anonim0101
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 35
- İsim
- Talha
- Bütçe
- 27000
arkadaşlar 8x2 16gb ram'im var. birisinde arıza olduğu için ram değiştirmek istiyorum. şu an ddr4 kullanıyorum değiştirmişken ddr5 geçmek istiyorum. yani ram değiştirince anakartta değiştirmem lazım(anakartım h510m-e). ve işlemcim i5 11400f lga1200 soket. ddr5 anakarta geçince hiç lga1200 soket göremedim sanırım yok bu konuda çok bilgili değilim. soket uymadığı için işlemcimi de değiştirmem gerekiyor. yani sadece ddr5e geçmek için 3 parça( 2 ram sayarsak 4 parça) değiştirmem gerekiyor aklımda bazı parçalar var ve bu parçaların fiyatlarını hesapladım. fotoğrafta gördüğünüz gibi fiyat böyle çıkıyor. ekran kartım rx6600 asus dual. sadece bu parçaları değiştirmek yerine içerik üreticilerinden veya mağazadan hazır sistem almak daha mı mantıklı olur?
olur diyorsanız 25 30k arasında sistem linkleri paylaşabilir misiniz. yazılım okuyacağım seneye. yazılımın ilk senesi için işimi görecek bir sistem önerirseniz iyi olur. ek olarak yüksek ayarlarda max grafiklerde AKICI hikayeli oyun oynamayı seviyorum. ve fps olarak cs2 oynuyorum. isteklerime uyacak şekilde eğer bunları almak yerine hazır sistem almak daha mantıklı ise öneri yapar mısınız?
(ek olarak vatanda ram sepete sadece 1 tane eklenebiliyor toplam fiyata 2420TL daha eklenecek yani yaklaşık 30k tl oluyor)
olur diyorsanız 25 30k arasında sistem linkleri paylaşabilir misiniz. yazılım okuyacağım seneye. yazılımın ilk senesi için işimi görecek bir sistem önerirseniz iyi olur. ek olarak yüksek ayarlarda max grafiklerde AKICI hikayeli oyun oynamayı seviyorum. ve fps olarak cs2 oynuyorum. isteklerime uyacak şekilde eğer bunları almak yerine hazır sistem almak daha mantıklı ise öneri yapar mısınız?
(ek olarak vatanda ram sepete sadece 1 tane eklenebiliyor toplam fiyata 2420TL daha eklenecek yani yaklaşık 30k tl oluyor)