İşletme Öğrencisi İçin Laptop Tavsiyesi: Windows Mu Yoksa Macbook Mu?

NeXis

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar.
İşletme bölümü öğrencisiyim. Günlük kullanımımda ağırlıklı olarak ders notları, Office programları (özellikle ileri seviye Excel kullanımı ve sunumlar) ile araştırma/veri analizi işleriyle ilgileneceğim.
Uzun batarya ömrü (gün boyu şarja takmadan okulda/kütüphanede kullanabilmek),
Sessiz çalışma (ısınma yapmayan, mümkünse fan sesi çıkarmayan veya minimum seviyede tutan bir yapıda olması),
Taşınabilirlik açısından hafif ve ince bir kasa.
Ayrıca telefon olarak Samsung Galaxy S25 Ultra kullanmaktayım.

Burada Windows'u tavsiye ederim. İleri seviye Excel kullanımında kısayollar sorun çıkartabilir. Bu sorun çıkartmazsa tabi ki MacBook daha iyi. Eğer sorun olacaksa Windows laptop bakın. Özellikle Ryzen işlemcili laptopları öneririm, batarya olarak çok daha iyiler.

Burada Windows'u tavsiye ederim. İleri seviye Excel kullanımında kısayollar sorun çıkartabilir. Bu sorun çıkartmazsa tabi ki MacBook daha iyi. Eğer sorun olacaksa Windows laptop bakın. Özellikle Ryzen işlemcili laptopları öneririm, batarya olarak çok daha iyiler.
anladim peki snapdragon islemcili olanlar nasildir acaba cok ses cikarmiyormus diye duydum. Ayrica tavsiyeniz icin tesekkurler

anladim peki snapdragon islemcili olanlar nasildir acaba cok ses cikarmiyormus diye duydum. Ayrica tavsiyeniz icin tesekkurler
Snapdragon, ARM tabanlı olduğundan güç verimliliğine odaklanır, bu durumda daha az ısınır. Sessizlik, pil süresi ve günlük işler için Snapdragon daha mantıklıdır. Fakat işin içine 3D modelleme tarzı işler girerse o zaman Ryzen bakın.

Snapdragon, ARM tabanlı olduğundan güç verimliliğine odaklanır, bu durumda daha az ısınır. Sessizlik, pil süresi ve günlük işler için Snapdragon daha mantıklıdır. Fakat işin içine 3D modelleme tarzı işler girerse o zaman Ryzen bakın.
3D modelleme giricegini sanmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,989
Üyeler
204,580
Son üye
Yuncc
Geri