Msı Mag 274qpf E20 Vs Gigabyte G27q20

Hiç dikkat etmedim, başka ne alacağımı da bulamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Beraber güzel bir monitör bulsak alalım ya ben de değişim istedim ama iade de edip başka model alabilirim
hadi keşbiş olsun kaçak bi ölü piksel mi noktamı bişey yakaladık
1778860543350.webp

valla ölü piksel test sayfasına göremedim, ama painti siyaha boyayınca gözüküyor, diğer renklerdede fark edilmiyor, siyah paint girmesem fark edemicektim nerdeyse
Ben de siyahta farkettim hatta acıya gore de hafif monitöre gore aşağıda olunca gözükmüyordu

giga geldi, ölü piksel göremedim, renkler fena değil, görüntü sharpess 5 e rağmen keskin, parlaklık %100 de yeterli, fakat göz hizasından monitöre bakarken tam merkezde olmayan şeyler soluk gözüküyor, gözünü aynı hizaya getirince renkler düzeliyor ve solukluk gidiyor, heralde bu durumu en iyi şu fotoğraf anlatır, göz hizasından çekilme, fotoğrafta az gözüküyor fakat en sağ ve en soldan çaprazlardan bi 12 cm içe doğru civarda solukluk oluyor işte, 4k olan modellerindede bu şikayet vardı, muhtemelen iade ederim diye düşünüyorum

Alıntıyı görüntüle
Güzel görüntü istiyorsan paraya kıyacaksın mecburen çoğu kişi sana denk gelmiş aslında iyi ürün diyor ama zaten fiyat performans ürünü olarak satıldıklarından 10 cihazdan 5 inde bir sorun illa çıkıyor alanlarda fiyat zaten uygun deyip bir iki kusur olsa da umursamıyorlar bende ktc h27t22c almıştım YouTube a girip video açınca sol üst köşedeki küçük Youtube simgesi pikselleniyordu aynı şekilde wifi simgesinde de öyleydi overdrive özelliği açınca çokça blurlanma oluyordu çoğu kişi marka bağımlılığı yüzünden fazla para vermeyin bu markalarda iyi diyor doğru diyorlar marka değeri diye bir gerçek var ama bu değerle kalite alınabiliyor da bence buna değer

Güzel görüntü istiyorsan paraya kıyacaksın mecburen çoğu kişi sana denk gelmiş aslında iyi ürün diyor ama zaten fiyat performans ürünü olarak satıldıklarından 10 cihazdan 5 inde bir sorun illa çıkıyor alanlarda fiyat zaten uygun deyip bir iki kusur olsa da umursamıyorlar bende ktc h27t22c almıştım YouTube a girip video açınca sol üst köşedeki küçük Youtube simgesi pikselleniyordu aynı şekilde wifi simgesinde de öyleydi overdrive özelliği açınca çokça blurlanma oluyordu çoğu kişi marka bağımlılığı yüzünden fazla para vermeyin bu markalarda iyi diyor doğru diyorlar marka değeri diye bir gerçek var ama bu değerle kalite alınabiliyor da bence buna değer
Valla ben de gidip Asus 2k 210hz aldim Pivotlu sebebi ise 10 bit ve kontrast oranı oldu 1:500 kontrast verebiliyormus
VA ghosting nedeni ile oled de çok pahalı olduğu için dengeli olabileceğini düşündüm

Valla ben de gidip Asus 2k 210hz aldim Pivotlu sebebi ise 10 bit ve kontrast oranı oldu 1:500 kontrast verebiliyormus
VA ghosting nedeni ile oled de çok pahalı olduğu için dengeli olabileceğini düşündüm
Hangi model şuan sizdeki ve birde memnun musunuz? Ölü piksel, coil whine ve ips glow durumu nasıl hocam?

bana gelen modelin sorunlu olduğunu sanmıyorum zaten daha iyi monitör kullanmayan kimse bu tarz küçük farkları anlayamaz, sen sürekli full ekran oyun oynuyorsundur bu sorunu fark edemeyebilirsin, ben çoğu appda dark mode kullanıp multimedya yoğun kullanım yaptığım için bu tarz şeyleri fark ediyorum, ha zaten çok beklentim yoktu, o sızmaların oldugu yer bu kadar pasif renksiz bir görüntü vermese beklediğimden iyi çıkmış olurdu, yeşil nokta olayı bu işin bahanesi, mat görüntü verdiren coatingi kaynaklı sızmaların dağıldığı yere kadar görüntüyü soluklaştırıyor

ben zaten philips monitörüm için servisten değişim bekliyorum, eğer gigabyte denemem başarılı olsaydı rapora göre iade alıp kaçabilirdim, şimdi gene servisin eline düştük
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

xg27acs 16.7m renk 8 bit, 1000 kontrast
vg27aq5a 10.7 milyar renk 8bit+frc ile 10 bit, 1300 kontrast

aq5a fiyatına göre iyi konumda pivot olmasa bile ama asusta ışık sızması problem, bazı asuslarda sızmanın rengi sarı oluyor oda rahatsız edici, aq5a ya tek alternatif philipste, 260 hz beyaz olan 200 hz de 10 bit veriyor, 260 hz de 8 bit veriyor, 1000 kontrast ama hem hoparlörü var hem pivot

Son düzenleme:
VG27AQ5A yerine VG27AQL5A aldım ben özellik olarak VG27AQL5A daha iyi Hepsiburada üzerinden Vatan Bilgisayar satıyor daha kendim deneyimlemedim ama kağıt üzerinde VG27AQL5A daha iyi bi bakmanızı tavsiye ederim

Ekler

• 956419.webp
    956419.webp
    132.8 KB · Hit: 13
  • 956420.webp
    956420.webp
    101.8 KB · Hit: 12
VG27AQ5A yerine VG27AQL5A aldım ben özellik olarak VG27AQL5A daha iyi Hepsiburada üzerinden Vatan Bilgisayar satıyor daha kendim deneyimlemedim ama kağıt üzerinde VG27AQL5A daha iyi bi bakmanızı tavsiye ederim
Aynen ben de onu aldım Pivotlu

Nasıl monitor deneyimlerin nasil

Geri