Bios'tan İşlemci ve Ram Overclock Yaptığımda PC Başlatılamıyor.

Reaksiyon skoru
35
Merhaba, Sistemimi yeni dizdim AMD RX9070, AMD Ryzen5 7500F Patriot Viper Venom 16GB 6000Mhz ram ASUS B650M-R ANAKART var.

Bios üzerinden işlemciye hiçbir şekilde overclock yapamıyorum yaptığım ayarlardan sonra pc başlatılırken aniden kapanıyor.

Rame overclock yaptığımda açılıyor fakat Witcher 3 oynarken belli bir süre pc kendini aniden kapattı 2-3 defa.

nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi.

Soğutma yetersiz kalıyor yada güç kaynağının yetersiz kalmasından kaynaklanıyor olabilir
overclock yapmadan devam ettim bir süre, lol istemciye girerken veya rust oynarken pc reset atıyor olay görüntüleyicede kernel power 41 hatası veriyor ben psudan kaynaklı olduğunu düşünüp yeni bir psu aldım bugün takıp deneyeceğim sonucu paylaşırım.

overclock yapmadan devam ettim bir süre, lol istemciye girerken veya rust oynarken pc reset atıyor olay görüntüleyicede kernel power 41 hatası veriyor ben psudan kaynaklı olduğunu düşünüp yeni bir psu aldım bugün takıp deneyeceğim sonucu paylaşırım.
İnşallah bu kadar kolay çözülür. Sonucu paylaşmayı unutma. Daha sonra geçmiş konulara bakmaya gelen birisi olursa görür bende merak ettim :)

İnşallah bu kadar kolay çözülür. Sonucu paylaşmayı unutma. Daha sonra geçmiş konulara bakmaya gelen birisi olursa görür bende merak ettim :)
Güncelleme

Yeni psuyu taktım fakat bir şey değişmedi sorunun anakart veya işlemcide sorun olduğunu düşünüyorum, anakartı teknik servise gönderip para iadesi talep edeceğim yeni bir anakart bakacağım büyük ihtimal.

Denediğim şeyler
- Bios update geçmiş sürümlere alma
- yeni psu takmak
- expo ayaları olmadan açmak
- pbo disable edip açmak

sorunu yaşayan birçok insan var fakat çözüm yok gibi bir şey gördüğüm kadarıyla çok enteresan bir hata. Yaşattığı stres de bambaşka.

Geri