Beğenmediğim İmzayı Değiştirmek

hyperflow

80+
Reaksiyon skoru
33
Merhaba, 18 yaşıma girdiğim için kısa süre önce kimliğimi değiştirdim. Daha öncesinde kimliğimde fotoğraf ve imza yoktu. Halihazırda bir imzam olmadığı için kimliğimi yenilerken rastgele bir şeyler karaladım ve imzayı beğenmedim.
Daha sonra imzamı değiştirebilir miyim? farklı yerlerde imzam istendiğinde farklı imzalar atmam bir problem çıkarır mı?

Evet imzanı değiştirebilirsin. Yeniden kimlik çıkarma başvurusu yapıp yeni imzanla birlikte yeni kimliğini alabilirsin.

Farklı imzalar kullanman günlük hayatta okulda vs. sorun yaratmaz ancak resmi işlemlerde ne olur ne olmaz kimliğinle uyuşan imza kullanman faydanadır. Banka, noter veya devlet dairelerinde attığın imza gerektiğinde, (sahtecilik şüphesi gibi durumlarda özellikle) kontrol edilir, karşılaştırılır ve senin olmadığına kanaat getirilebilir. Bu da yaptığın işlemlerin iptal olmasına sebep olabilir.

Otur düşün. Uzun vade kullanacağın imzaya güzelce karar ver. Karar verdiğin imzan ile yeni kimliğini al kafan rahat yaşa.

ben her attığımda imzanın nokta kısımları farklı yere kayıyor. :D muhtemelen benim tüm imzalarım geçersiz

ben her attığımda imzanın nokta kısımları farklı yere kayıyor. :D muhtemelen benim tüm imzalarım geçersiz

Toplumun en iyimser hesapla %70'inin imzası geçersiz zaten ama bizde imza kuralı aranmadığından sorun olmuyor. Tek şeye dikkat etmek yeterli, karalamanın aşırı farklı olmaması gerekiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,276
Üyeler
198,940
Son üye
legolas94

Geri