Kernel Power 41 Hatası ve Çözüm Arayışları

guneyxp

80+
Reaksiyon skoru
1
Sistem:

Agi RGB 16 GB 6000 MHz CL30 AGI6APC16UD858-SR DDR5 Ram

Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS Wi-Fi V15 AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart

AMD Ryzen 5 7500F

Goodram PX500 SSDPR-PX500-512-80-G3 500GB

NZXT C750 Bronze PA-7B3BB-EU PSU

Gigabyte RTX 5060 Eagle OC 8G GV-N5060EAGLE

Cougar Forza 50 Essential CGR-FZAE50 İşlemci Soğutucu kule tipi

Bu sistemi topladıktan 2 ay sonra her kullanımımda günde en az 1 kez sistem bir anda siyah ekran verip reset atıyor şuan ki psu öncesinde rampage marka bir psu kullanıyordum pcnin sürekli Kernel power 41 hatası verdiğini gördüğüm için psudan kaynaklı olabileceğini düşünüp şuan ki nzxt marka psuya geçtim fakat durum hala aynı belki sistemseldir diye temiz format attım fakat sorun çözülmedi soracak arkadaşlar için denediğim çözümleri sayayım.
-İslemciyi torbo moddan cıkarttım
-expo kapattım ramleri normal moda cektim
-ekran kartı ve islemci sıcaklıklarını gözden gecirdim
-bilgisayarı taktığım prizi değiştirdim
-gereksiz tüm kabloları kasadan söktüm
-biosta hatırlamadıgım birkac ayar yaptım
-en son da format attım
bunlara rağmen hiçbir şekilde düzelmedi sizce sorun nedir?

Sistem:

Agi RGB 16 GB 6000 MHz CL30 AGI6APC16UD858-SR DDR5 Ram

Colorful BATTLE-AX B650M-PLUS Wi-Fi V15 AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart

AMD Ryzen 5 7500F

Goodram PX500 SSDPR-PX500-512-80-G3 500GB

NZXT C750 Bronze PA-7B3BB-EU PSU

Gigabyte RTX 5060 Eagle OC 8G GV-N5060EAGLE

Cougar Forza 50 Essential CGR-FZAE50 İşlemci Soğutucu kule tipi

Bu sistemi topladıktan 2 ay sonra her kullanımımda günde en az 1 kez sistem bir anda siyah ekran verip reset atıyor şuan ki psu öncesinde rampage marka bir psu kullanıyordum pcnin sürekli Kernel power 41 hatası verdiğini gördüğüm için psudan kaynaklı olabileceğini düşünüp şuan ki nzxt marka psuya geçtim fakat durum hala aynı belki sistemseldir diye temiz format attım fakat sorun çözülmedi soracak arkadaşlar için denediğim çözümleri sayayım.
-İslemciyi torbo moddan cıkarttım
-expo kapattım ramleri normal moda cektim
-ekran kartı ve islemci sıcaklıklarını gözden gecirdim
-bilgisayarı taktığım prizi değiştirdim
-gereksiz tüm kabloları kasadan söktüm
-biosta hatırlamadıgım birkac ayar yaptım
-en son da format attım
bunlara rağmen hiçbir şekilde düzelmedi sizce sorun nedir?
Kasayi kapattıktan sonra psu şalterinide kapatın. Ardından açma tuşuna basıp statik elektriği atın. Bilgisayar " kapalı " durumdayken şalter hep kapalı kalsın. Bilgisayari açmadan önce yine açma tuşuna 1-2 kez basın biraz bekleyin ardından şalteri açıp sonra kasayı çalıştırın. Bu şekilde bir süre kullanın

Benzer sorunu ben de yaşıyorum bench attığımda herhangi bir sorun yokken saçma yerlerde birden resetliyor hata kodu da aynı ben de farklı bir psu aldım 1000W sharkon bugün onu deneyeceğim

Kasayi kapattıktan sonra psu şalterinide kapatın. Ardından açma tuşuna basıp statik elektriği atın. Bilgisayar " kapalı " durumdayken şalter hep kapalı kalsın. Bilgisayari açmadan önce yine açma tuşuna 1-2 kez basın biraz bekleyin ardından şalteri açıp sonra kasayı çalıştırın. Bu şekilde bir süre kullanın
deneyim güncelleyeceğim konuyu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benzer sorunu ben de yaşıyorum bench attığımda herhangi bir sorun yokken saçma yerlerde birden resetliyor hata kodu da aynı ben de farklı bir psu aldım 1000W sharkon bugün onu deneyeceğim
dediğim gibi psu değişmeme rağmen hala ara sıra yaşıyorum üstteki cevabı deneyip konuyu güncelleyeceğim

Kernel power 41 hatası alınca kesinlikle PSU hatalı diyemeyiz.
Sistem gücü aniden kesildi, bana düzgünce kapanmam için zaman verlimedi ve nedenini bilmiyorum, deme şekli gibi düşünebilirsin.

BİOS sıfırlayıp güncellemeyi dene.
MemTest86 ile RAM testi yapabilirsin.
Olay görüntüleyicisine gir ve Sistem kapanmadan önceki dakikalara bak bakalım hata var mı ?

Ben anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum artık anlık voltaj artış veya düşüşlerde anakart vramleri düzgün aktaramıyor işlemciye voltajı o yüzden güç kesiyor diye düşünüyorum

dediğim gibi psu değişmeme rağmen hala ara sıra yaşıyorum üstteki cevabı deneyip konuyu güncelleyeceğim
Benim dediğimi istisnasiz her kullanışta yap. Yine olursa haber verirsin

Dostum varmı bir gelişme? Dediğim gibi kullanmaya başladığından beri hiç yaşandı mı?

Dostum varmı bir gelişme? Dediğim gibi kullanmaya başladığından beri hiç yaşandı mı?
ben denedim senin dediğin yöntemi herhangi bir değişim gözlemedim maalesef aynı hatayı yaşıyorum

Daha güçlü bir psu alıp onunla denedim yine bir değişim göremedim bios üzerinden çok fazla şey denedim fakat yine de sonuç değişmedi pc yük altında değilken kapanmıyor fakat lol istemciye girerken veya bir oyun oynarken rastgele bir anda kapanıyor

ben sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum anakartımın ethernet portu da arızalı anakart vrmden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum

Son düzenleme:
Hocam merhaba il dışındaydım üzgünüm bilgisayarı birkaç gün boyunca dediğiniz gibi kullandım fakat yine birçok kez kapanma yaşadım fakat şu ilgimi çekti lol clienti açıp seçim ekranına geldiğim gibi bilgisayarım kapanıyor bunu tam tamına 4 kez denedim ve ardarda 4 kez bilgisayarım kapandı ayrıca valorant da oynuyorum fakat bu kapanma olayı valorantta çok nadir oluyor sebebini anlamadım

Hocam merhaba il dışındaydım üzgünüm bilgisayarı birkaç gün boyunca dediğiniz gibi kullandım fakat yine birçok kez kapanma yaşadım fakat şu ilgimi çekti lol clienti açıp seçim ekranına geldiğim gibi bilgisayarım kapanıyor bunu tam tamına 4 kez denedim ve ardarda 4 kez bilgisayarım kapandı ayrıca valorant da oynuyorum fakat bu kapanma olayı valorantta çok nadir oluyor sebebini anlamadım
ben de lol istemciye girerken kapanıyor bazen giriyorum oyuna oyunda kapanıyor dediğin gibi cs2de kapanmıyor mesela ruıst oynarken bazen kapanıyor

ben denedim senin dediğin yöntemi herhangi bir değişim gözlemedim maalesef aynı hatayı yaşıyorum

Daha güçlü bir psu alıp onunla denedim yine bir değişim göremedim bios üzerinden çok fazla şey denedim fakat yine de sonuç değişmedi pc yük altında değilken kapanmıyor fakat lol istemciye girerken veya bir oyun oynarken rastgele bir anda kapanıyor

ben sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum anakartımın ethernet portu da arızalı anakart vrmden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum
ben bilgisayarı alalı 2 3 ay oluyor sebebin bu oldugunu sanmıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,233
Üyeler
201,151
Son üye
ademmm

Geri