Monster Masaüstü Pcmi Modifiye Ettim Düşük FPS Alıyorum

Swexy

80+
Reaksiyon skoru
1
Ben Tulpar Td3 1.9.3 kasama 750 watt psu ve 5070 taktım nerdeyse önceki bileşenlerle aynı fps alıyorum hatta bazı oyunlarda daha az fps alıyorum pc özeliklerim
İ5-14400f
Tek kanal 16 gb 4800 MHz ram
5070
1 tb m2 ssd 5000 yazma
3600 okuma
Gold sertifikalı psu
H610 anakart
Bu sistemden tam verim almam için ne yapabilirim? 30k bütçem var

oyunlarda kullanım ve sıcaklık değerleri nasıl, 9060xtden mi 5070e geçtin

İntel arctan geçtim hocam sıcaklık degerleri normal

Ben Tulpar Td3 1.9.3 kasama 750 watt psu ve 5070 taktım nerdeyse önceki bileşenlerle aynı fps alıyorum hatta bazı oyunlarda daha az fps alıyorum pc özeliklerim
İ5-14400f
Tek kanal 16 gb 4800 MHz ram
5070
1 tb m2 ssd 5000 yazma
3600 okuma
Gold sertifikalı psu
H610 anakart
Bu sistemden tam verim almam için ne yapabilirim? 30k bütçem var
hangi oyunlar olduğunu söyler misin ?

Overwatch ve fortnite oynuyorum daha az fps alıyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Overwatch ve fortnite hocam daha az fps alıyorum
bunlar işlemci tabanlı oyunlar ekran kartını kullanmazlar ;) desem yeridir , muhtemelen termal macunu bakımı yapmalısın düzelir emin olmak istiyorsan 3dmark testine sok sistemi , bir sorun varsa çıkar

bunlar işlemci tabanlı oyunlar ekran kartını kullanmazlar ;) desem yeridir , muhtemelen termal macunu bakımı yapmalısın düzelir emin olmak istiyorsan 3dmark testine sok sistemi , bir sorun varsa çıkar
Ramdan kaynaklı olabilir mi sence oyunlarda bayagı doluyor yüzde 97 filan oluyor

Ramdan kaynaklı olabilir mi sence oyunlarda bayagı doluyor yüzde 97 filan oluyor
ekran kartı değişimi yaptığında kaynaklandı diyorsun , ram e naptın ki bu hale geldi derim , ram in %97 kullanılmış olması sorun değil ben 3 yıldır kullanıyorum 48 gb ram i 99 un altın görmedim mereti

14400f ısınır hocam çekebildiği kadar güç çeker. O anakartın besleme soğutması yok yüke binince hemen voltaj keser işlemci. Eğer anakartı değişmiyceksen kasanın içine olabildiğince iyi hava akışı sağlaman lazım. İşlemci soğutucun da iyi olmalı. Oynadığın oyunlar ekran kartından ziyade işlemciye yük bindiren oyunlar. Yüksek fps almak istiyosan işlemcini ve beslemesini serin tutmalısın.

Edit: Çift kanal ram tavsiye ederim 30-40 fps etki edebilir.

Edit:

Son düzenleme:
ekran kartı değişimi yaptığında kaynaklandı diyorsun , ram e naptın ki bu hale geldi derim , ram in %97 kullanılmış olması sorun değil ben 3 yıldır kullanıyorum 48 gb ram i 99 un altın görmedim mereti
Rami degiştirmedim işte teknolojisi geri kalıyor gibi hocam sence çift kanala geçsem düzelir mi bu sorun yada direkt sıfır kit alsam yada aynı özeliklere sahip bir ram koyup işlemciye yönelsem?

14400f ısınır hocam çekebildiği kadar güç çeker. O anakartın besleme soğutması yok yüke binince hemen güç keser işlemci. Eğer anakartı değişmiyceksen kasanın içine olabildiğince iyi hava akışı sağlaman lazım. İşlemci soğutucun da iyi olmalı. Oynadığın oyunlar ekran kartından ziyade işlemciye yük bindiren oyunlar. Yüksek fps almak istiyosan işlemcini ve beslemesini serin tutmalısın.

Edit: Çift kanal ram tavsiye ederim 30-40 fps etki edebilir.
Sence ramın özeliği yeter mi bütçeyi zorlamak istemiyorum ve ramin piyasada aynısı yok mecbur bunu koymayı planlıyorum

Ekler

• IMG_6553.webp
    IMG_6553.webp
    100 KB · Hit: 8
Rami degiştirmedim işte teknolojisi geri kalıyor gibi hocam sence çift kanala geçsem düzelir mi bu sorun yada direkt sıfır kit alsam yada aynı özeliklere sahip bir ram koyup işlemciye yönelsem?

Sence ramın özeliği yeter mi bütçeyi zorlamak istemiyorum ve ramin piyasada aynısı yok mecbur bunu koymayı planlıyorum
Ram boyutu CL ve MHz değerleri tutsun iş görür

Edit: Monster sitesinde 6+2 VRM anakartı övmüş yarıldım :D
1786240731797.webp

Geri