Intel Core İ5 8600k ve GTX 1060 6gb Upgrade

Cevaplarınız için teşekkürler.
Büyük ihtimalle dediğiniz gibi AM4 sisteme geçiş yapacağım. Ryzen 5 5600 ve AM4 anakart alacağım. Ama sanırsam 2. el 3070 tercih edeceğim.
Fakat bilmek istiyorum i5 8600K'dan RYZEN 5 5600 ne derece fayda sağlar. Kule tipi bir hava soğutma ile OC yapmam mantıklı olur mu?
Ayrıca kule tipi bir soğutma istiyorum. Ne önerirsiniz?
Bütçeyi aşacağımın farkındayım.

Cevaplarınız için teşekkürler.
Büyük ihtimalle dediğiniz gibi AM4 sisteme geçiş yapacağım. Ryzen 5 5600 ve AM4 anakart alacağım. Ama sanırsam 2. el 3070 tercih edeceğim.
Fakat bilmek istiyorum i5 8600K'dan RYZEN 5 5600 ne derece fayda sağlar. Kule tipi bir hava soğutma ile OC yapmam mantıklı olur mu?
Ayrıca kule tipi bir soğutma istiyorum. Ne önerirsiniz?
Bütçeyi aşacağımın farkındayım.
Ryzen 5 5600 %25 tekli çekirdek %64 çoklu çekirdek farkı atar dediğiniz işlemciye

Hazır yok mu sisteminizde kule tipi?

Uyumlu oluyorsa yenisine gerek yok bence bütçeyi çokta aşmamak adına
Hocam sıfır aldığım ürünleri aslında biraz keyfi alacağım. PSU, Hava Soğutucu, Kasa, bunların bazılarını sistem ile birlikte bazılarını ise sonradan alacağım. Kesin olarak bu linkleri mi alırım bilmiyorum fakat bunları istiyorum. Eğer önerileriniz varsa bunlar içinde çok iyi olur.

Hocam sıfır aldığım ürünleri aslında biraz keyfi alacağım. PSU, Hava Soğutucu, Kasa, bunların bazılarını sistem ile birlikte bazılarını ise sonradan alacağım. Kesin olarak bu linkleri mi alırım bilmiyorum fakat bunları istiyorum. Eğer önerileriniz varsa bunlar içinde çok iyi olur.
Zoko Smile'ı araştırıp mı buldunuz? hava akışı için çokta iyi durmuyor çünkü de ondan sordum.

Pek araştırmadım. Hatta forumda oldukça kötü yorumlarda gördüm 2. seçenek olarak ise bu ürünü düşünüyorum. Bu ve diğerleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Power olarak şu daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Ekran kartı 3070 almaya calıs derim hocam güzel karttır. İşlemciyide 5600 uyguna bulursan x modelide olabilir anakartda giganin am4 anakartları s2h gibi stabildi baya biosta alıyodu

Pek araştırmadım. Hatta forumda oldukça kötü yorumlarda gördüm 2. seçenek olarak ise bu ürünü düşünüyorum. Bu ve diğerleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
İlk baktığınız kasa berbat, içeri hava alacağı bir yer yok. Kasayı eleyin, soğutucu iyi alınır. Onun dışında bu attığınız kasanın da fanların arka kısmına ait görsel yok. O kısım küçükse almayın. Akvaryum kasaları iyi tercih etmezseniz tamamen elinizde kalır. Ben yerinizde olsam önü mesh bir kasaya yönelirdim bu arada.

Bu arada elinizdeki soğutucuda AM4 desteği var. Ama yenisini almak istiyorsanız alın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesela kasa olarak Akakçe'de en çok satan şu ürünün sağ tarafındaki delikleri falan görüyorsunuz.

2026-10-07_09-13.webp

Ayrıca satıcılar içinden çalmıyorsa 7 tane fan ile geliyor. Ön tarafa üç, arkaya 1 tane, alta da üç tane ekleyince akvaryuma kasa için ideal bir hava akışı oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasa konusunda kesinlikle harici bir konu açın ve önerilere bakın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,041
Üyeler
204,597
Son üye
tükeniş48
Geri