Asus RTX 3060 GPU % Çıkıp Düşme Sorunu

karmone

80+
Reaksiyon skoru
0
3.yada 4. yıl önce bir oyun için bilgisayar dizdim. fakat işlerden dolayı çok fazla zaman bulup oynayamadım. sistemi tamamen kendım toparladım. şöyle bir sorun var tabi bu sorun başından beri vardı ama çok vakit bulamadığımdan üstüne düşmedim. bilgisayar acıldıgında GPU surekle %olarak yukselip düşüyor ve kasma yapıyor ama 3.4 sefer pcyi resetlediğimde yada kapat aç yaptığımda düzeliyor. bunun bir ayarı yada çözümü varmı daha önce yaşayan oldumuı aynı sorunu ekran kartımı yada farklı birşeymi yardımcı olursanız sevinirim. ben birkaç sefer araştırmıştım aklımda kalan bir şey tamda emin değilim power'ın Yeterli güç vermediği yönündeydi ama doğruluk payını bilmiyorum bu hafta bakım yapıcam temizlik vs. eğerki sökme takma ile ilgili birşeyse sökmüşken onada bi el atmam laızm yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Asus RTX 3060 ROG Strix OC Edition V2 ROG-STRIX-RTX3060-O12G-V2-GAMING 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı GPU Düşüp Cıkma Sorunu
sistem şu şekilde
İşlemci AMD Ryzen 5 7600X 6-Core Processor (4.70 GHz)
Takılı RAM 32,0 GB (kullanılabilir: 31,1 GB)
Grafik kartı NVIDIA GeForce RTX 3060 (12 GB)
AMD Radeon(TM) Graphics (486 MB)
Depolama 512 GB / 1,82 TB kullanıldı
Power:Asus Rog-STRIX-850G 850W 80+GOLD GÜÇ Kaynağı

Ekran kartı sürücülerini silip tekrar güncel olarak kurmayı denediniz mi?

ilk aldığımda denemiştim ama bidaha denemedim
Deneyin ddu ile temizleyin bi. Format ta atabilirsiniz önemli bir iş yoksa. Kabloları tamamen kontrol edin hazır bakım yaparken.

Ben sürücü probleminden kaynaklı benzer bir sorun yaşamıştım. Sürümle alakalı bir sorundu ama çok uzun zaman olmuştu. Bende de RTX 3060 var.
şimdi tekrar deincem DDU ile bütün Nvdia sürücülerini silip tekrar yüklücem güvenli moda alıp

Geforce Experience'den sürücüyü tekrar kuru seçip (Eğer güncel driver ise) ardından özel kurulumdan temiz kurulum yapı seçip öyle de deneyebilirsiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

DDU kadar temiz kurmama durumu olabilir tabi.

ddu ile kaldırdım yeniden driverları kurdum ama gene aynı şuan bile sadece google acıkken 27-47 arası değişiyor sürekli

Deneyin ddu ile temizleyin bi. Format ta atabilirsiniz önemli bir iş yoksa. Kabloları tamamen kontrol edin hazır bakım yaparken.
daha yeni formatlı pc denedim ddu ile silip kurmayı ama düzelmedi acınca kabloları kontrol ettim şuan sorun devam ediyo

Geri