45.000 TL bütçede RX 9060 XT 16 GB sistem vs RTX 5060 8 GB sistem

Reaksiyon skoru
4
Bütçe
45.000
Toplamda 63-65 bin TL bütçem var. Bunun 18.500 TL'sini profesyonel ekipmanlara (240Hz monitör, manyetik klavye vs.) Ayırdım. Kasa için net 45.000 TL bütçem kalıyor ve şu iki sistem arasında kaldım:

1. ASUS Dual RX 9060 XT (16 GB) + Ryzen 5 7500F.

https://www.gaming.gen.tr/urun/7394...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/

2. ASUS Dual RTX 5060 (8 GB) + Ryzen 5 7500F.

https://www.gaming.gen.tr/urun/7087...-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/

Oyun odağım tamamen Valorant, CS ve LoL. Kendimi ekonomik olarak çok zora sokmadan, bu ekipmanların hakkını verecek en stabil sistemi seçmek istiyorum.

Sizce AMD'nin 16 GB VRAM avantajı mı, yoksa NVIDIA'nın teknolojileri mi? Ayrıca bu bütçede 'ekipman kalitesinden ödün vermeden' önerebileceğiniz daha F/P bir hazır sistem var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

kesinlike 9060xt 16gb 5060 ile 9060xt kıyaslamak pek mantıklı değil. 5060ti la kıyaslamak daha mantıklı. ama amd kanadında arada şikayetler görüyorum. haberiniz olsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun odaklarına göre rtx 5060 daha mantıklı bence
rtx 5060 arkadaşı 2 sene anca götürür. yeni çıkan oyunların %90ı minimum 8gb vram istemeye başladı.

Oyun odaklarına göre rtx 5060 daha mantıklı bence
eğer başka tarz oyunlar oynamıyacaksa 5060 daha mantıklı olabilir o zaman.

kesinlike 9060xt 16gb 5060 ile 9060xt kıyaslamak pek mantıklı değil. 5060ti la kıyaslamak daha mantıklı. ama amd kanadında arada şikayetler görüyorum. haberiniz olsun.

rtx 5060 arkadaşı 2 sene anca götürür. yeni çıkan oyunların %90ı minimum 8gb vram istemeye başladı.
Haklısınız fakat valo,cs2 vs için nvidia reflex falan avantajlı olabilir diye söylemiştim

Toplamda 63-65 bin TL bütçem var. Bunun 18.500 TL'sini profesyonel ekipmanlara (240Hz monitör, manyetik klavye vs.) Ayırdım. Kasa için net 45.000 TL bütçem kalıyor ve şu iki sistem arasında kaldım:

https://www.gaming.gen.tr/urun/7394...16gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/

https://www.gaming.gen.tr/urun/7087...-8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/

Oyun odağım tamamen Valorant, CS ve LoL. Kendimi ekonomik olarak çok zora sokmadan, bu ekipmanların hakkını verecek en stabil sistemi seçmek istiyorum.

Sizce AMD'nin 16 GB VRAM avantajı mı, yoksa NVIDIA'nın teknolojileri mi? Ayrıca bu bütçede 'ekipman kalitesinden ödün vermeden' önerebileceğiniz daha F/P bir hazır sistem var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
5060 o paranın hakkını kesinlikle vermez. bu arada onuda baştan söyleyim.

Haklısınız fakat valo,cs2 vs için nvidia reflex falan avantajlı olabilir diye söylemiştim
o tarz oyunları benim çöp pc bile açıyor. zaten

biraz para biriktirebilirsen 5060tilı bir sistem almanı öneririm. 50 civarlarında olması lazım.

işine karışmak gibi olmasında bence o ekipmanlara ayrılan paradan biraz kısabilirsen iyi olur. daha iyi bir sistem alırsın.

Şimdiden teşekkürler.

Nvidia çok daha mantıklı, sırf vrami fazla diye teknolojisi beş para etmeyen kart alınmaz, üstelik rekabetçi oyunlarda nvidia'nın avantajı çok daha fazla.
Amd de driver sorunları hâlâ devam ediyor bu arada aklınızda bulunsun

Nvidia çok daha mantıklı, sırf vrami fazla diye teknolojisi beş para etmeyen kart alınmaz, üstelik rekabetçi oyunlarda nvidia'nın avantajı çok daha fazla.
Yanlışınız var hocam driver sorunları kalktı kendimi bildim bileli AMD kullanırım her seriden kart kullandım neredeyse

Yanlışınız var hocam driver sorunları kalktı kendimi bildim bileli AMD kullanırım her seriden kart kullandım neredeyse
Hayır hala var. Bende AMD kullandım bu arada. Eskisine nazaran az olsa da devam ediyor. Yalnız bir şey hesap edilmiyor Nvidia'da da sorunlar var. Son 2 driver fps düşüşü yarattı.

Sistem güzel görünüyor hocam bende bu işlemci ve ekran kartını kullanıyorum ramım 32 gb fark olarak. Pişman etmez

eğer başka tarz oyunlar oynamıyacaksa 5060 daha mantıklı olabilir o zaman.
Hocam geçenlerde vram optimizasyonu ile ilgili bir yazı okudum, doğruluk payı nedir bilmiyorum yinede size bir sorayım. Piyasada çok fazla 8gb kart satıldığından özellikle 4060 ve 5060 baz alarak konuşuyorum, yeni çıkacak oyunlar nvidia ile anlaşma yapıp vram değerleri ile ilgili optimizasyon yapabilirmiş, tekrardan söylüyorum gelipte linçlemeyin bende bilgi sahibi değilim yinede soruyorum, sizce böyle bir şey gerçek olabilir mi? İyi forumlar.

geldi rage bait master

Geri