Iphone 14 Pro Max'tan Üst Segment Android'e Geçmek İstiyorum,Önerileriniz Nedir?

Merhaba arkadaşlar,

2023 Nisan ayından beri iPhone 14 Pro Max 128 GB kullanıyorum. Cihazın genel durumundan memnunum ancak artık daha yeni ve güçlü bir Android telefona geçmeyi düşünüyorum.

Cihazımın özellikleri:

• iPhone 14 Pro Max 128 GB
  • Pil sağlığı: %83
  • Kozmetik durumu: temiz
  • Daha önce açılmadı/tamir görmedi
  • Yurt dışı cihazı ancak Türkiye'de pasaport kaydı yapılmış
  • Şu anda 40.000 TL'ye alıcısı hazır
Burada kararsız kaldığım nokta şu: 40.000 TL sizce bu cihaz için iyi bir fiyat mı, yoksa düşük mü? Pil sağlığının %83 olması fiyatı ciddi şekilde etkiler mi?

Telefonu satarsam üzerine bir miktar para koyup üst segment bir Android almak istiyorum.

Özellikle düşündüğüm modeller arasında:

• Samsung Galaxy S26 / S26 Ultra
  • OnePlus 15
  • Xiaomi 17 serisi
  • Honor Magic serisi
  • Snapdragon 8 Elite Gen 5 kullanan diğer amiral gemileri
var.

Benim için önemli olanlar:

• Yüksek performans
  • PUBG ve oyunlarda yüksek FPS
  • İyi pil ömrü
  • Uzun yıllar güncelleme alması
  • Kamera/video performansının iyi olması
  • Mümkünse 14 Pro Max'tan daha hafif ve kompakt olması
  • Türkiye'de sorunsuz kullanım
  • Uzun süre kullanabileceğim, birkaç yıl sonra eskimiş hissettirmeyecek bir cihaz olması
Özellikle Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemcili cihazlara yönelmek mantıklı mı? Yoksa Samsung gibi markalarda işlemciden bağımsız olarak daha dengeli bir model tercih etmek daha mı doğru?

Siz benim yerimde olsanız 14 Pro Max'ı 40.000 TL'ye satıp hangi Android telefonu alırdınız?

Bütçeyi gerekirse biraz daha yükseltebilirim. Özellikle S26, OnePlus 15, Xiaomi 17 ve Honor Magic serisi arasında kalan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

2023 Nisan ayından beri iPhone 14 Pro Max 128 GB kullanıyorum. Cihazın genel durumundan memnunum ancak artık daha yeni ve güçlü bir Android telefona geçmeyi düşünüyorum.

Cihazımın özellikleri:

Burada kararsız kaldığım nokta şu: 40.000 TL sizce bu cihaz için iyi bir fiyat mı, yoksa düşük mü? Pil sağlığının %83 olması fiyatı ciddi şekilde etkiler mi?

Telefonu satarsam üzerine bir miktar para koyup üst segment bir Android almak istiyorum.

• OnePlus 15
  • Xiaomi 17 serisi
  • Honor Magic serisi
var.

• Yüksek performans
  • İyi pil ömrü
  • Uzun süre kullanabileceğim, birkaç yıl sonra eskimiş hissettirmeyecek bir cihaz olması
Özellikle Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemcili cihazlara yönelmek mantıklı mı? Yoksa Samsung gibi markalarda işlemciden bağımsız olarak daha dengeli bir model tercih etmek daha mı doğru?

Siz benim yerimde olsanız 14 Pro Max'ı 40.000 TL'ye satıp hangi Android telefonu alırdınız?

Bütçeyi gerekirse biraz daha yükseltebilirim. Özellikle S26, OnePlus 15, Xiaomi 17 ve Honor Magic serisi arasında kalan varsa deneyimlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Şimdiden teşekkürler.
Minumum s25u ya geç

değil işte yurt dışı ama pasaport kayıtlı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ultra modellerini de düşünüyorum.
hocam gidipte apple a sordunuzmu ? pil değişimi yapıyorlarmı diye muhtemelen değiştiriler

Gereksiz heyecan aramış olursun. Çevremdeki herkes keşke iPhone alsaydım veya iPhone alacağım diyor bu forumdaki gereksiz Apple aşağılaması yüzünden millete noname android telefonlar aldırıyorlar. Pili değiştir devam et bence hiç heyecan arama mis gibi telefonun var

yılda bir sadece isim etiketine +1 eklenen telefondan androide geçmek bence güzel bir fikir bunun için kutlarım, telefon olarak ise s25 serisini öneririm yapay zeka kısmı ile görsel düzeltme ayarlama kısımları baya iyi alternatif olarak honor 600 pro da önerebilirim 400 serisinin prosunu çok beğenmiştim 600 pro da üstüne katarak ilerlemiş.

hocam gidipte apple a sordunuzmu ? pil değişimi yapıyorlarmı diye muhtemelen değiştiriler
Sordum hocaö ama yurt dışı olduğu için değişim yapılmıyor. Ancak yerel telefonculardan destek alabilirim. Fakat ne kadar güvenilir bilinmez.

Gereksiz heyecan aramış olursun. Çevremdeki herkes keşke iPhone alsaydım veya iPhone alacağım diyor bu forumdaki gereksiz Apple aşağılaması yüzünden millete noname android telefonlar aldırıyorlar. Pili değiştir devam et bence hiç heyecan arama mis gibi telefonun var
Hocam haklılık payın var ama; iphone pil değişimi 7 bin tl den başlıyor hele hele telefon 2022 yılında çıkmış olmasına rağmen. Bir tek sebep buda değil iphone her güncelleme aldıkça bir önceki nesli çürütüyor. Sürekli yeni apple cihazları aldırmaya yönelik hareketleri var? en basit yöndenapple ıntelligence diye bişey çıkardılar bunu yenilik olarak kakalıyorlar millete bizim millette farkında değil tati yapay zekanın androidde zaten var olduğunu vsss. Yani özetle apple bir çok yenilik diye çıkardığı onca şey aslında android cihazlarda hali hazırda olan bir sürü özellik. Ayrıca servis onarım kısmı gerek samsung gerekse diğer android tabanlı üst firmalarda, daha kapsamlı ve ucuz yapılabilmekte. Yeni bir apple alma serüveni artık yok bende çünkü beni çeken artık hiç bir özelliği yok. Bir ara mini modelleri çıkardılar sonra tutmadı plus telefon çıkardılar sonrasında bazı modellerinde ada var bazılarında yok ve en önemlisi ekran yenileme hızları tüm serilerinde artık kesin olarak 120 HZ olması gerekirken pro ve pro max serilerinde sadece bu var. İOS yazılım olarak çok stabil evet ama artık samsung'da kendini çok geliştirdi android olarak şuan yazılım dünyasında lider konumda. Kısaca artık İphone almam.

Son düzenleme:
Forumdaki apple yalakasi dingillere aldanma, hayatlarinda Android olarak en son j7 prime kullanmislar muhtemelen. S25u 70kydi geçen gün faizsiz 3 taksitle. Hâlâ duruyorsa al geç.

yılda bir sadece isim etiketine +1 eklenen telefondan androide geçmek bence güzel bir fikir bunun için kutlarım, telefon olarak ise s25 serisini öneririm yapay zeka kısmı ile görsel düzeltme ayarlama kısımları baya iyi alternatif olarak honor 600 pro da önerebilirim 400 serisinin prosunu çok beğenmiştim 600 pro da üstüne katarak ilerlemiş.
Teşekkürler zaman ayrıp cevapladığın için. Ben samsung bir cihazda karar kıldım. Ya 25U yada S26U ikisi arasında kaldım. S26 da dahili Privacy display (gizlilik ekranı) teknolojisinin getirdiği bazı avantaj ve dez avantajları olduüunu gözlemledim çok inceledim. Farklı farklı yorumları videoları okudum izledim. Bu kısımda bu özellik açıkken "Privacy display" açıkken veya kapalıyken bile ekrana yakından baktığınızda pixselleri görebiliyor olmanız. Bu çok can sıkıcı bir durum olsa gerek! Bu konuda deneyimi olan biriileri varsa yada siz cevaplarınızı bekliyorum

Merhaba arkadaşlar,

Cihazımın özellikleri:

• OnePlus 15
  • Xiaomi 17 serisi
  • Honor Magic serisi
var.

• Yüksek performans
  • İyi pil ömrü

Şimdiden teşekkürler.
mesajları okumadım ama s25 serisi fiyatları biraz daha uygun yasal satıcılardan güzel ürün yakalarsanız alıp geçin derim

Forumdaki apple yalakasi dingillere aldanma, hayatlarinda Android olarak en son j7 prime kullanmislar muhtemelen. S25u 70kydi geçen gün faizsiz 3 taksitle. Hâlâ duruyorsa al geç.
Kesinlikle haklısın. Anlatmak istediğim umarım anlaşılmıştır. 4-5 yıldır apple kullanıyorum. Tecrübeliyim ve olumlu olumsuz yönlerini aktardım. her şey sadece kameradan ibaret değil öyle bir durumda alırsın güçlü bir kamera çekersin foto+video her neyse. Emin olun günlük hayatta kimse bu kadar çok video ve foto çekmiyor ama sadece bu özelliklere bakarak telefon alıyor kamerası ondan bir tık daha iyi diye halbuki kullanım alışkanlıkları ççok farklı neyse :)

Bu arada Yerel pazardan almayı düşünüyorum telefonculardan Bu telefonu 40+ ya satarsam. Üstüne ekleyip yada 12 taksitle bir tel alabilirim. Diğer türlü Vatan bilgisayar, teknosa ve media markt sadece 3 taksit var.

mesajları okumadım ama s25 serisi fiyatları biraz daha uygun yasal satıcılardan güzel ürün yakalarsanız alıp geçin derim
Takibe aldım gözlemliyorum şuan piyasayı ona göre s25U alabilirim ama deiğim gibi s26U ile arada kaldım!

Kesinlikle haklısın. Anlatmak istediğim umarım anlaşılmıştır. 4-5 yıldır apple kullanıyorum. Tecrübeliyim ve olumlu olumsuz yönlerini aktardım. her şey sadece kameradan ibaret değil öyle bir durumda alırsın güçlü bir kamera çekersin foto+video her neyse. Emin olun günlük hayatta kimse bu kadar çok video ve foto çekmiyor ama sadece bu özelliklere bakarak telefon alıyor kamerası ondan bir tık daha iyi diye halbuki kullanım alışkanlıkları ççok farklı neyse :)

Bu arada Yerel pazardan almayı düşünüyorum telefonculardan Bu telefonu 40+ ya satarsam. Üstüne ekleyip yada 12 taksitle bir tel alabilirim. Diğer türlü Vatan bilgisayar, teknosa ve media markt sadece 3 taksit var.

Takibe aldım gözlemliyorum şuan piyasayı ona göre s25U alabilirim ama deiğim gibi s26U ile arada kaldım!
bence android telefona çok para yatırılması taraftarı degilim apple gibi degerini koruyamıyor android cihazlar bence düz s25 gayet her işini görücektir cebindende ultra paralar çıkmayacak zaten 14 pro dan daha güncel bir modele geçtigin için zaten daha uzun süre kulalnırsın benim şahsi düşüncem düz s25 bakılmalı telefonu 40 bine okutursan cebinden kılıfı adaptörü cartı curtu ile 5500 filan çıkar tertemiz kullanırsın

bence android telefona çok para yatırılması taraftarı degilim apple gibi degerini koruyamıyor android cihazlar bence düz s25 gayet her işini görücektir cebindende ultra paralar çıkmayacak zaten 14 pro dan daha güncel bir modele geçtigin için zaten daha uzun süre kulalnırsın benim şahsi düşüncem düz s25 bakılmalı telefonu 40 bine okutursan cebinden kılıfı adaptörü cartı curtu ile 5500 filan çıkar tertemiz kullanırsın

Çok mantıklı bir seçim olabilir evet. Ama genel olarak düşüncem şu yönde ben her zaman aldığım tüm telefonların hep tepe nokta modellerini kullandım pro ve pro max gibi bu cihazları bu nedenle alacağım cihaz ya s25U yada s26U olacak. Yerel pazarda daha ucuza bulabilriim diye düşünüyorum. Onlinedan bazen çok fazla uçuk fiyatlar olabiliyor. Değerlendirmen için teşekkür ederim.

İyi ki iphone almamışım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,671
Üyeler
203,923
Son üye
elijahkerpy
Geri