Çözüldü✓ Anakartımda beyaz VGA ışığı yanıyor, nasıl çözerim?

Squirtle48

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,936
Merhaba arkadaşlar. Anakartımda PC'yi açınca beyaz VGA ışığı yanıyor.
İnternette biraz araştırma yaptıktan sonra RAM-Ekran kartı sorunları olabileceği yazıyor.
Fakat Ekran kartımda herhangi bir sıkıntı yok. Gayet normal bir şekilde oyunlarda veya başka bir şeyler yaparken çalışıyor.
İstediğim performansı veriyor.
Onun dışında RAM'lerimde de bir sorun gözükmüyor. 3600Mhz'de dual channel olarak kullanıyorum.
Bu ışık başka neden dolayı yanar ve nasıl çözebilirim?

- Bu arada önemli not: Bilgisayar açıldıktan sonra yeniden başlatırsam ışık bir daha yanmıyor.

Sistem:
Anakart: Asus Rog Strix z490-e
E.kartı: Asus Rog Strix 3080 OC
Ram: Gskill Trident Z Neo 3600Mhz 2x16
İşlemci: Intel 10850k.

Edit: Merhaba arkadaşlar tekrardan. 2 gündür de VGA ışığı yanmıyor.
Bunu şu şekilde denedim. Monitörü önceden düğmesinden kapatıyordum. Şimdi düğmesinden kapatmıyorum.
Sonrasında bilgisayarı açınca VGA ışığı sönmeye başladı. Biraz saçma ama aynen böyle oldu.

- Bu konu hakkında bir fikri olan var mıdır? 😅

Şöyle bir sorun var bu ışık genelde ekran kartı ile sorun olduğu zaman görüntü aktaramadıgı zaman yapar monitör açık veya kapalı olması ile alakalı olduğu düşünmüyorum ekran kartı slotunun tam takılı olduğu ve bios güncel olduğu emin olun

Sistem açılıyorsa sıkıntı olmaz, yine de memtest ve RAM'leri geri yerine takmayı öneririm. Birini daha görmüştüm sistem açıkken yanıyormuş ama bir şey olmuyor dedi, bir gün açılmamaya başlamış.

Şöyle bir sorun var bu ışık genelde ekran kartı ile sorun olduğu zaman görüntü aktaramadıgı zaman yapar monitör açık veya kapalı olması ile alakalı olduğu düşünmüyorum ekran kartı slotunun tam takılı olduğu ve bios güncel olduğu emin olun
İnternette biraz araştırdım ama kesin sonuca ulaşamadığım için buraya da bir konu açayım dedim.

Şöyle ki ekran kartını kontrol ettim. Slota tam oturmuş vaziyette. Onun dışında beklediğim performansı çok rahat veriyor. Görüntü aktarımında herhangi bir problem yok (Gecikme, yırtılma vs. olmuyor.). 2k 240Hz'de çalıştırıyorum ve 2k'da oynadığım çoğu oyunda 240Hz veriyor. O yüzden ekran kartı ile alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bios'um da güncel.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem açılıyorsa sıkıntı olmaz, yine de memtest ve RAM'leri geri yerine takmayı öneririm. Birini daha görmüştüm sistem açıkken yanıyormuş ama bir şey olmuyor dedi, bir gün açılmamaya başlamış.
Aynen sistem çalışır vaziyette o ışık yanıkken bir sıkıntı sezmiyorum ama internetteki yazılanları okuyunca insanın içine bir kurt düşüyor.
Acaba sorun mu oldu, acaba ne oldu vs. diye.

RAM'lerin yerlerini değiştirdim bir değişiklik olmadı. RAM'lerde 3600Mhz'de ikisi birden çalışıyor onu da kontrol ettim. Fakat memtest testlerini gerçekleştirmedim. O aklıma gelmedi bu akşam onu da deneyeyim, teşekkür ederim.

Birde yukarıda Edit olarak yazdığım olaydan sonra ışık sönmeye başladı. İnanın çok saçma olduğunu biliyorum ama belki birinin başına gelmiştir bir bildiği vardır diye yazmak istedim.

İnternette biraz araştırdım ama kesin sonuca ulaşamadığım için buraya da bir konu açayım dedim.

Şöyle ki ekran kartını kontrol ettim. Slota tam oturmuş vaziyette. Onun dışında beklediğim performansı çok rahat veriyor. Görüntü aktarımında herhangi bir problem yok (Gecikme, yırtılma vs. olmuyor.). 2k 240Hz'de çalıştırıyorum ve 2k'da oynadığım çoğu oyunda 240Hz veriyor. O yüzden ekran kartı ile alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Bios'um da güncel.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynen sistem çalışır vaziyette o ışık yanıkken bir sıkıntı sezmiyorum ama internetteki yazılanları okuyunca insanın içine bir kurt düşüyor.
Acaba sorun mu oldu, acaba ne oldu vs. diye.

RAM'lerin yerlerini değiştirdim bir değişiklik olmadı. RAM'lerde 3600Mhz'de ikisi birden çalışıyor onu da kontrol ettim. Fakat memtest testlerini gerçekleştirmedim. O aklıma gelmedi bu akşam onu da deneyeyim, teşekkür ederim.

Birde yukarıda Edit olarak yazdığım olaydan sonra ışık sönmeye başladı. İnanın çok saçma olduğunu biliyorum ama belki birinin başına gelmiştir bir bildiği vardır diye yazmak istedim.
Çok alakasız olacak ama G-Sync açık mı?

@crazyreign hocam merhabalar.
Siz bu konumdaki sorundan anlar mısınız acaba?
Bir türlü çözüm bulamadım da, birde size danışmak istedim.

O yanabiliyor, sorun olsa da olmasa da :D.
Müşteri geldi, yazamadım hocam.
Ya sistemi komple kontrol ettim.
Bios'um güncel. Ekran kartımda sıkıntı yok. RAM'ler gayet sağlam. Anakart ve PSU'da da problem gözükmüyor.
Sistemi yeniden başlatınca ışık sönüyor.
Birde monitörümü düğmesinden kapatmadan bekletirsem, bilgisayarı sonraki açışımda bu VGA ışığı yanmıyor.
En çok buna takıldım. Bir gıcıklık var ama çözemedim.

- Eğer yine derseniz ki sorun yok arada yanar kapanır kafasına göre takmamaya çalışacağım. 🥶

bu sorun bendede var pc sıfırdan acarken sıkıntı olmuyor fakat rest atınca beyaz ışıkta kalıyor sönmüyor

bu sorun bendede var pc sıfırdan acarken sıkıntı olmuyor fakat rest atınca beyaz ışıkta kalıyor sönmüyor
Ben kendi sorunumun çözümüne çok ilginç bir şekilde ulaştım hocam.
Bilgisayara güç vermeden önce monitörümü açıyorum ( açılması 3-4 saniye sürüyor ).
Monitöre ışık geldikten sonra güç düğmesine basıyorum ve anakartım üzerinde beyaz VGA ışığı yanmıyor.
Eğer önce bilgisayarı açıp daha sonra monitörü açarsam bu VGA ışığı yanıyor.

Fakat sizin sorununuz reset attıktan sonra beyaz ışığın yanması.
O yüzden çözüm nedir bilemiyorum.

Ben kendi sorunumun çözümüne çok ilginç bir şekilde ulaştım hocam.
Bilgisayara güç vermeden önce monitörümü açıyorum ( açılması 3-4 saniye sürüyor ).
Monitöre ışık geldikten sonra güç düğmesine basıyorum ve anakartım üzerinde beyaz VGA ışığı yanmıyor.
Eğer önce bilgisayarı açıp daha sonra monitörü açarsam bu VGA ışığı yanıyor.

Fakat sizin sorununuz reset attıktan sonra beyaz ışığın yanması.
O yüzden çözüm nedir bilemiyorum.
Çözdüm sıkıntı ramlar 3600 mhz de olmuyor 3200 çektim düzeldi muhtemelen woltaj ayarı lazım 3600 kullanmak için
Sende bunu kontrol et

Geri