14600KF ve 5070 ti düşük fps sorunu

v0lante

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar başlıkta da söylediğim gibi sistemime göre oldukça az fps alıyorum inceleme videolarında counter strike 2 de deathmatch tr 2k çözünürlükte 400 fps alıyorlar ortalama ben rankedda 200 civarı alıyorum ki aşırı düşük geliyor herhangi bir ısınma problemi de yok. ram ve anakarttan şüpheleniyorum. sistem full haliyle şu şekilde

14600kf
5070ti palit
gigabyte b760m d3hp
1x32 5600 mhz cl36 ram
5000/3900 mb ssd
thermalright peerless assassin digital soğutucu

ramlerinizin xmp ayarlari acik mi? bir de raminiz tek slot bunun da illa ki biraz etkisi olur. 200 fps'e kadar dusmesi normal degil ama bunu soyleyeyim. baska oyunlarda test etme imkaniniz oldu mu? bu videoyu referans almayin lutfen.

ramlerinizin xmp ayarlari acik mi? bir de raminiz tek slot bunun da illa ki biraz etkisi olur. 200 fps'e kadar dusmesi normal degil ama bunu soyleyeyim. baska oyunlarda test etme imkaniniz oldu mu? bu videoyu referans almayin lutfen.

açık hocam hem windowsta hem biosta yapabileceğim her ayarı yaptım. başka oyunlarda da yine benzer sıkıntılar yaşıyorum pubgde mesela arkadaşımla aynı ayarları yapmamıza rağmen -ki onun 6800 xt ekran kartlı ryzen 5 5600 işlemcili sistemi var- ondan 5 10 fps fazla alırsam alıyorum

hocam bu sistemde tek kanal ramler eksi nokta, bir de anakart biraz zayif. cpu yerine gpu'ya yuklenen baska oyunlarda test etmeye calisin(cyberpunk 2077 vb gibi). bir de steam'den baska platformda da denemeye calisin sistemi. bazen steam'de sikinti yaratabiliyor yeni kurulmus sistemlerde. yasadigim icin birinci elden biliyorum :). bios'da islemcinin guc limitini 125w ile sinirlayin. anakart vrm anlaminda zayif biraz islemciye gore. bios guncelse kendisi sinirlamis olmasi lazim zaten ama eger sinirlamamissa siz elle sinirlayin. baska da bir sey gelmiyor aklima baska. Allah yardimciniz olsun...

hocam bu sistemde tek kanal ramler eksi nokta, bir de anakart biraz zayif. cpu yerine gpu'ya yuklenen baska oyunlarda test etmeye calisin(cyberpunk 2077 vb gibi). bir de steam'den baska platformda da denemeye calisin sistemi. bazen steam'de sikinti yaratabiliyor yeni kurulmus sistemlerde. yasadigim icin birinci elden biliyorum :). bios'da islemcinin guc limitini 125w ile sinirlayin. anakart vrm anlaminda zayif biraz islemciye gore. bios guncelse kendisi sinirlamis olmasi lazim zaten ama eger sinirlamamissa siz elle sinirlayin. baska da bir sey gelmiyor aklima baska. Allah yardimciniz olsun...
cyberpunkta 4k da path tracing açık kare oluşturma 4x olacak şekilde 60 70 fps alıyor hocam iyi mi kötü mü bilemiyorum. sorun işlemci beslemesinde ve single channel ram olmasıyla alakalı sanırım. dün vatan indirimini kaçırmam çok kötü oldu. teşekkür ediyorum :)

cyberpunkta 4k da path tracing açık kare oluşturma 4x olacak şekilde 60 70 fps alıyor hocam iyi mi kötü mü bilemiyorum. sorun işlemci beslemesinde ve single channel ram olmasıyla alakalı sanırım. dün vatan indirimini kaçırmam çok kötü oldu. teşekkür ediyorum :)
hocam ben aynı ayarlarda mfg kapalıyken 70 fps aliyorum ortalama. mfg 4x yapinca ise 200 fps'leri bile geçiyorum. mfg'nin aktif olması için oyunu bir kere kapatıp açmanız gerekiyor. mfg kapalı ise 60-70 fps normal bence.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,794
Üyeler
191,166
Son üye
Godrilla
Geri