Oyun Yapmak İstiyorum Bu Sistem Fazla mı Yeterli mi

Hocam emin olun sandığınız gibi değil. Mac ortamı bana çok daha rahat geliyor ki bu oyunun tamamını da macbook airımda geliştirip yayınladım. Arkada photoshop, after effects, tarayıcı, unity ve rider açıkken bu projeyi geliştirmek çok da rahat değildi ki bu baştan sona 2d bi projeydi. Şimdi 3d bir oyun üzerinde çalışıyorum ve macbook air sadece unity ve rider açıkken bile donup duruyor ki şu anda teknik geliştirme kısmındayım sahnede karmaşık material giydirmeler, çok poligonlu 3d modeller falan da yok. 256 gb depolama alanı falan da rezillik zaten sistem ikide bir hata veriyor silecek bir şey kalmadı sistemde. Şu anda windows bilgisayarımda geliştirebilir miyim evet geliştirebilirim ama şöyle bir sorun var. Ben ev ortamında hapsolmayı seven bir insan değilim şu ana kadar masa başımda oyun oynamak harici bir şey yapabilmiş değilim genelde işlerimi mac imi çantaya atıp dışarıda hallediyordum. Benim durumum için şuan elim kolum bağlanmış durumda. Şu anda hem sistemimi hem macbook umu 105k civarına satıp üzerine 45k daha koyup ikinci elden bir macbook pro m4 max 16cpu / 40 gpu 48gb ram 1tb ssd 16 inç modelini almayı düşünüyorum ki sizde hak verirsiniz bu cihazı aldığımda uzun süreler sistem düşünme derdim kalmayacak. Benim işim nezlinde halledemeyeceği iş yok bu cihazın. Şu güçte ve bu güce karşılık verdiği mobilitede başka bir cihaz olmadığından tek seçeneğim şuan bu.
Hocam zaten bildiğim için konuşuyorum da, senin kendi gerekçelerin var bunun için.

Nasıl rahat ediyorsan öyle olmalı tabii ki ona bir lafım yok. Zaten ben de ev dışında çalışılacaksa en mantıklısı tabii ki mac dedim. Zaten bir oyun geliştiricide ikisi de bulunmalı. Tamamen birine bel bağlayamaz. Çünkü optimizasyon yaparken sadece mac i referans almak yetmiyor, bazen windows da çalışan kodlar mac te çalışmıyor bazen tam tersi, bazen de android. Bir sürü sebep var. İkisinin de olması avantajına olur ama profesyonel alana geçene kadar bir tanesi de idare eder. Zaten evde çalışmayacaksan mac dışında bir seçenek yok.

Yani tamamen senin özelinde olan bir durum bu şu an, çünkü evde çalışmak istemiyorsun veya çalışamıyorsun o yüzden zaten macten başka seçeneğin yok. İyi bir mac alman lazım o zaman dediğin gibi.

Son düzenleme:
Geri