132 bin liraya şölen tadında 5070 ti istem?

Alyx

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,256
Biraz keyif pezevenkliğim var ve eski sistemime benzer bir sistem toplamayı düşündüm ama çıkan fiyat dudağımı uçuklattı. Güncel parçalar olsun istedim. Sadece 2 parça ikinci el geri kalanı sıfır.

Colorful iGame X870 Senna V14 Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
13300₺

AMD Ryzen 7 9700X Sekiz Cekirdek 3.8 GHz Kutusuz Fansız
13350₺

Colorful iGame RTX 5070 TI Ultra (sıfır kapalı kutu 2.el)
57000₺

Patriot Viper Elite 5 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 RAM
11800₺

Kingston NV2 2tb m2 SSD (2.el)
7000₺

Lian Li 011 Vision Compact Fansız Beyaz Kasa
7600₺

Lian Li Edae Gold EG1000G Gen5.1 1000 W Beyaz Power Supply
8500₺

Thermalright Peerless Vision 360 ARGB WHITE Sıvı Soğutma
6400₺

AsiaHorse Cosmiq Kasa Fanı 8 Adet
7400₺

Bu parçaları kullanırsam oturup izlesem bile zevk verecek bir sistem olacak. Biliyorum 132bin liraya 5080li daha iyi sistem de çıkar ama görüntü açısından zevk vermeyecek. Baktıkça gururlanacağım bir setup istiyorum ama sırf beyaz diye çok pahalıya geliyor.

Siz olsanız ne yapardınız? Parçalara önem vermeyip en f/p ne varsa toplayıp performans mı tercih edersiniz yoksa her görenin dibinin düşeceği bir şey mi tercih edersiniz?

Biraz keyif pezevenkliğim var ve eski sistemime benzer bir sistem toplamayı düşündüm ama çıkan fiyat dudağımı uçuklattı. Güncel parçalar olsun istedim. Sadece 2 parça ikinci el geri kalanı sıfır.

Colorful iGame X870 Senna V14 Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
13300₺

AMD Ryzen 7 9700X Sekiz Cekirdek 3.8 GHz Kutusuz Fansız
13350₺

Colorful iGame RTX 5070 TI Ultra (sıfır kapalı kutu 2.el)
57000₺

Patriot Viper Elite 5 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 RAM
11800₺

Kingston NV2 2tb m2 SSD (2.el)
7000₺

Lian Li 011 Vision Compact Fansız Beyaz Kasa
7600₺

Lian Li Edae Gold EG1000G Gen5.1 1000 W Beyaz Power Supply
8500₺

Thermalright Peerless Vision 360 ARGB WHITE Sıvı Soğutma
6400₺

AsiaHorse Cosmiq Kasa Fanı 8 Adet
7400₺

Bu parçaları kullanırsam oturup izlesem bile zevk verecek bir sistem olacak. Biliyorum 132bin liraya 5080li daha iyi sistem de çıkar ama görüntü açısından zevk vermeyecek. Baktıkça gururlanacağım bir setup istiyorum ama sırf beyaz diye çok pahalıya geliyor.

Siz olsanız ne yapardınız? Parçalara önem vermeyip en f/p ne varsa toplayıp performans mı tercih edersiniz yoksa her görenin dibinin düşeceği bir şey mi tercih edersiniz?
Valla hocam sanirim herkes su arlae bu iki şıkkın arasında geziyir :D

• Beğen
Reaksiyonlar: Alyx
Hocam emin olun 130-140k gibi bir paraya baktıkça zevkten dört köşe olacağınız beyaz 5080 bir sistem de dizilebilir. Galax 5080 White OC ekran kartı kullanın, kassa için toplam 15k harcama olayını zerre anlamadım. O kasa hayaliniz falan mıydı yoksa sadece öylesine mi? Yani bence şu iki kasadan birini kullanın geçin ikisi de çok güzel.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve anakart olalrak da bence bu fiyattayken bunu kullanın.

Hocam emin olun 130-140k gibi bir paraya baktıkça zevkten dört köşe olacağınız beyaz 5080 bir sistem de dizilebilir. Galax 5080 White OC ekran kartı kullanın, kassa için toplam 15k harcama olayını zerre anlamadım. O kasa hayaliniz falan mıydı yoksa sadece öylesine mi? Yani bence şu iki kasadan birini kullanın geçin ikisi de çok güzel.

Ve anakart olalrak da bence bu fiyattayken bunu kullanın.

Seçtiğim kasanın görüntüsü başka hiçbir şeyde yok. 3 tarafı cam olunca seyir zevki 10 kat artıyor.
1000010761.webp

Eski sistemim bu şekildeydi. Tekrardan bu görüntüyü daha iyi bir şekilde yakalamaya çalışıyorum.

Anakartı seçme nedenim ise tamamen tasarımından kaynaklı. iGame ultra serisi ile de gayet uyumlu olduğu için ekran kartını ve anakartı o yüzden seçtim.

Valla hocam sanirim herkes su arlae bu iki şıkkın arasında geziyir :D
5070ti hazır sistemlere baktım 105-110 bin civarında. Ben tek tek uğraşıp gönlümce bir şey yapmak isteyince fiyat malesef 30 bin kadar daha fazla oluyor. O fiyat farkına da 5080li sistem dizebileceğimi bildiğim için de aşırı arada kaldım

Seçtiğim kasanın görüntüsü başka hiçbir şeyde yok. 3 tarafı cam olunca seyir zevki 10 kat artıyor.
Alıntıyı görüntüle

Eski sistemim bu şekildeydi. Tekrardan bu görüntüyü daha iyi bir şekilde yakalamaya çalışıyorum.

Anakartı seçme nedenim ise tamamen tasarımından kaynaklı. iGame ultra serisi ile de gayet uyumlu olduğu için ekran kartını ve anakartı o yüzden seçtim.

5070ti hazır sistemlere baktım 105-110 bin civarında. Ben tek tek uğraşıp gönlümce bir şey yapmak isteyince fiyat malesef 30 bin kadar daha fazla oluyor. O fiyat farkına da 5080li sistem dizebileceğimi bildiğim için de aşırı arada kaldım
Valla şimdi 130k'ya bilgisayar alan birinin ne istiyorsa alması gerek. O yüzden siz istiyorsanız diyecek şey yok :D
Fakat bence üst tarafın cam olması o kadar iyi durmuyor hocam.

• Beğen
Reaksiyonlar: Alyx
kasa çok iyiymiş anakartın fiyatından kısara işlemciyi güçlendirebilirsiniz belki

kasa çok iyiymiş anakartın fiyatından kısara işlemciyi güçlendirebilirsiniz belki
9700x her şeye yeter diye düşündüm. 7800x3d alsam fps artacak ama çektiği güç ve sıcaklık da artacak. 9700x alıp serin serin takılırım diye düşündüm

Geri