Lenovo İdeapad Gaming 3 İşlemci Fazla Isınıyor

Reaksiyon skoru
1
Lenovo ideapad gaming 3 laptopum var işlemci oyunlarda 90-95 goruyor diye macunu yeniledim mx4 sürdüm. halen ayni sıcaklık ekran karti maks 74-75 derece oluyor. (mx4 gecen sene ağustostan kalma)
ikinci el aldigim adam da 2 ay oncesinde yenilemiş ama yinede sıcaktı. Boşta bile çok dengesiz çalışıyor.

MX4 yerine MX6 alıp tekrar bir macun değişimi yap. Macun değişimi yaparken macunu yüzeye yaymadan sür. Daha sonra heatsink'i (soğutucu bakırı) düz bir şekilde yerine yerleştir ama macun yayılsın diye işlemci ve ekran kartı çipleri üzerine bastırma. Eğer bastırırsan pump out olmasını çok hızlandırmış olursun. Düz şekilde koyduktan sonra vidalarını sırası ile aynı tur döndürerek yavaş yavaş kapat (1 nolu vidayı 1 tur, 2 nolu vidayı 1 tur,.. en son hepsi tam oturana kadar bu şekilde tek tek sık). Sıcaklıkları gözlemle.

Son düzenleme:
MX4 yerine MX6 alıp tekrar bir macun değişimi yap. Macun değişimi yaparken macunu yüzeye yaymadan sür. Daha sonra heatsink'i (sağutucu bakırı) düz bir şekilde yerine yerleştir ama macun yayılsın diye işlemci ve ekran kartı çipleri üzerine bastırma. Eğer bastırırsan pump out olmasını çok hızlandırmış olursun. Düz şekilde koyduktan sonra vidalarını sırası ile aynı tur döndürerek yavaş yavaş kapat (1 nolu vidayı 1 tur, 2 nolu vidayı 1 tur,.. en son hepsi tam oturana kadar bu şekilde tek tek sık). Sıcaklıkları gözlemle.
mx-6 macun satin aldim geldiğinde deneyecegim sizce sorun kesin macundanmidir.

Fan modu farklı olabilir. Mesela bilgisayarı yüksek perfomans moduna alıp fan ayarını sessiz yaparsan bilgisayar ısınsa bile fanın devri artmayacaktır.
Hocam 85+ derecede bilgisayar tabiri caizse çığırmaya başlıyor soğutabilmek için.

Geri