thErenSK
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 6,034
merhaba arkadaşlar, pazar günü 2 saat civarı elektrik gitti. düne kadar bir şey yoktu ancak dün öğlen saatlerinde başladı akşama kadar devam etti, şartelimiz elektriği kullansakta kullanmasakta atıyordu, özellikle pcyi vs açınca max 20dk dayanabiliyordu. sonra görevliye söyledim bana bu sorunun sadece bende değil 5 dairede daha olduğunu söyledi. sorun yaşayanlardan birisi elektrikçi çağırmış prizleri vs kontrol ettirmiş bir sorun çıkmamış, sigortayı değiştirmelerini söylemiş. babamda bunu duyunca bu sabah gitmiş 40 amperlik fabrikaya yetecek kadar büyük olan bir sigorta almış 
1- bu sorunun kaynağı ne olabilir? ne yapmalıyız?
2- bu 40 amperlik sigorta şu anda atmıyor, stabil çalışıyor ancak ya atması gerektiğinde de atmaz ve cihazları bozarsa? böyle bir durum olabilir mi? sigorta modeli (not üzerinde 30mA yazıyor)
geçen sene tam bu zamanlarda yine böyle şartelimiz atıyordu sürekli, en son elektrik saatini yakmış ve 2 hattanda faz geliyordu. dolayısıyla çoğu cihazımı bozuldu o yüzden korkuyorum aynısı yaşanacak diye. ancak bu sefer durum farklı gibi, o zamanlar sadece bende vardı bu sorun. şimdi ise sadece şikayet eden 6 kişi var, kısacası korkuyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
1- bu sorunun kaynağı ne olabilir? ne yapmalıyız?
2- bu 40 amperlik sigorta şu anda atmıyor, stabil çalışıyor ancak ya atması gerektiğinde de atmaz ve cihazları bozarsa? böyle bir durum olabilir mi? sigorta modeli (not üzerinde 30mA yazıyor)
geçen sene tam bu zamanlarda yine böyle şartelimiz atıyordu sürekli, en son elektrik saatini yakmış ve 2 hattanda faz geliyordu. dolayısıyla çoğu cihazımı bozuldu o yüzden korkuyorum aynısı yaşanacak diye. ancak bu sefer durum farklı gibi, o zamanlar sadece bende vardı bu sorun. şimdi ise sadece şikayet eden 6 kişi var, kısacası korkuyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
Son düzenleme: