Sistemin kapanıyor, yardım lütfen !

HeiMef

80+
Reaksiyon skoru
27
Bilgisayarımı Amazondan veya öbür tanınmış sitelerden tek tek parça parça aladım ve eke koyacağım sistemimi. Sistemim ayda 1-2 kez veya 2-3 ay hiçbir problem olmadan çalşıyor ama bazen çalışırken bir anda görüntü gidiyor ve kasa çalışmaya devam ediyor çalışmayan ekran kartı fan bazen dönmeye başlıyor. ekran kartı driverını temiz silip tekrar yükledim, format attım pc ye ve ekran kartını söküp her ekran gittiğinde yeniden pc ye taktım power kablosunda bir sıkıntı veya temmassızlık olabilir diye. Ama problem devam ediyor arada. Sizden isteğim ve arzum şudur dostlar, problemi beraber tespit edelim ve ne gerekiyorsa yapalım, bu sistemi toparlamak için ayllarca belkide yılı geçecek şekilde para biriktirip topladım ama bu sıkıntılar peşimi bırakmadadı, hangi parçada olduğunu ve ne sıkıntısı olduğunu tespit edebilirsem değişimini ve onarımını yapayım çünkü sistemimi ve performansını seviyorum. (OCCT POWER TESTİNİ EKE KOYACAĞIM ERROR VERİYOR)
İŞLEMCİ:Ryzen 7 7800x3d
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30
ANAKART: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
EKRAN KARTI: MSI RTX 4080 SUPER EXPERT
İŞLEMCİ SOĞUTUCU: Corsair h100 240mm
PSU: MSI MAG A850GL PCIe5 850W 80+ Gold
KASA: MSI GUNGNIR 300R
DOSTLAR ŞU PC Yİ BİR KÖŞEDE TOZLANMAYA BIRAKMAK ZORUMA GİDİYOR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ SİZDEN RİCAM ?

Son düzenleme:
OCCT GPU ve CPU testi yapabilirsin , bunlarda sıkıntı yoksa OCCT POWER testinde hata veriyorsa %90 PSU yüzündendir.
Power testini de koyabilrisen harika olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

GPU kablosunu çıkar tak yap istersen , belki tam takılmamıştır ve zamanla dura dura aböyle olmuştur

bunun bir sürü sebebi olabilir deneme yanılma yoluyla ilerlemen de fayda var gerekirse görüntü kablosundan bile şüpheleneceksin powerdan kaynaklıda olabilir cpu ısınma sebebi olabilir ekran kartında problem olabilir ekran karı görüntü çıkış portunda problem olabilir aynı durum benimde başıma geldi ekran kartı portundan kaynaklı çıktı dvı girişli kullanıyordum dp kullandım sorun çözülmüştü umarım seninde basit birşeydir

Hocam parçaları kendin mi montajladın? Donanımlardan önce kurulu Windowsta bile sorun olabilir. Tavsiyelerim uzun testlerden önce BIOS güncelleyin ardından BIOSta EXPO profilini açın sonrasında işlemci GPUnu devre dışı bırakın. Sonra RUFUS ile W11 usbsi hazırlayıp format atın. Sonra ekran kartını tam yükte test edin işlemci sıcaklığınızı kontrol edin. Ben şahsen önce bunlardan başlar sonra parçaları temiz BIOS ve Windows üzerinden test ederdim.

https://hizliresim.com/672c7b9
dostlar fotoğrafı yükleyemedim mazur görün. Şu şekilde inceleyebilirsiniz power testi sonucu bu. Yalnız bu problem 2 ay önce varken de aynı testı yapmıştım 15 dakikanın sonunda hiçbir hata vermemişti şimdi veriyor anlamıyorum deliricem. Bu arada evet bilgisayarcı arkadaşım vardı o montajladı.

gpu yük altındayken hesaplama hatsı yapıyor , GPU güç kablosunu tak çıkar yap kesinlikle ama sert tak

BİOS ayarlarına girip EXPO kapatıp biraz kullanır mısın , bunu yaptıktan sonra POWER testi yapar mısın

Ekran kartını dik mi taktın yatay mı ? Dik taktıysan o uzatma kablosu yüzünden zamanla böyle yapabiliyor sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,178
Üyeler
192,923
Son üye
Bysebar
Geri