Ölümden Sonra Yokluk Varsa Yaşamanın Amacı Nedir?

Zaten dediğin ahlaksızlıklar yapılıyorsa bu sınırı aşıp yavaştan anarşizme kayma oluyor tamam sınırı bazen aşabilirsin insanlık halidir ama rutin haline getirmek artık ahlaksız bireye evrilmek oluyor önceden insanlar yapmaması gerektiğini biliyordu çünkü milletinin onurunu düşünüyordu şimdi kimsenin umrunda değil batıyı medeni gösterdiler sonra ona uydular ama haberde t.ciz saçmasapan cinsellik suçu işleyenleri görünce sövüyorlar kısaca özet bu

“İşte diyorum ya, beyinleri yok. Sadece popüler insanlar ne derse, sosyal medya ne aşılarsa, ana akım hangi yöne gidiyorsa onu takip ediyorlar.

Dediğin gibi bir ton Batı sevdalısı vardı; ama baktılar sevdikleri, beğendikleri veya desteklediği insanlar pedofili çıkınca sövmeye başladılar.

Ama emin ol, bunu okusalar bile çoğu, ‘Biz hiç Trump’ı falan desteklemedik, Amerikayı savunduk; ekonomik yaşam tarzını,adaleti ve özgürlük olarak falan dedik diyecek. Ama aslında listede Hollywood yıldızları, bazı iş adamları ve sosyal medya ünlüleri de var ve benim beğendikleri derken onlardan, onların hayatlarından ve destekledikleri derken çok güvenip sevdikleri Amerikan adaletinden ve sözde şeffaflığından bahsettiğimi idrak edemeyecekler. Çünkü o kapasite yok bunlarda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakış açıları çok sığ. 40 sene önce olsa bu normal karşılanabilirdi ama bilişim çağında 1980'den kalma, ahâkı dinle bağdaştıran sözde argümanlarla savunma yapmak inanılması güç bir cehalet örneği. Kişinin ahlâk ve karakter sahibi olabilmesi için ruhani br varlığın gazabıyla korkutulmasına ihtiyaç varsa mayada sıkıntı var demektir. Gerçi o bile işe yaramıyor. Kitabına uydurup devam ediyorlar.

söylemek (aşılamak) istediklerini daha entektüel bir dille yazıp kendini haklı çıkarmaya çalılmanda çok komik bu cevabını sadece kapisitesi yetmeyenler ciddiye alır

Çünkü Aşırı Saçma ve bir yerlerinden zorlama bir cevap olmuş bu ne HAHAHAHA

cümlende bile “Argüman” Kelimesi kullanıp Hayatımda gördüğüm en boş ve saçma mantıksız argümanlardan birini nasıl kurmayı başardın

Son düzenleme:
“İşte diyorum ya, beyinleri yok. Sadece popüler insanlar ne derse, sosyal medya ne aşılarsa, ana akım hangi yöne gidiyorsa onu takip ediyorlar.

Dediğin gibi bir ton Batı sevdalısı vardı; ama baktılar sevdikleri, beğendikleri veya desteklediği insanlar pedofili çıkınca sövmeye başladılar.

Ama emin ol, bunu okusalar bile çoğu, ‘Biz hiç Trump’ı falan desteklemedik, Amerikayı savunduk; ekonomik yaşam tarzını,adaleti ve özgürlük olarak falan dedik diyecek. Ama aslında listede Hollywood yıldızları, bazı iş adamları ve sosyal medya ünlüleri de var ve benim beğendikleri derken onlardan, onların hayatlarından ve destekledikleri derken çok güvenip sevdikleri Amerikan adaletinden ve sözde şeffaflığından bahsettiğimi idrak edemeyecekler. Çünkü o kapasite yok bunlarda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

söylemek (aşılamak) istediklerini daha entektüel bir dille yazıp kendini haklı çıkarmaya çalılmanda çok komik bu cevabını sadece kapisitesi yetmeyenler ciddiye alır

Çünkü Aşırı Saçma ve bir yerlerinden zorlama bir cevap olmuş bu ne HAHAHAHA

cümlende bile “Argüman” Kelimesi kullanıp Hayatımda gördüğüm en boş ve saçma mantıksız argümanlardan birini nasıl kurmayı başardın

Hayatının merkezini 1500 yıllık kabile yasaları oluşturuyorsa yazdığım yorumu "entelektüel" olarak değerlendirip saçma görmen normal. Taşı taşa vurup ateş çıkaran birine göre ağır bil dil sonuçta. Bununla beraber korkutularak dikte edilen sorgulanamaz temel dogmalarını bilişim çağında ayakta tutman biraz zor tabii. Üç maymunu oynayıp saldırgan bir dille karşılık vermek dışında elinizden bir şey gelmiyor.

Hayatının merkezini 1500 yıllık kabile yasaları oluşturuyorsa yazdığım yorumu "entelektüel" olarak değerlendirip saçma görmen normal. Taşı taşa vurup ateş çıkaran birine göre ağır bil dil sonuçta. Bununla beraber korkutularak dikte edilen sorgulanamaz temel dogmalarını bilişim çağında ayakta tutman biraz zor tabii. Üç maymunu oynayıp saldırgan bir dille karşılık vermek dışında elinizden bir şey gelmiyor.

Okurken gülmekten ağrı girdi Patladım XD

Gerçekten merak ediyorum kendinizi bu kadar belli etmeyi nasıl başarıyorsunuz ? Sürekli kendinizle çelişmeniz Sizede komik gelmiyor mu?

Yani benim dediğime bu cevabı vermişsin (ki bu bile saldırgan ve alaycı bir dil.)
Üç maymunu oynayıp saldırgan bir dille karşılık vermek dışında elinizden bir şey gelmiyor.

Ama kendi yazdığını okudun mu ? ⬇️
(Her cümlesi benimkinden daha saldırgan bir metin yazıp bana anca saldırgan dil kullanırsın demen ne ironik)
Bakış açıları çok sığ. 40 sene önce olsa bu normal karşılanabilirdi ama bilişim çağında 1980'den kalma, ahâkı dinle bağdaştıran sözde argümanlarla savunma yapmak inanılması güç bir cehalet örneği. Kişinin ahlâk ve karakter sahibi olabilmesi için ruhani br varlığın gazabıyla korkutulmasına ihtiyaç varsa mayada sıkıntı var demektir. Gerçi o bile işe yaramıyor. Kitabına uydurup devam ediyorlar.

Zaten Saldırgan ve üstü kapalı alaycı bir dil kullanmasaydın bu mesajında cevap bile vermeyecektim bu kadar boş ve saçma argüman sunan sana

Bunu diyeceğini adım kadar biliyodum ne demek istediğimi bile anlamayarak kapasiteni belli etmişsin
yazdığım yorumu "entelektüel" olarak değerlendirip saçma görmen normal.

Ayrıca⬇️
Bununla beraber korkutularak dikte edilen sorgulanamaz temel dogmalarını bilişim çağında ayakta tutman biraz zor tabii.

Sana bundan sonra cevap yazmayacağım çünkü gerçekten bu Kadarda kör cahil cüheyla olunmaz kardeşim yani üsteki son alıntıda yazdığın
Mantıksız,bilimsel olarak dahi saçma ve yetersiz ve yine Kendinle bu kadar büyük çelişmende cabası

Sana tavsiyem insanları bırak kendimi boş bir odaya kapa ve sadece hayatını düşün etrafı gözlemle ve bilimsel olarak açıklamaya çalış her şeyi

Bilim bile bir çok şeyi çözebilmiş değil aynı zamanda Bilim insanlarının nile çoğu bir dine tabi sandıpınız gibi %80-90’nı ateist değil yarı yarıya veya bir dine tabi olanlar daha fazladır

Git en basitinden Ruh kavramını ve bilimin ruh hakkındaki bilgileri görüşü ve Şuan beyinin anlama özelliği ve ruh hakkındaki bağı ve bu konuda bir açıklama bulup bulamadıklarını araştır veya daha basiti sadece her şeyin en başını ara yapay zekadan vs her yerden destek al ve insandan başla her şeyin nasıl oluştuğunu sorgula

Okurken gülmekten ağrı girdi Patladım XD

Gerçekten merak ediyorum kendinizi bu kadar belli etmeyi nasıl başarıyorsunuz ? Sürekli kendinizle çelişmeniz Sizede komik gelmiyor mu?

Yani benim dediğime bu cevabı vermişsin (ki bu bile saldırgan ve alaycı bir dil.)

Ama kendi yazdığını okudun mu ? ⬇️
(Her cümlesi benimkinden daha saldırgan bir metin yazıp bana anca saldırgan dil kullanırsın demen ne ironik)

Zaten Saldırgan ve üstü kapalı alaycı bir dil kullanmasaydın bu mesajında cevap bile vermeyecektim bu kadar boş ve saçma argüman sunan sana

Bunu diyeceğini adım kadar biliyodum ne demek istediğimi bile anlamayarak kapasiteni belli etmişsin

Ayrıca⬇️

Sana bundan sonra cevap yazmayacağım çünkü gerçekten bu Kadarda kör cahil cüheyla olunmaz kardeşim yani üsteki son alıntıda yazdığın
Mantıksız,bilimsel olarak dahi saçma ve yetersiz ve yine Kendinle bu kadar büyük çelişmende cabası

Sana tavsiyem insanları bırak kendimi boş bir odaya kapa ve sadece hayatını düşün etrafı gözlemle ve bilimsel olarak açıklamaya çalış her şeyi

Bilim bile bir çok şeyi çözebilmiş değil aynı zamanda Bilim insanlarının nile çoğu bir dine tabi sandıpınız gibi %80-90’nı ateist değil yarı yarıya veya bir dine tabi olanlar daha fazladır

Git en basitinden Ruh kavramını ve bilimin ruh hakkındaki bilgileri görüşü ve Şuan beyinin anlama özelliği ve ruh hakkındaki bağı ve bu konuda bir açıklama bulup bulamadıklarını araştır veya daha basiti sadece her şeyin en başını ara yapay zekadan vs her yerden destek al ve insandan başla her şeyin nasıl oluştuğunu sorgula

Pilavlı sohbetlerden çıkma ve dogmaların bilimsel olarak kanıtlandığı şeklindeki clickbait haberlere kendini fazla kaptırmışsın anlaşılan. Görünen gerçeklerden bağımsız alternatif bir bilim insanı konsepti bile oluşturmuşsunuz. Paleontolojik, arkeolojik, antropolojik ve jeolojik verileri bir kenara bırakıp varoluşunu çamura üflenerek olduğunu zanneden eden birinin sorgulamayı cümle içinde kullanması ayrıca tuhaf.

Pilavlı sohbetlerden çıkma ve dogmaların bilimsel olarak kanıtlandığı şeklindeki clickbait haberlere kendini fazla kaptırmışsın anlaşılan. Görünen gerçeklerden bağımsız alternatif bir bilim insanı konsepti bile oluşturmuşsunuz. Paleontolojik, arkeolojik, antropolojik ve jeolojik verileri bir kenara bırakıp varoluşunu çamura üflenerek olduğunu zanneden eden birinin sorgulamayı cümle içinde kullanması ayrıca tuhaf.

HAHAHAHAHAHA
Şaka bir yana, iyi güldürdün sağ ol.

Sizin o sığ dünyanızda biz; matematiği, fiziği ve gerçek bilimi (günümüzün uydurma dallarını saymıyorum) reddeden, her şeyin bir parmak şıklatmasıyla pat diye oluştuğuna inanan tipleriz, değil mi? Yanılıyorsun. Biz bilimi inkar etmiyoruz; biz sizin 'tesadüf/şans' dediğiniz o saçmalığa inanmıyoruz.

Şimdi bana 'Şans derken neyi kastediyorsun, bilimsel kanıt var' falan diye zırvalama; eğer 'şans' derken neyi kastettiğimi anlayacak beyin kapasiten yoksa zaten boş beleş bir ateistsin demektir, hiç tartışmayalım. Bizim olayımız net: Bu nizamın tesadüf olması hem bilimsel hem mantıksal olarak imkansız. Bir Yaratıcı’nın varlığı, sizin o zorlama teorilerinizden kat kat daha gerçekçi. (Tabii burada bahsettiğim 'biz', dini sadece kimliğinde taşıyan o tutarsız kitle değil, işin şuurunda olanlar.)

Kısacası; eğer sosyal medya gazıyla vites arttıran o ergenlerden biriysen —ki son cümlelerin tam olarak bunu gösteriyor— boşuna nefes tüketmeyelim. Sizin hayal dünyanızda biz 'cahil yobazlarız', siz ise 'modern ve ileri görüşlü bilim insanları'. Tamam kardeşim, en modern sensin.

Tamam kardeşim, o zaman boşa laf kalabalığı yapmayalım. Hayal dünyanda böyle devam et, keyfin bilir.

Son düzenleme:
Hayatının merkezini 1500 yıllık kabile yasaları oluşturuyorsa yazdığım yorumu "entelektüel" olarak değerlendirip saçma görmen normal.

Hayatımda bu kadar saçma bir laf görmedim sana göre tarih diye bir şey olmaması lazım

Sen nesin böyle ya erkek be erkek

HAHAHAHHAHA
Şaka bir yana iyi güldüm sağol

Siz galiba Bizi Matematiğe,Fiziğe ve bilmin (günümüzde uydurulan yeni saçma dalları hariç) diğer dallarına vs. İnanmıyoruz sanıyorsunuz galiba Yani bilimsel her şeyi reddettiğimizi veya her şeyin tek bir parmak şıklatmasıyla anında herhangi bir süreç gerçekleşmeden her şeyin bir anda oluştuğuna falan inandığımızı sanıyorsunuz ?

farkındaysanız bilmi tamamen inkar etmiyoruz sadece siz bunların hepsi şans diyorsunuz
(ki bana ne şansı bilimsel kanıt vs. Deyip saçmalama benim şans derken neyi veya hangi kısmı kast ettiğimi anlayacak kadar beyin kapasiten yoksa boş beleş ateistlerdensen zaten tartışmayalım)
Biz ise (sırf anası ve babası müslüman diye müslüman olan ama dinimi araştırmayan etmeyen ve müslümanım diyip hak yiyen ,namaz kılıp faize bulaşan kadınları süzen vs yani dini kurallara uymayan umursmaayan kesim hariç) Hayır bu şans olamayacak kadar mantıksız hem bilimsel hem mantıksal olarak Bu yüzden Bir Yaratıcı olması çok daha mantıklı ve gerçekçi sizin teorinize kıyasla bu yüzden biz bir inanca tabiyiz

Yani Zaten sosyal medya’nın gazına gelen ergenlerden biriysenki en son yanıtının son cümleleri özellikle öyle gösteriyor boşa diyalıga girmeyelim lütfen çünkü zaten sizlerin hayal dünyasında bizler cahil Ahmaklarız sizler ise Bilimi takip eden ileri görüşlü modern insanlarsınız kardeşim tamam

37 yaşındayım abisi. Hayatı boyunca duymak isteği şeyleri dinleyip / izleyip - dikkat edersen okumayı eklemiyorum geri kalanına yüz çeviren sofu ergenler için diliniz fazla uzun. Dünyanın düz olmadığı gibi dogmalarınızla çelişmeyen verileri kabul etmeniz, bilimi kabul ettiğiniz anlamına gelmiyor. Daha yazılanı bile anlamaktan aciz olduğunuz halde gevşek gevşek yorumlar yazıp şebeklik yaparak neyi ispatlamaya çalıştığınızı da çözemedim. Örneğin yukarıda saydığım bilim dallarıyla ilgili kütüphanende kaç kitap var?

37 yaşındayım abisi. Hayatı boyunca duymak isteği şeyleri dinleyip / izleyip - dikkat edersen okumayı eklemiyorum geri kalanına yüz çeviren sofu ergenler için diliniz fazla uzun. Dünyanın düz olmadığı gibi dogmalarınızla çelişmeyen verileri kabul etmeniz, bilimi kabul ettiğiniz anlamına gelmiyor. Daha yazılanı bile anlamaktan aciz olduğunuz halde gevşek gevşek yorumlar yazıp şebeklik yaparak neyi ispatlamaya çalıştığınızı da çözemedim. Örneğin yukarıda saydığım bilim dallarıyla ilgili kütüphanende kaç kitap var?

Ben de 20 yaşındayım, ne fark eder? Dünyada 60 yaşına gelip hâlâ her türlü yanlışı yapan, IQ’su düşük milyarlarca insan var. Yaş ile zekâ veya dinin ne alakası var?

Ayrıca yazdığımı tam anlamamışsın ve bana, senin yazdığını anlamadığımı söylüyorsun.

Bu yazın, cevap verdiğin yazımı doğruluyor. Kafandan tüm Müslümanları aynı kalıba koyuyor, hepsini cahil görüyor ve kendini ile senin gibileri aydınlanmış, modern insanlar olarak tanımlıyorsun.

Ayrıca, “Şebeklik yaparak neyi ispatlamaya çalıştığınızı da çözemedim” demişsiniz. Benim yazılarımda farkındaysanız hiç bir şeyi ispatlamaya çalışmıyorum; sadece kafanızda bizi böyle tanımlamanızın ve her seferinde kendi kendinize çelişmene rağmen mantıksız ve saçma cevaplarla bizim sahte bir şeye inandığımızı iddia etmenizin saçmalığını söylüyorum. Size söylediğiniz yaklaşımın hem saçma hem de aşağılayıcı bir tavır olduğunu belirtmek istiyorum.

@Carlo Reis, gerçekten hata bende mi diye merak ettim; acaba bir şeyi eksik ya da yanlış mı anlatıyorum diye. Bu yüzden son iki mesajımızı yapay zekaya attım. Özellikle ben olduğumu belirtmedim; sadece iki kişinin mesajları dedim. Yani taraf tutma ya da bana göre yorum yapma ihtimali yok. Sohbet linkini de aşağıya bıraktım, sorduğum soru da orada yazıyor.

Umarım sende kendine karşı dürüst ve samimi olur ve kendini düzeltirsin abicim kibrine yenik düşeceksende yani neyse boş ver

Al buda Gemini’nin yanıtı

Son düzenleme:
Ben de 20 yaşındayım, ne fark eder? Dünyada 60 yaşına gelip hâlâ her türlü yanlışı yapan, IQ’su düşük milyarlarca insan var. Yaş ile zekâ veya dinin ne alakası var?

Ayrıca yazdığımı tam anlamamışsın ve bana, senin yazdığını anlamadığımı söylüyorsun.

Bu yazın, cevap verdiğin yazımı doğruluyor. Kafandan tüm Müslümanları aynı kalıba koyuyor, hepsini cahil görüyor ve kendini ile senin gibileri aydınlanmış, modern insanlar olarak tanımlıyorsun.

Ayrıca, “Şebeklik yaparak neyi ispatlamaya çalıştığınızı da çözemedim” demişsiniz. Benim yazılarımda farkındaysanız hiç bir şeyi ispatlamaya çalışmıyorum; sadece kafanızda bizi böyle tanımlamanızın ve her seferinde kendi kendinize çelişmene rağmen mantıksız ve saçma cevaplarla bizim sahte bir şeye inandığımızı iddia etmenizin saçmalığını söylüyorum. Size söylediğiniz yaklaşımın hem saçma hem de aşağılayıcı bir tavır olduğunu belirtmek istiyorum.
Yaşın inancınla yüzleşmene fırsat vermeyecek kadar küçük. Bu belki olacak belki hiç olmayacak. Ben üç maymunu oynayıp yaratılış ve Tanrı kavramlarını -tamamı dini kaynaklar olmak üzere okuyarak- 30'uma kadar kabul etmiştim örneğin. Ondan öncesi "Hadi Ateistler Bunu da Açıklayın!" Altını da senin yazdıklarınla doldururdum. Diyeceğim o ki, büyük konuşmamak gerekiyor.

Yaşın inancınla yüzleşmene fırsat vermeyecek kadar küçük. Bu belki olacak belki hiç olmayacak. Ben üç maymunu oynayıp yaratılış ve Tanrı kavramlarını -tamamı dini kaynaklar olmak üzere okuyarak- 30'uma kadar kabul etmiştim örneğin. Ondan öncesi "Hadi Ateistler Bunu da Açıklayın!" Altını da senin yazdıklarınla doldururdum. Diyeceğim o ki, büyük konuşmamak gerekiyor.

Reis, büyük konuşmayı ben de sevmem; çünkü bir konuda büyük konuşunca başıma geliyor. Bu yüzden büyük konuşmuyorum ama emin ol, ben o dışarıda eğlence meraklısı, para, hırs ve kadın düşkünü genç yaşıtlarımla karıştırma.

Ayrıca 30’una kadar inanmışsınız, şu an 37 yaşındasın. Allah korusun, belki yarın vefat edeceksiniz; yani neden böyle bir risk alasınız ki en basitinden? En fazla hayatından birkaç saat veya gün kaybedeceksin ama insanlar sosyal medya ve teknoloji yüzünden hayatlarının bilmem kaç yılını boşa harcıyor. Yani iyi bir insan olmak ve bir Tanrı’ya inanıp garantiye almak varken neden?

(Yanlış anlamayın, benim inanma sebebim bu değil. Ben eminim çünkü mantığım yetiyor; araştırıyorum, öğreniyorum vs.)

Ayrıca ona bakarsan, sana Nazi Almanyası ve Hitler’i sorsam ne diyeceğini az çok biliyorum ama sence bildiklerin doğru mu? Sence öğrettikleri gibi mi Nazi Almanyası’nın amaçları ve yaptıkları, iddia ettikleri eylemler doğru mu? (Her kitapta, internette veya duyduğuna ya da öğretilene inanırsan işin zor zaten reis; ki Nazi olayında mesela tüm dünya hemfikir. Peki gerçekler ne? Her neyse, girmeyeceğim bu konuya, yoksa uzar.)

Ayrıca ben sana bir dine inan dememiştim. Sana düşündüğün gibi saçmalıklara inanmadığımızı veya bilimi, evrimi ya da evrenin oluşum sürecini vs. inkâr ettiğimizi iddia ediyorsun ama inanıyoruz. Sadece bunların tesadüfen olmadığını ve olamayacağını düşündüğümüz için ve diğer nedenlerden dolayı bir inanca yöneldiğimizi söylüyorum. Yani sandığın gibi cahil insanlar olmadığımızı anlatıyorum.

Yani boş beleş bir ateist olmak yerine, karşındakilere saygı göstermeni; senin düşüncene ters olan fikirlere ve o insanlara laf atmayı bırakmanı söylüyorum. Kendini aydın ya da modern görüp başkalarını küçümsememen gerektiğini anlatıyorum. Tartışacaksan da öfkeyle kendi düşüncelerini dayatmak için değil, gerçekten öğrenmek ve doğruyu bulmak için tartışmalısın. Böylece daha seviyeli, insani ve yapıcı bir tartışma ortamı oluşur.

Konuşma boyunca demek ve anlatmak istediğim buydu ama sen sürekli farklı yere çektin ve saldırdın peki neden kendine sor bunu ?

İnşallah doğru yolu bulursun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,700
Üyeler
192,771
Son üye
burak920142
Geri