Anakartın nedirAlıntıyı görüntülebios 2014 olarak gözüküyor açıkçası bios'un tam olarak ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilmiyorum sistemime bakarken bunu fark ettim 10 yıl geride gözüküyor bu önemli mi ve güncelleniyor mu sorun yaşatır mı?
Hocam aynı anakartı kullanıyorum asus armoury createyi indirin bütün gerekli şeyleri tek bir yerden halledebiliyorsunuzASUS prime b660m-k d4
Ses kartı/bios güncellemesi vs. bunların güncel olması önemlidir sizinki çok eski, bu güncellemeler var olan sorunların düzeltilmesine daha stabil çalışmasını sağlıyor. Dediğim gibi asus armoury createi indirin hesap kurmanız lazımdı sanırım. Biosun ne olduğunu bilmediğinizi sordunuz Burada detaylı şekilde açıklanmışgerekli şeyler nedir hocam anakartla ilgili bilgim yok neleri indirmem gerekiyor biosu falan mı güncellemem gerekiyor
teşekkür ediyorumSes kartı/bios güncellemesi vs. bunların güncel olması önemlidir sizinki çok eski, bu güncellemeler var olan sorunların düzeltilmesine daha stabil çalışmasını sağlıyor. Dediğim gibi asus armoury createi indirin hesap kurmanız lazımdı sanırım. Biosun ne olduğunu bilmediğinizi sordunuz Burada detaylı şekilde açıklanmış
bende sürüm numarası yazmıyor sadece 2014 yazıyorOrda sürüm numarası yazar. Tarihi değil;
Alıntıyı görüntüle
Zaten anakartınız yada anakartınız desteklediği işlemci tipi 2022'de çıktı.
hocam dediğiniz uygulamayı indirdim ama anakart veya bios için herhangi bi güncelleme bulamadımSes kartı/bios güncellemesi vs. bunların güncel olması önemlidir sizinki çok eski, bu güncellemeler var olan sorunların düzeltilmesine daha stabil çalışmasını sağlıyor. Dediğim gibi asus armoury createi indirin hesap kurmanız lazımdı sanırım. Biosun ne olduğunu bilmediğinizi sordunuz Burada detaylı şekilde açıklanmış
Sürüm numaranız 2014 çünkü :dbende sürüm numarası yazmıyor sadece 2014 yazıyor
Zaten söylediğim gibi anakart chipsetiniz zaten 2022 de çıktı.Orda sürüm numarası yazar. Tarihi değil;
Alıntıyı görüntüle
Zaten anakartınız yada anakartınız desteklediği işlemci tipi 2022'de çıktı.
ahahaha sağ ol kral ben de 2014den kalma sürüm sandım meğer adı öyleymiş sağ olasın 2022'yse sorun yok o zaman bi kaç yıl sonra güncellerim teşekkür ederimSürüm numaranız 2014 çünkü :d
Alıntıyı görüntüle
2023/03/24 tarihli bios güncellemeniz.
Şuan ise en güncel biosunuz ise 3401 sürüm olarak 2024/07/15 tarihli bios.
Alıntıyı görüntüle
Anakartınız destek sitesinden inceleyebilirsiniz;
PRIME B660M-K D4|Anakart|ASUS Türkiye
ASUS Prime B660M-K D4 Intel® B660 (LGA 1700) mATX motherboard features PCIe® 4.0, DDR4, two M.2 slots, front panel USB 3.2 Gen 1, Realtek 1Gb Ethernet. Prime B660M-K D4 caters to daily users and all builders looking for well-rounded specs and a range of options for performance tuning via...www.asus.comMesaj otomatik birleştirildi:
Zaten söylediğim gibi anakart chipsetiniz zaten 2022 de çıktı.
Rica ederim.ahahaha sağ ol kral ben de 2014den kalma sürüm sandım meğer adı öyleymiş sağ olasın 2022'yse sorun yok o zaman bi kaç yıl sonra güncellerim teşekkür ederim
baya zormuş bios güncellemek flash bellek falan gerekiyormuş önemli ayarları falan varmış sanırımRica ederim.
Ama tavsiyem düzenli olarak güncelliğini takip edip, sürekli olarak en güncel bios sürümünde kalmanızdır