Selamlar herkese,
Elimde yurt dışı bir S24 Ultra var ve şebekemin kapanmasına az bir süre kaldı. Cihazın güvenlik seviyesi şu an Bit 5 durumunda. Resmi BTK kayıt ücretleri malum uçtuğu için mecburen server kaydı (CPID) seçeneğini araştırıyorum. Piyasadaki telefoncular kafamı çok karıştırdı; kimi "çöker, elinde kalır" diyerek cihazı ölü fiyata kapatmaya çalışıyor, kimi de "hiçbir şey olmaz ömür boyu kullanırsın" diyor.
İşin gerçeğinin gri alanda olduğunu, risklerin bulunduğunu biliyorum. Benim bu cihazdan beklentim beni 2 ya da 3 sene sorunsuz idare etmesi. Sonrasında zaten model değiştiririm.
Forumdaki bilgili arkadaşlara ve bu işi yapan ustalara birkaç sorum var:
İstanbul içinde bu işi stabil, gözümüzün önünde yapabilecek güvenilir referansı olan bir yer önerebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
- Güncel Durum (Haziran 2026): Şu an S24 Ultra için server'lar açık mı? Bit 5 sürümü için işlem yapılabiliyor mu, yoksa server desteği bekliyor muyuz?
- 2-3 Yıl İdare Eder mi?: Bu işlem yapıldıktan sonra BTK'nın klon takibi veya Samsung'un yeni güvenlik yamaları sebebiyle şebekenin patlama riski nedir? Güncelleme yapmazsam 2-3 sene şebeke sorunu yaşamadan kullanabilir miyim?
- Güvenilirlik: İşlem sırasında Knox sayacının tetiklenmesi veya cihazın hard brick olma riski abartıldığı kadar var mı?