Yardım PC’mi Yükselteceğim – Acil Yardım !

Vallahi hocam kendi adıma kaç defa sistem topladım sattım bana artık 2k da 9060 xt bile yeter kafasındayım ancak toplayım 5 sene ellemem denilirse ve bütçe varsa o zaman üst model olabilir kendi görüşüm bu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oynadığınız oyunlar cs valo filansa 5060ti da yeter ama yok hikayeli oyunlarda yüksek fps diyorsanız zaten gereksiz bir şey olur onun dışında diğer pubg battlefield içinde çok uçuk fps gerek yok
aynen hocam yoğunluk olarak cs arc valo vsvs gta 6 çıkana kadar hikayeli oyun oynamam gibi düşünüyorum

Kardeş dediğim gibi karar senin ben olsam 9060xt alırdım ama 5060ti artı yanları var mfg gibi karar senin bence daha üstüne hiç gerek yok ilerleyen zamanlarda bir 650w düzgün bir psu alırsın mis gibi sistem olur

sagolasın hocam teşekkür ederim

Mevcut sistemim şu şekilde:
  • Asus GeForce RTX 4060 8gb Dual White OC
  • Intel Core i5 13400F
  • Asus Prime H610M-K D4 AARGB
  • Goodram IRDM PRO 16GB (2x8) 3600MHz RAM
  • Gamebooster GB-022BW 650W 80+ Bronze PSU
  • Kioxia Exceria 500GB M.2 SSD
  • Thermalright hava soğutucu
Ekran kartımı yükseltmek istiyorum ama kararsız kaldım. Açıkçası almışken RTX 5070 veya RTX 5070 Ti almayı düşünüyorum; ancak mevcut güç kaynağımın (PSU) buna yetip yetmeyeceğinden emin değilim. Ayrıca anakartım ve diğer bileşenler bu yükseltmeyle ne kadar sağlıklı ve uyumlu çalışır, onu da merak ediyorum.

Diğer yandan, daha güvenli bir seçenek olarak RTX 5060 Ti 16GB da aklımda. Bu kartın benim sistemim için daha mantıklı bir tercih olup olmayacağı konusunda kararsızım.

Kısacası, hem performans hem de sistem uyumu açısından en doğru ekran kartı seçimini yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yukseltme yapıcaksan 9060 veya 5060 5070 alma gereksiz olur. Ya psu ve gpu nu yukselt ( 850watt psu ile 5070ti veya 9070xt al)
Butcen az ise de am5 e geç ( b650/850 anakart 16 ram ve işlemci gibi) yoksa başka bir şey degistirmene gerek yok.

Geri