❌İndirim Bitti! Wd Mypassport 4Tb Usb Hdd 5700TL amazon 5 mayıs

Reaksiyon skoru
164
pek sıcak fırsat değil ancak acil yüksek depolama arayan arkadaşlar için en makul diskler bunlar.

4-6-8-10tb 3.5" disklerin %90 ı server çıkması 50+bin saat ömürlü öldü ölecek refurbished diskler.
2.5 lar ise sıfır yeni üretim.
yani acil ihtiyacı olanlar ssd ye 20 bin vermek istemeyenler için alınabilir.

6 ay önce 3 bin tl ydi diyenler 6 ay önceki ssd-flash drive fiyatlarına baksın 3 bin liraya 2tb ssd aldık.

acil ihtiyacınız yoksa bekleyin tabi.

ekleme 5 mays
hepsiburada bitmiş amazon başlamış

Son düzenleme:
Alınır mı? Veri yedekleme vs için uzun süre dayanır mı yani. Elimde ki SSD yi satıp almayı düşünüyorum.

bana bugün teslim edilecek bakarım içindeki diskin tam modeline kullanım ömrüne.

5-6 ay önce intenso 8tb usb 3.5 disk aldım sıfır ambalajına manueline kadar hatta kasası bile fabrikasyon jelatinliydi nethouse diye bir yerdi.
içindeki disk refurbished 35 000 saat kullanılmış çıktı satıcıyla alakası yok intenso denilen firma certificated refurbished diskleri paketlemiş satıyor:)
iade etmedim hala kullanıyorum
12tb hgst aldım n11 den sıfır statik poşette geldi 60 bin saat kullanılmış refurbished .
14tb aldım yine 50 bin saatlik çıktı arada sapıtıp raw a dönüşüyor chkdks le düzeliyor:)

şu an 20-24tb falan almak lazım piyango vurmaması için. veya satıcısı amazon hepsiburada almak lazım kolay iade olur 3.5 lara bulaşmam.

bunun 5tb versiyonu var yine onu da yazayım geçen sene aldım amazondan sıfır disk var içinde hala çalışıyor. biraz yavaş 3.5 disklere göre ama işi görüyor.

3.5 hgst disk 230mb le okuyup yazıyor 2.5 lar 100+-10
ama önemli olan uçmasın dosyalar

Son düzenleme:
bana bugün teslim edilecek bakarım içindeki diskin tam modeline kullanım ömrüne.

5-6 ay önce intenso 8tb usb 3.5 disk aldım sıfır ambalajına manueline kadar hatta kasası bile fabrikasyon jelatinliydi nethouse diye bir yerdi.
içindeki disk refurbished 35 000 saat kullanılmış çıktı satıcıyla alakası yok intenso denilen firma certificated refurbished diskleri paketlemiş satıyor:)
12tb hgst aldım n11 den sıfır statik poşette geldi 60 bin saat kullanılmış refurbished .
14tb aldım yine 50 bin saatlik çıktı arada sapıtıp raw a dönüşüyor chkdks le düzeliyor:)

şu an 20-24tb falan almak lazım piyango vurmaması için. veya satıcısı amazon hepsiburada almak lazım kolay iade olur 3.5 lara bulaşmam.
20-24TB da çok fazla hocam. 1TB SSD ile fiyatı aynı ama ömrü aynı mı ondan merak ediyorum. Satmayı düşündüğüm SSD'yi veri yedeklerim için kullanıyorum.

20-24TB da çok fazla hocam. 1TB SSD ile fiyatı aynı ama ömrü aynı mı ondan merak ediyorum. Satmayı düşündüğüm SSD'yi veri yedeklerim için kullanıyorum.
ssd lerden daha uzun ömürlü olur sabit disk hele çok yazılıp silinecekse. 20 yıllık 1tb seagate baracudalarım var hala çalışıyor (ölenlerde oldu).

bunun 5tb versiyonu var yine onu da yazayım geçen sene aldım amazondan sıfır disk var içinde hala çalışıyor. biraz yavaş 3.5 disklere göre ama işi görüyor.

bu tarz alışverişler için kesinlikle sahibinden takip edin, bazen bende 1tb oluyor birikiyor satıyorum benden alıp sıfır diye sitelerde satıyorlar, normal son kullanıcıdan değerlerine bakarak alın, cogu zaman 100 saat 500 saat calışmış hdd'lerim oluyordu 30k saat daha görmedim öyle diyim

bu tarz alışverişler için kesinlikle sahibinden takip edin, bazen bende 1tb oluyor birikiyor satıyorum benden alıp sıfır diye sitelerde satıyorlar, normal son kullanıcıdan değerlerine bakarak alın, cogu zaman 100 saat 500 saat calışmış hdd'lerim oluyordu 30k saat daha görmedim öyle diyim
ssendeki gibisıkıntısız disklerde bulunabilir ancak hiç hata göstermeyip kafa vurup ölen disklere de çok rastladım. sonra satıcı iade almaz sen bozmuşun der uğraş dur burda en azından satıcı hb amazon falan olunca kafa rahat.

örnek bendeki emektarlardan bazısı dede oldu ssd ler bu kadar yaşayamaz ...
Screenshot 2026-05-04 145154.webp
Screenshot 2026-05-04 145517.webp

Screenshot 2026-05-04 144827.webp

bu da dramli ssd sağlık gitmeye başlamış
toshiba 1 yıl olmadı alınalı

Screenshot 2026-05-04 150338.webp

Son düzenleme:
SSD beklemeye dayanıksızdır bir veri yazıp uzun süre bekletirseniz zamanla veriler bozulur, ek olarak yanlış elektrik gelirse (şebeke sorunları vs) diski bozabilir ve bu genelde kalıcı olur. O durumda genelde HDD nin devre kartı da yanar ama diskin kendisi sağlam kaldığı için veriler kurtarılır. Hatta genel olarak HDD de veri kurtarmak çok daha rahattır veriyi fiziksel yazdığı için hasar gören disklerde bile verilerin bir kısmı illaki kurtulur.

HDD nin tek sorunu darbeye karşı dayanıksız olması, yere düşürme gibi şeylerin olmaması lazım.

Bunların içindeki diskin sata portundan bilgisayara takılabileni var mı bildiğiniz?

22 mart 2021'de "WD 5TB Elements Taşınabilir Harici Hard Disk USB 3.0, WD, BU6Y0050BBK, WESN" ürününü 854,05 TL gibi şuan için komik bir fiyata almışım. Hâlâ kullnıyorum. Hiçbir sorun sıkıntı olmadı. Kaliteli ürünleri var. Tavsiye ederim.

Veri yedekleyip bir kenara bırakacaksan dayanabilir ama oyun yükleyip oynayım aktif kullanıyım dersen aşırı derece ölüyor disk sağlığı
Veri yedekleyip bir kenara bırakacaksan dayanabilir ama oyun yükleyip oynayım aktif kullanıyım dersen aşırı derece ölüyor disk sağlığı
Veri yedeklemesi olarak kullanıp köşeye atacağım hocam. Aktif kullanım yapmayacağım. Hatta elimde olan SSD de sadece 1TB veri yazmışım 1 yıllık kullanımda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,208,235
Üyeler
194,252
Son üye
Xreq
Geri