Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakartımda beyaz VGA ışığı yanıyor, nasıl çözerim?

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,885
İsim
Metehan Akyalı
Çözdüm sıkıntı ramlar 3600 mhz de olmuyor 3200 çektim düzeldi muhtemelen woltaj ayarı lazım 3600 kullanmak için
Sende bunu kontrol et
Yaklaşık 1.5 - 2 aydır önden monitörü açıp sonra kasayı açıyorum ve hiç bu ışığa rastlamadım.
Benim sorunumun RAM'lerden kaynaklandığını düşünmüyorum ya.
Anakartta ki yazılımsal bir hatadan dolayı olduğunu düşünüyorum.
Eşimin bilgisayarında da denedim bu RAM'leri takıp ilk başta.
Onda herhangi bir sıkıntı olmuyor mesela.
VRAM ışığı vs. yanmıyor ve anakartı benim anakartımdan daha düşük bir seviyede.

FISILTI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Seval Dönmez
Ben kendi sorunumun çözümüne çok ilginç bir şekilde ulaştım hocam.
Bilgisayara güç vermeden önce monitörümü açıyorum ( açılması 3-4 saniye sürüyor ).
Monitöre ışık geldikten sonra güç düğmesine basıyorum ve anakartım üzerinde beyaz VGA ışığı yanmıyor.
Eğer önce bilgisayarı açıp daha sonra monitörü açarsam bu VGA ışığı yanıyor.

Fakat sizin sorununuz reset attıktan sonra beyaz ışığın yanması.
O yüzden çözüm nedir bilemiyorum.

Sendeki sadece kasa hızlı acıldıgından monitörü algılamıyor geç actığın için monitörü bu doğal bir şey gibi
Sendeki pek sorun değil gibi monitörü neden kapatıyorsun ki :D ben hiç kapatmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşlar. Anakartımda PC'yi açınca beyaz VGA ışığı yanıyor.
İnternette biraz araştırma yaptıktan sonra RAM-Ekran kartı sorunları olabileceği yazıyor.
Fakat Ekran kartımda herhangi bir sıkıntı yok. Gayet normal bir şekilde oyunlarda veya başka bir şeyler yaparken çalışıyor.
İstediğim performansı veriyor.
Onun dışında RAM'lerimde de bir sorun gözükmüyor. 3600Mhz'de dual channel olarak kullanıyorum.
Bu ışık başka neden dolayı yanar ve nasıl çözebilirim?

- Bu arada önemli not: Bilgisayar açıldıktan sonra yeniden başlatırsam ışık bir daha yanmıyor.

Sistem:
Anakart: Asus Rog Strix z490-e
E.kartı: Asus Rog Strix 3080 OC
Ram: Gskill Trident Z Neo 3600Mhz 2x16
İşlemci: Intel 10850k.
Bak o ramlerden bende de var 3600 mhz cektinse 3200 geri cek öyle bir dene sen

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,885
İsim
Metehan Akyalı
Sendeki sadece kasa hızlı acıldıgından monitörü algılamıyor geç actığın için monitörü bu doğal bir şey gibi
Sendeki pek sorun değil gibi monitörü neden kapatıyorsun ki :D ben hiç kapatmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak o ramlerden bende de var 3600 mhz cektinse 3200 geri cek öyle bir dene sen
Ufak tefek takıntı diyelim, PC'yi kapatınca o monitöründe kapanması lazım. 😅
Akşam deneyeyim, ama 3200Mhz yapınca düzeleceğini sanmıyorum.
Bir arkadaşla daha yazışmıştım, onda da 3600mhz RAM ve z490-e anakart vardı, aynı sorunu yaşıyormuş.
Nasıl çözdüğümü söylediğimde oda denedi ve sonuç aynı, onda da düzeldi.
Ama merakımdan akşam deneyeceğim, bakalım. 😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
Ufak tefek takıntı diyelim, PC'yi kapatınca o monitöründe kapanması lazım. 😅
Akşam deneyeyim, ama 3200Mhz yapınca düzeleceğini sanmıyorum.
Bir arkadaşla daha yazışmıştım, onda da 3600mhz RAM ve z490-e anakart vardı, aynı sorunu yaşıyormuş.
Nasıl çözdüğümü söylediğimde oda denedi ve sonuç aynı, onda da düzeldi.
Ama merakımdan akşam deneyeceğim, bakalım. 😂
Hocam eski konuyu hortlatıyorum ama tam olarak ne oldu? Bende de şuan aynı problem var hiçbir parçada problem yok, bios güncel, driverlar güncel, her şey tam takılı fakat monitörü önceden açmak lazım illa 😂. Senin bu denediğin şey işe yaradı mı veya başka bir çözüm mü buldun?

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,885
İsim
Metehan Akyalı
Hocam eski konuyu hortlatıyorum ama tam olarak ne oldu? Bende de şuan aynı problem var hiçbir parçada problem yok, bios güncel, driverlar güncel, her şey tam takılı fakat monitörü önceden açmak lazım illa 😂. Senin bu denediğin şey işe yaradı mı veya başka bir çözüm mü buldun?
Evet saçma bir şey az çok hatırlıyorum şuan, önce monitörü açtığınızda VRAM ışığı yanmıyor, monitörü sonradan açınca VRAM ışığı yanıyor.
Ben monitörü önceden açarak kullandım hep, farklı bir çözüm yolu bulamadım denemedim de.
Zaten bir süre sonra bilgisayarımı komple sattım hocam, şuanda laptop kullanıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Yunus Emre
Evet saçma bir şey az çok hatırlıyorum şuan, önce monitörü açtığınızda VRAM ışığı yanmıyor, monitörü sonradan açınca VRAM ışığı yanıyor.
Ben monitörü önceden açarak kullandım hep, farklı bir çözüm yolu bulamadım denemedim de.
Zaten bir süre sonra bilgisayarımı komple sattım hocam, şuanda laptop kullanıyorum.
Peki hocam teşekkürler cevap için.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Atahan
Edit: Merhaba arkadaşlar tekrardan. 2 gündür de VGA ışığı yanmıyor.
Bunu şu şekilde denedim. Monitörü önceden düğmesinden kapatıyordum. Şimdi düğmesinden kapatmıyorum.
Sonrasında bilgisayarı açınca VGA ışığı sönmeye başladı. Biraz saçma ama aynen böyle oldu.

- Bu konu hakkında bir fikri olan var mıdır? 😅
Hortlamak istemezdim ama aynı sorun bende de asus tuf B660 D4-E anakart var monitor kapalı iken pc açınca anakart ta beyaz ışık yanıyor her seferinde. Ama. Monitörü önce açarsam bu ışık yanmıyor anakartı ve ramlari sokup taktım düzelmedi. Sebep ne olabilir nasil çözdünüz?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,746
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Asus anakartlarda bilgisayarı açmadan önce monitörü açarsanız o ışık söner. Görüntü aktaramayınca yakıyor o ışığı millet arıza var sanıyor. Yani PC açmadan önce monitörü açın :)

Subzero.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
s1000rr
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar.müzik.motorsiklet.spor
@crazyreign hocam merhabalar.
Siz bu konumdaki sorundan anlar mısınız acaba?
Bir türlü çözüm bulamadım da, birde size danışmak istedim.
selamlar sayın hocam aynı sıkıntı bende oldu 1 haftadır var denemediğim işlem kalmadı. bilgisayarı açtığımda 6.5 sn ye açılıyordu şimdi çok daha geç açılıyor 15sn felan ve beyaz ışık yanıyor. sistemi yeniden başlatıyorum ışık gidiyor sistem hızlı açılıyor ama bi geçikme var anlamadım gitti

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,885
İsim
Metehan Akyalı
selamlar sayın hocam aynı sıkıntı bende oldu 1 haftadır var denemediğim işlem kalmadı. bilgisayarı açtığımda 6.5 sn ye açılıyordu şimdi çok daha geç açılıyor 15sn felan ve beyaz ışık yanıyor. sistemi yeniden başlatıyorum ışık gidiyor sistem hızlı açılıyor ama bi geçikme var anlamadım gitti
Benim o zamanki çözümüm, önce monitörü açmak, sonrasında bilgisayarı açmaktı.

Bu şekilde beyaz ışık yanmıyor ve yavaşlama vs. olmuyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
dursun ali tekin
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için benimde yaşadığım sorun aynı. fakat elimde 2 adet monitör var biri 28" 4k 60 hz samsung birisi 2k samsung odsey 32" 165 hz .odsseyi yeni aldım. sorun şöyle gerçekleşiyor yeni aldığım odssey sinyal alamadığı zaman veya pc başlattığımda 3 saniye içinde bekleme moduna geçiyor ve o ışık sönmüyor. fakat eski monitörüme taktığımda ki onda bekleme modu yok eğer sinyal gelmiyorsa ekranda kablonuzu kontrol edin yazısı sürekli dönüyor o yüzden onu taktığımda vga hata bildirim ledi yanmıyor olması gerektiği gibi çalışıyor pc... bu bekleme modu da kapatılamıyor hiçbir ayarından malesef. hatayı güncel zamanda yaşayan arkadaşlar olursa bekleme moduna geçmeyen bir monitör ile test etsinler

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,885
İsim
Metehan Akyalı
Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için benimde yaşadığım sorun aynı. fakat elimde 2 adet monitör var biri 28" 4k 60 hz samsung birisi 2k samsung odsey 32" 165 hz .odsseyi yeni aldım. sorun şöyle gerçekleşiyor yeni aldığım odssey sinyal alamadığı zaman veya pc başlattığımda 3 saniye içinde bekleme moduna geçiyor ve o ışık sönmüyor. fakat eski monitörüme taktığımda ki onda bekleme modu yok eğer sinyal gelmiyorsa ekranda kablonuzu kontrol edin yazısı sürekli dönüyor o yüzden onu taktığımda vga hata bildirim ledi yanmıyor olması gerektiği gibi çalışıyor pc... bu bekleme modu da kapatılamıyor hiçbir ayarından malesef. hatayı güncel zamanda yaşayan arkadaşlar olursa bekleme moduna geçmeyen bir monitör ile test etsinler
Benim monitörüm de Samsung Odyssey 32" olan idi. Önden monitörü açınca sorun olmuyor, sonradan açınca ışık yakıyordu anakartta.

Alışkanlık haline getirmiştim önce monitör sonra pc açıyordum.

Aslında üşenilmese buda bir çözüm, ben üşenmiyordum şahsen. 😁

Top Bottom