Binadaki bir kaç kişinin sigortası atıyor, neden olabilir?

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,034
merhaba arkadaşlar, pazar günü 2 saat civarı elektrik gitti. düne kadar bir şey yoktu ancak dün öğlen saatlerinde başladı akşama kadar devam etti, şartelimiz elektriği kullansakta kullanmasakta atıyordu, özellikle pcyi vs açınca max 20dk dayanabiliyordu. sonra görevliye söyledim bana bu sorunun sadece bende değil 5 dairede daha olduğunu söyledi. sorun yaşayanlardan birisi elektrikçi çağırmış prizleri vs kontrol ettirmiş bir sorun çıkmamış, sigortayı değiştirmelerini söylemiş. babamda bunu duyunca bu sabah gitmiş 40 amperlik fabrikaya yetecek kadar büyük olan bir sigorta almış :D
1- bu sorunun kaynağı ne olabilir? ne yapmalıyız?
2- bu 40 amperlik sigorta şu anda atmıyor, stabil çalışıyor ancak ya atması gerektiğinde de atmaz ve cihazları bozarsa? böyle bir durum olabilir mi? sigorta modeli (not üzerinde 30mA yazıyor)
geçen sene tam bu zamanlarda yine böyle şartelimiz atıyordu sürekli, en son elektrik saatini yakmış ve 2 hattanda faz geliyordu. dolayısıyla çoğu cihazımı bozuldu o yüzden korkuyorum aynısı yaşanacak diye. ancak bu sefer durum farklı gibi, o zamanlar sadece bende vardı bu sorun. şimdi ise sadece şikayet eden 6 kişi var, kısacası korkuyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bunun için bina elektriğini ve sigortaların attığı dairelerin elektrik hatlarınır kontrol ettirmeniz gerek burdan kimse bir şey yapamaz fikri olan olabilir ama kontrol şart..
biliyorum, konuyu aslında 2. sorunun cevabını almak için açtım diyebilirim.

Elektrik şirketini arayın. Gelip elektriği kontrol etsinler. 5-6 dairede sigorta atma sorunu varsa gelen elektrikte sıkıntı olabilir.
Yada bina kurulumunda aynı sigortalar kullanıldığından arızalı sigortalar 5 daire de olabilir. 40 Amper sigorta yı Babanız önceki sigortaya bakarak mı almış önceki sigortanın değeri ne ise onunla aynı değerde olan sigorta almalıydı bence.

40 Amper sigorta yı Babanız önceki sigortaya bakarak mı almış önceki sigortanın değeri ne ise onunla aynı değerde olan sigorta almalıydı bence.
hayır, evde 25 amperlik bir sigorta vardı, dediğim gibi yan komşuya gelen elektrikçi sigorta küçük geliyor demiş. ancak kayseride yaşıyorum malum kayseri esnafına güven olmaz para kopartmak için demiş olabilir bunu. 40 amperin bir zararı olur mu onu merak ediyorum.

2.soruya kesin cevap veremiyorum. Çünkü elektrikçi değilim. Ama fazla çekilen amper, kablo tesisatı iyi değilse problem olabilir. Tesisat eski olabilir,1.kalite kablo kullanılmamış olabilir,bağlantıları iyi yapılmamış olabilir bu gibi tesisatlar yangına sebebiyet verebilir . 30 amperlik sigorta deneseydiniz daha iyi olurdu. Diğer forumlarda da bu konuyu araştırın. Elektrikçilere bende güvenmiyorum. 30 yıllık evin sigortasını alıp gelmem için babam göndermişti adam yüksek verdi olur diye,babamda git lan bu olur mu dedi aynı değerini alıp gelmiştim.

2.soruya kesin cevap veremiyorum. Çünkü elektrikçi değilim. Ama fazla çekilen amper, kablo tesisatı iyi değilse problem olabilir. Tesisat eski olabilir,1.kalite kablo kullanılmamış olabilir,bağlantıları iyi yapılmamış olabilir bu gibi tesisatlar yangına sebebiyet verebilir . 30 amperlik sigorta deneseydiniz daha iyi olurdu. Diğer forumlarda da bu konuyu araştırın. Elektrikçilere bende güvenmiyorum. 30 yıllık evin sigortasını alıp gelmem için babam göndermişti adam yüksek verdi olur diye,babamda git lan bu olur mu dedi aynı değerini alıp gelmiştim.
biraz araştırdım, önemli olanın mA değeri olduğunu söylemişler sarı forumda, yani anladığım kadarıyla bir sıkıntı olmaz gibi.
bir tanıdığım elektrik mühendisliği okuyor ama bilir mi bilmez mi bilemedim sormaya çekindim.

Herhangi bir şalter kısa devre yapıp diğer şalterleri de attırıyor olabilir. Bizim de başımıza geldi yeni yapılan bina da elektikçi topraklama tarzı bir şey yapıp düzeltti

Herhangi bir şalter kısa devre yapıp diğer şalterleri de attırıyor olabilir. Bizim de başımıza geldi yeni yapılan bina da elektikçi topraklama tarzı bir şey yapıp düzeltti
sadece bizde olsa tamam ama herkeste mi aynı gün bozuldu anlamadım ki :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,664
Üyeler
186,361
Son üye
mamidogan55
Geri