İnternet Kablosu Takılı PC’De Gözüküyor Fakat İnternet Yok

smt239

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba dostlar 1 ay önce bilgisayar aldım ve şu ana kadar sorunsuz kullanıyordum bu sabah bilgisayarı açtığımda internete giremedim wifi çalışıyor bilgisayar kabloyu görüyor yeşil ışık sabit yanarken turuncu yanıp sönüyor fakat internet yok.Sıkıntı kablo dışında ne olabilir?

hocam driverları bilgisayarı aldığım cocuk güncellemişti çok anlamıyorum normalde pcden elle dns nasıl giriliyor

Ağ bağdaştırıcıları, ethernet sağ tık, özellikler.
Ipv4 yazana tıklayın.
Aşağıdaki dns sunucuları tıklayıp, dns girin.

Birde
Ethernet sağ tık, özellikler, yapılandır, güç yönetimi işaretli ise işareti kaldırın.
Yapılandır, gelişmişden; işaretli olanları disabled yapıp, yeniden başlatın.
1784147988458.webp

1784148017257.webp

Kusura bakma nöbetteydim.Bunları da denedim olmadı internet kablosunu tvye taktım ve çalıştığından emin oldum yani sorun kesin pcde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaç gündür uğraşıyorum hala çözüm bulamadım

Dener misiniz?
CMD'yi Yönetici olarak çalıştırın.
Mevcut bağlantıyı siler: ipconfig /release
Yeni IP alır: ipconfig /renew
netsh int ip reset
ipconfig /flushdns

Işıklar normal aslında, turuncu yanıp sönmesi veri trafiği demek, kablodan değil büyük ihtimal. Bir anda kesildiyse gece gelen windows güncellemesi sürücüyü bozmuş olabilir.

Önce kapat değil yeniden başlat yap, kapat hızlı başlatma yüzünden ağ kartını tam sıfırlamıyor. Modemi de 30 saniye fişten çekip tak.

Olmadıysa kabloyu modemin başka lan portuna tak, kablo sağlam olsa da modem tarafındaki port arızalanabiliyor.

Hala yoksa aygıt yöneticisi > ağ bağdaştırıcıları > ethernet kartına sağ tık > cihazı kaldır de, yeniden başlatınca windows sürücüyü temiz kurar.

Son olarak yönetici cmd aç,
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /flushdns
yazıp yeniden başlat. Bunlardan biri çözer büyük ihtimal.

Tvde denerken tvnin wifi bağlantısını kesip mi denedin?

Işıklar normal aslında, turuncu yanıp sönmesi veri trafiği demek, kablodan değil büyük ihtimal. Bir anda kesildiyse gece gelen windows güncellemesi sürücüyü bozmuş olabilir.

Önce kapat değil yeniden başlat yap, kapat hızlı başlatma yüzünden ağ kartını tam sıfırlamıyor. Modemi de 30 saniye fişten çekip tak.

Olmadıysa kabloyu modemin başka lan portuna tak, kablo sağlam olsa da modem tarafındaki port arızalanabiliyor.

Hala yoksa aygıt yöneticisi > ağ bağdaştırıcıları > ethernet kartına sağ tık > cihazı kaldır de, yeniden başlatınca windows sürücüyü temiz kurar.

Son olarak yönetici cmd aç,
netsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /flushdns
yazıp yeniden başlat. Bunlardan biri çözer büyük ihtimal.

Tvde denerken tvnin wifi bağlantısını kesip mi denedin?
Hocam sürücüler 1 ay önce güncellendi bi anda gitmesi mantıksız değil mi tvde de wifiyi kapatıp denedim evet
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kabloda sıkıntı yok ondan eminim ama gördüğüm her seyi denedim olmadı

Konuda önerdiğim şekilde güncellemeleri kendiniz yapın. Ayrıca ince ayarlar da var onları deneyin. Wintoys içerisinde ağ sıfırlama ayarları da var, en son onu da deneyin. Kabloları falan da kontrol edin. Bir yerde ezilme, kopma falan olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,874
Üyeler
199,239
Son üye
Miguel0Hara

Geri