıyor incelemelerde 390nit çıkıyor. Thunderobot 450nit. XG27acs %130srgb volume ve %94 DCI-P3 çıkıyor incelemelerde. Thunderobot da %95 DCI-P3 demiş.

Kısaca thunderobot daha yüksek kontrast oranı, daha yüksek parlaklık, daha yüksek Hz ve benzer renk gamutuna sahip monitörü 3k daha ucuza satıyor. 🙂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,047
Üyeler
194,804
Son üye
matiusx18
Geri