10k bütçe ile 2. El sistem toplama önerisi

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
[SSD İlanı Güncel Olmayabilir ama güncelse turnayı gözünden vurursun]

bu parayı böyle bir sistem çıkıyor hocam,muhtemel metin2 için fersah fersha işini görür,kusura bakma artık asya yakasını da saydım
ssd kasa mönitör psu vb var zaten bana sadece

anakart
işlemci
ram
ekran kartı

Bu 4 arkadası toplam 10k şeklinde almam gerekiyor bu sistem çok düşük olmadı mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anakart
işlemci
ram
ekran kartı

İşlemci çok çok eski yani zaten oynayacağım oyunlar işlemci üzerinde genelde

anakart
işlemci
ram
ekran kartı

usta ben yayın yapacağım dedin diye ekran kartına odakladım her şeyi,evet bu paraya ddr4 sistem hayli hayli bulursan ama ekran kartı olarak bu paraya en fazla 570-580 bulunabilir ben o paraya 3050 lı sistem dizdim hatırlatayım

o zaman tekrardan bakıyorum
aynı ekran kartını aldım de 6 dan say,PSU gerçi yeter muhtemelen 8 pin girişi olsun ekran kartı için,yeter
4 bine anakart işlemci ram şöyle bir şey olabilir

1774272031011.webp

Merhabalar 12. Sınıf öğrencisiyim düşük bütçeli sistem topluyorum.
Ryzen 5 3600
RX 580 8GB
B450M Pro
2x8 IRDM 3200MHz DDR4 RAM
Ana bileşenler bunlar psu ssd vb şeyleri pederin eski kullandığı pclerden vs almayı düşünüyorum şimdilik, tiktoktan metin2 yayınları yapıcam 1080p 60 fps yayın yapabilir miyim kasma donma olmadan ilerde de sisteme upgrade yapmak istiyorum sizce bunlar mantıklı mı 10-11k bütceyle daha iyi ne yapabilirdim Fikri olan var mı
Hocam konudan bağımsız tiktoktan oyun yayını bende açmak istiyorumda nasıl yapılıyor yardımcı olabilir misiniz?

hocam işlemciyi 2500 liradan stok fanıyla birlikte buldum ekran kartı 3000 civarı buldum anakart 2100e buldum ramleri 3500 den buldum psu bende MODEL NO: FSP460-60HCN Böyle bi psu var yeter gibi Aslında bende coolmasterın şöyle bi işlemci soğutucusu var ryzenin stok fanı mı daha iyidir bu mu acaba
hocam genel olarak bence iyi bir sistem ortaya koymussunuz.psu olarak genelde 500 wattlık bi psu yeterli olacaktır tabi güvenlik sertifikalı bir ürün alma şansınız varsa dah güzel olur.işlemci sogutucuyuda tam olarak burdan anlamadım ama bakır diye tahmin edsiyorum eger bakırsa stok fandan daha iyi bi performans verebilir.kolay gelsin yayınlar icinde

hocam genel olarak bence iyi bir sistem ortaya koymussunuz.psu olarak genelde 500 wattlık bi psu yeterli olacaktır tabi güvenlik sertifikalı bir ürün alma şansınız varsa dah güzel olur.işlemci sogutucuyuda tam olarak burdan anlamadım ama bakır diye tahmin edsiyorum eger bakırsa stok fandan daha iyi bi performans verebilir.kolay gelsin yayınlar
Elimde böyle bir psu var yeticeğini düşünüyorum

Öne Çıkan Teknik Özellikleri:
  • Güç Kapasitesi: 460 Watt (Sürekli)
  • Verimlilik: %84'e varan yüksek verim (Typical)
  • Aktif PFC: Var (>0.9)
  • Fan: 120 mm sessiz fan (≤36.5dB)
  • Form Faktörü: ATX 12V v2.3
  • Koruma: OCP (Aşırı Akım), OVP (Aşırı Voltaj), SCP (Kısa Devre) Koruması
Konnektörler ve Bağlantılar:
  • Anakart: 20+4 Pin (1 adet)
  • CPU: 4+4 Pin (1 adet)
  • Ekran Kartı (PCI-E): 6+2 (8) Pin (1 adet)
  • SATA: 4 adet (bazı versiyonlarda 2 adet)
  • Molex (IDE): 1-2 adet