Kentsel Dönüşüm Sonrası Altyapı

Juuxhoi7

80+
Katılım
14 Eylül 2026
Mesajlar
7
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

17.10.2026 tarihinde kentsel dönüşüm sonrası yapılan yeni evimize taşındık. Daha önce TurkNet kullanıyordum, şu an altyapı olmadığı için aboneliğimi dondurdum.
Binamız henüz tamamen bitmiş değil ve dairelerin tamamına taşınılmadı. Şu anda binada bizimle birlikte toplam 3 aile oturuyor. Elektrik, su ve doğal gaz bağlantıları mevcut ancak internet altyapısı bulunmuyor.

Bina girişinde Türk Telekom'a ait herhangi bir fiber dağıtım kutusu yok. Ancak binanın içerisinde üzerinde "Türk telekomünikasyon" yazan, fiber optik kablo olduğunu düşündüğüm kablolar mevcut. Fotoğrafını da konuya ekliyorum.

İlk olarak Türk Telekom'un internet sitesi üzerinden altyapı ön başvurusu oluşturdum. Ardından CİMER ve BTK üzerinden de altyapı talebinde bulundum.
Bugün Türk Telekom Bakırköy müdürlüğüne giderek yetkili birisiyle görüştüm. Sistemde internet üzerinden yaptığım ön başvurunun göründüğünü ancak binamız için herhangi bir altyapı talebinin veya planlanmış çalışmanın bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine bana dilekçe benzeri bir başvuru formu doldurttu. Daha sonra ekiplerinden birinin binaya gelerek dairelerden talep toplayacağını belirtti.

Ancak burada kafama takılan bir durum var. Binamız henüz tamamen dolu değil ve şu anda yalnızca 3 aile ikamet ediyor. Bu nedenle talep toplamaya geldiklerinde yeterli başvuru olmadığı gerekçesiyle altyapı çalışmalarının ertelenmesinden endişeleniyorum. Sonuçta bina yeni yapıldı ve diğer dairelere de zamanla taşınılacak. İnternet altyapısının kurulması için tüm dairelerin dolmasını beklemek istemiyoruz.

Ayrıca binada fiber olduğunu düşündüğüm kabloların bulunması, iç tesisatın en azından bir kısmının hazırlanmış olabileceğini düşündürüyor. Fakat dağıtım kutusu olmadığı ve sistemde altyapı görünmediği için internet hizmeti alamıyoruz.
Benzer bir süreç yaşayan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Özellikle Türk Telekom ekiplerinin gelip talep toplamasından sonra süreç nasıl ilerliyor ve binada az sayıda kişinin oturması altyapı kurulmasını etkiliyor mu, merak ediyorum.

Süreci hızlandırmak adına Türk Telekom müdürlüğüne şahsen başvurdum, internet üzerinden ön başvuru yaptım, CİMER ve BTK'ya da başvurularımı ilettim. Bunların dışında yapabileceğim bir şey varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekler

  • WhatsApp Image 2026-10-20 at 11.22.04 (1).webp
    WhatsApp Image 2026-10-20 at 11.22.04 (1).webp
    199.5 KB · Hit: 22
Hocam sorununuzu üstün körü okudum. Oturduğum site adsl bağlantısı ile devam ediyordu. Yaklaşık 8-9 ay önce oturduğum bütün civardaki evlere fiver altyapısı geleceği söylendi. Binanın içinde türktelefom fiber kutusu var, ayrıca evlere de sizinki gibi doğalgaz borusunun üstünen ince kablo getirdiler. Altyapı çalışması ile siyah kabloları yeri kazarak hazırladılar. 8-9 ay geçmesine rağmen sürekli müşteri hizmetlerini aradığımda bana sürekli '' yakın zamanda, şu zamanda, daha aktif değil '' tarzı cevaplar veriyorlar. Kısacası fiber işi uzun iş. Temsilciye bağlanmak hiçbir sorunu çözmüyor hepsi spam olarak aynı cevabı iletip ilgileniyormuş gibi yapıyorlar. Buradan diyeceğim tek şey umarım bir daha türktelekom m. hizmetlerine zorunlu olmadığı müddetçe işim düşmez.
 
Yapılabilecek ekstra bir şey yok hocam, planlanmış çalışma listesine dahil olabilmeniz için gerekli altyapı maliyetini potansiyel müşteri ile kıyaslayarak yatırım planına alıyorlar. Bina işine gelince yönetmelik gereği elektrik su ve doğalgaz tesisatı neyse internet için de tesisat yapılmak zorunda. Binanızın tesisatının tamamlandığını düşünüyorum (müteahhit yapı kullanma izin belgesi aldıysa). Beklemeniz gereken tek şey yatırım planına alınmak, sonrası kolay.
 
BTK şikayetimin dönüşü. Fikir beyan edebilecek var mı? Kasım sonuna kadar gelir mi acaba?

Sayın Rıdvan *, İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli inceleme ve çalışmalar titizlikle yapılarak tamamlanmıştır. İnternet hizmetinden yararlanmak istediğiniz adreste henüz internet altyapımızın bulunmadığını üzülerek paylaşmak isteriz. Altyapı çalışmalarımızın 2026 Kasım ay sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Altyapı talebinizi kayıt altına alabilmemiz ve altyapı çalışmalarımız tamamlandığında size kısa mesajla bilgilendirme yapabilmemiz için ön başvuruda bulunabilirsiniz. Ön başvuruda bulunmanız durumunda bu konuda çalışmamız tamamlandığında size kısa mesajla bilgilendirme yapılacaktır. Bu süreçte erişim talep ettiğiniz adresteki mobil şebekenin hizmet verilebilirlik durumuna göre Türk Telekom 4,5 G Mobil Tarifelerimizden yararlanabileceğinizi belirtmek isteriz. Türk Telekom Mobil 4,5 G (LTE) başvurunuzu; -Türk Telekom Ofis ve Bayilerinden hat sahibi veya noterden vekaleti olan kişi tarafından, -Türk Telekom Çağrı Merkezi? Nden hat sahibi tarafından, -Online Satış Kanalından yapabilirsiniz. Saygılarımızla.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,249,059
Mesajlar
11,378,294
Üyeler
205,696
Son üye
-007
Geri
Top