Anakart CPU Uyarı Ledleri

Reaksiyon skoru
9
Arkadaşlar selam.

Rica ediyorum anlayan birisi yardımcı olabilir mi?

Anakart; ASRock x870 Steel Legend Wifi
İşlemci; Ryzen 7 9700x
RAM; CORSAİR Dominator 16GBx2
PSU; ASUS ROG Strix 850W Platinum
SSD; MSI Spatium 2TB
GPU; RTX2060

Hata; Anakart işlemciyi boot edemiyor, işlemci uyarı ledleri yanıyor anakart üzerinde, aynı zamanda dRAM uyarı ışığı yanıyo.
Bir türlü çözemedim.

Denediğim yöntemler;

- Anakart BİOS FLSHBCK özelliği var, bios güncelledim. OLMADI
- EKRAN Kartını söktüm, anakarttan görüntü almaya çalıştım. OLMADI
- Tek ram denedim. OLMADI
- Parçaları garantiye gönderdim, ( anakart ve işlemci, işlemciyi direkt yenisini gönderdiler. Anakart 2 defa gitti kontrol den geçti, sorun olmadığı söylendi. )

Ama sorunum hâlâ devam ediyo, 3 ay olcak böyle, bütün işlerim aksadı ve durdu. Kafayı yemek üzereyim. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Ekler

• WhatsApp Görsel 2025-10-18 saat 12.02.07_2b03f365.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-18 saat 12.02.07_2b03f365.webp
    217.4 KB · Hit: 88
Arkadaşlar selam.

Rica ediyorum anlayan birisi yardımcı olabilir mi?

Anakart; ASRock x870 Steel Legend Wifi
İşlemci; Ryzen 7 9700x
RAM; CORSAİR Dominator 16GBx2
PSU; ASUS ROG Strix 850W Platinum
SSD; MSI Spatium 2TB
GPU; RTX2060

Hata; Anakart işlemciyi boot edemiyor, işlemci uyarı ledleri yanıyor anakart üzerinde, aynı zamanda dRAM uyarı ışığı yanıyo.
Bir türlü çözemedim.

Denediğim yöntemler;

- Anakart BİOS FLSHBCK özelliği var, bios güncelledim. OLMADI
- EKRAN Kartını söktüm, anakarttan görüntü almaya çalıştım. OLMADI
- Tek ram denedim. OLMADI
- Parçaları garantiye gönderdim, ( anakart ve işlemci, işlemciyi direkt yenisini gönderdiler. Anakart 2 defa gitti kontrol den geçti, sorun olmadığı söylendi. )

Ama sorunum hâlâ devam ediyo, 3 ay olcak böyle, bütün işlerim aksadı ve durdu. Kafayı yemek üzereyim. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Ram 1 tane takıp a1 slotunda denermisin. Ayrıca anakarta takılı tüm slotları boşaltırmısın. Sadece m2 ekran kartı ve işlemci soğutucun devrede olsun.

İşlemci üzerine yeterli baskı olmadığında CPU boot etmeyebilir. Montajını yapıp denedin mi?

Anakart soket pinleri ne durumda?

Hocam tüm parçaları ve kabloları söküp sadece gerekli olanları takın. Mümkünse farklı psu ile de deneyin. Sırf kısa devreli modüler sata güç kablosu yüzünden sistem çalıştıramadığım olmuştu

Hocam tüm parçaları ve kabloları söküp sadece gerekli olanları takın. Mümkünse farklı psu ile de deneyin. Sırf kısa devreli modüler sata güç kablosu yüzünden sistem çalıştıramadığım olmuştu
Evet denedim aynı şekilde devam ediyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorun ne zaman başladı?
Bugün başladı, ancak 1 yıl öncede aynısını yaşadım şu an bütün yolları denedim ama ne fayda

Evet denedim aynı şekilde devam ediyo

Bugün başladı, ancak 1 yıl öncede aynısını yaşadım şu an bütün yolları denedim ama ne fayda
nası yani dostum çalışırken mi gitti, crash mi yedin, gece kapattın sabah açamadın mı?

nası yani dostum çalışırken mi gitti, crash mi yedin, gece kapattın sabah açamadın mı?
Hayır pc başlattım açıldı google girdim iki dk kalktım başından geldim mouse klavye gitmiş yanıt vermiyo donmuş kasanın ışıklarıda gitmişti kapattım restart atiyim dedim , açılmadı

Hayır pc başlattım açıldı google girdim iki dk kalktım başından geldim mouse klavye gitmiş yanıt vermiyo donmuş kasanın ışıklarıda gitmişti kapattım restart atiyim dedim , açılmadı
Eğik ezik pin yok diyorsun. İşlemci değişti diyorsun. Ramlerin sağlam olduğuna eminsin? Neler yaptın dostum şimdiye kadar?

şuan fotoğraftaki güncel haliyle mi çalıştırmaya çalışıyosun? Eğer öyleyse en başta hata burda

Eğer öyleyse neden ram 3. Slotta? Bi kere bu yanlış. A2 ye takılır ram. Diğer 2. Ramde B2 slotuna takıılır

4 slotlu ramde tek ram takılı olarak deniyorsan bu 2. Slotta takılı olmalı aksi takdirde boot ve ram sorunları ortaya çıkar. Eğer 2. Slota takıp sistem sağlıklı çalışıyorsa diğer ramide 4. Slota takacaksın

Ha ikinci slota taktığımda bile sistemde boot ve dram ışığı sorunu yaşıyorum dersen o başka

Eğik ezik pin yok diyorsun. İşlemci değişti diyorsun. Ramlerin sağlam olduğuna eminsin? Neler yaptın dostum şimdiye kadar?
Elimde herhangi bir test cihazı olmadığından üst bir test yapamadım ancak serviste test yapınca işlemcide sorun olduğu anlaşıldı, ancak garantide sorun olmadığını söylemişti, tekrar gönderdim garantiye. İşlemci için umarım değiştirirler.

şuan fotoğraftaki güncel haliyle mi çalıştırmaya çalışıyosun? Eğer öyleyse en başta hata burda

Eğer öyleyse neden ram 3. Slotta? Bi kere bu yanlış. A2 ye takılır ram. Diğer 2. Ramde B2 slotuna takıılır

4 slotlu ramde tek ram takılı olarak deniyorsan bu 2. Slotta takılı olmalı aksi takdirde boot ve ram sorunları ortaya çıkar. Eğer 2. Slota takıp sistem sağlıklı çalışıyorsa diğer ramide 4. Slota takacaksın

Ha ikinci slota taktığımda bile sistemde boot ve dram ışığı sorunu yaşıyorum dersen o başka
Evet hepsini denemiştim ancak sorun işlemcideymiş .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,239,376
Üyeler
202,860
Son üye
ICYBERI
Geri