Niccolo11
80+
- Reaksiyon skoru
- 17
Merhaba arkadaşlar,
25 Haziran 2026 tarihinde 82.999 TL karşılığında aşağıdaki hazır sistemi satın aldım. Sistemi aldıktan sonra, özellikle o tarihte Türkiye'deki sıfır sistem fiyatlarını düşündüğümüzde iyi bir tercih yapıp yapmadığımı merak etmeye başladım.
Sistem özellikleri:
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran kartı: AMD Radeon RX 9070 XT – PowerColor Reaper
RAM: 16 GB DDR5
Anakart: ASUS Prime B850
SSD: 1 TB
Sıvı soğutma: 360 mm
PSU: Aigo Airnova 850W 80+ Bronze
İşletim sistemi: FreeDOS / OEM sistem
Sistemi sıfır olarak satın aldım, ikinci el parçalar üzerinden değerlendirme yapmıyorum.
Asıl merak ettiğim konu şu:
25 Haziran 2026 tarihinde 82.999 TL bütçeyle Türkiye'de aynı veya daha iyi bir sistem sıfır olarak toplanabilir miydi?
Özellikle şu konularda yorumlarınızı merak ediyorum:
O tarihteki 82.999 TL fiyatına göre sistemin F/P durumu nasıldı?
Aynı bütçeyle daha güçlü bir ekran kartı veya işlemciye geçmek mümkün müydü?
Hazır sistem olduğu için parçaların bazıları daha düşük kalite olsa da genel olarak fiyat mantıklı mıydı?
7800X3D + RX 9070 XT kombinasyonu 2026 için dengeli bir tercih mi?
PSU, RAM, SSD ve anakart gibi yardımcı bileşenlerde ciddi bir dezavantaj var mı?
Siz olsaydınız 25 Haziran 2026'da 82.999 TL'ye bu sistemi alır mıydınız, yoksa aynı paraya farklı bir sistem mi toplardınız?
Özellikle günümüz fiyatlarıyla değil, mümkünse 25 Haziran 2026'daki Türkiye fiyatlarını baz alarak değerlendirme yaparsanız çok daha faydalı olur.
Ben sistemi zaten satın aldım. Amacım sistemi övmek veya kötülemek değil; aldığım tarihte gerçekten fiyatına değen bir sistem olup olmadığını objektif şekilde öğrenmek.
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.
25 Haziran 2026 tarihinde 82.999 TL karşılığında aşağıdaki hazır sistemi satın aldım. Sistemi aldıktan sonra, özellikle o tarihte Türkiye'deki sıfır sistem fiyatlarını düşündüğümüzde iyi bir tercih yapıp yapmadığımı merak etmeye başladım.
Sistem özellikleri:
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
Ekran kartı: AMD Radeon RX 9070 XT – PowerColor Reaper
RAM: 16 GB DDR5
Anakart: ASUS Prime B850
SSD: 1 TB
Sıvı soğutma: 360 mm
PSU: Aigo Airnova 850W 80+ Bronze
İşletim sistemi: FreeDOS / OEM sistem
Sistemi sıfır olarak satın aldım, ikinci el parçalar üzerinden değerlendirme yapmıyorum.
Asıl merak ettiğim konu şu:
25 Haziran 2026 tarihinde 82.999 TL bütçeyle Türkiye'de aynı veya daha iyi bir sistem sıfır olarak toplanabilir miydi?
Özellikle şu konularda yorumlarınızı merak ediyorum:
O tarihteki 82.999 TL fiyatına göre sistemin F/P durumu nasıldı?
Aynı bütçeyle daha güçlü bir ekran kartı veya işlemciye geçmek mümkün müydü?
Hazır sistem olduğu için parçaların bazıları daha düşük kalite olsa da genel olarak fiyat mantıklı mıydı?
7800X3D + RX 9070 XT kombinasyonu 2026 için dengeli bir tercih mi?
PSU, RAM, SSD ve anakart gibi yardımcı bileşenlerde ciddi bir dezavantaj var mı?
Siz olsaydınız 25 Haziran 2026'da 82.999 TL'ye bu sistemi alır mıydınız, yoksa aynı paraya farklı bir sistem mi toplardınız?
Özellikle günümüz fiyatlarıyla değil, mümkünse 25 Haziran 2026'daki Türkiye fiyatlarını baz alarak değerlendirme yaparsanız çok daha faydalı olur.
Ben sistemi zaten satın aldım. Amacım sistemi övmek veya kötülemek değil; aldığım tarihte gerçekten fiyatına değen bir sistem olup olmadığını objektif şekilde öğrenmek.
Şimdiden yorum yapan herkese teşekkürler.