Neler Yeni

Vatan'da çalışmak mantıklı mı?

rafetsunal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Rafet Sunal
Beni aradılar ve tek bir soru sordular: '60 bin TL'ye nasıl bir bilgisayar toplarsın?' cevapladım. Sonra 'X ilçesinde mi oturuyorsun?' diye sordular. 'hayır, X ilinde oturuyorum' dedim. 'o zaman neden burayı seçtiniz?' dediler. 'oturduğum yerde iş ilanı yoktu, arkadaşlarımın olduğu o ilçeyi tercih ettim' diye cevap verdim. O hanımefendi, bulunduğum ildeki şubeyi arayıp beni onlara söylemiş. Onlar da aradılar ve konuştuk, ama sadece televizyon bölümü boşmuş. Sorun şu ki, televizyondan anlamıyorum. 'X ilçesinde olmaz mı?' diye sordum. Pazartesi gününü beklememi söylediler. Sizce ne yapmalıyım?
Ek olarak İstanbul'dan palet fabrikasından iş teklifi geldi onlarsa direkt 25bin maaşla gel başla dediler fakat hiç fabrikada çalışmadım bilmiyorum. Dediğine göre Excel üzerinden işlemler yapıp 1 sene boyunca neredeyse her işe koşmalıymışım.

4060fetişlidinazor

80+ Bronze
Beni aradılar ve tek bir soru sordular: '60 bin TL'ye nasıl bir bilgisayar toplarsın?' cevapladım. Sonra 'X ilçesinde mi oturuyorsun?' diye sordular. 'hayır, X ilinde oturuyorum' dedim. 'o zaman neden burayı seçtiniz?' dediler. 'oturduğum yerde iş ilanı yoktu, arkadaşlarımın olduğu o ilçeyi tercih ettim' diye cevap verdim. O hanımefendi, bulunduğum ildeki şubeyi arayıp beni onlara söylemiş. Onlar da aradılar ve konuştuk, ama sadece televizyon bölümü boşmuş. Sorun şu ki, televizyondan anlamıyorum. 'X ilçesinde olmaz mı?' diye sordum. Pazartesi gününü beklememi söylediler. Sizce ne yapmalıyım?
Ek olarak İstanbul'dan palet fabrikasından iş teklifi geldi onlarsa direkt 25bin maaşla gel başla dediler fakat hiç fabrikada çalışmadım bilmiyorum. Dediğine göre Excel üzerinden işlemler yapıp 1 sene boyunca neredeyse her işe koşmalıymışım.
Hocam vatan iyi bence TV den anlamalık bişey yok zaten çalışanlarda anlamıyor gene onlardan çok şey biliyosunuzdur eminim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam vatan iyi bence TV den anlamalık bişey yok zaten çalışanlarda anlamıyor gene onlardan çok şey biliyosunuzdur eminim.
Birde vatanda maaş ne kadar veriyolar

rafetsunal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Rafet Sunal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Birde vatanda maaş ne kadar veriyolar
Maaşı bilmiyorum sanırsam beni şuan nereye vermeliler kararsız kaldılar. İlçeye iş ilanı açmışlar ama asker dönüşü olacak dediler İl'e gitmemi söylediler tamam gideyim dedim aradılar pazartesiye kadar bekle dediler şimdi ben işi aldım mı bilmiyorum uşağa gitmeli miyim onu da bilmiyorum

4060fetişlidinazor

80+ Bronze
Maaşı bilmiyorum sanırsam beni şuan nereye vermeliler kararsız kaldılar. İlçeye iş ilanı açmışlar ama asker dönüşü olacak dediler İl'e gitmemi söylediler tamam gideyim dedim aradılar pazartesiye kadar bekle dediler şimdi ben işi aldım mı bilmiyorum uşağa gitmeli miyim onu da bilmiyorum
Vatan ucunu açı bırakmış gibi de fabrikada ağır olmaz mı hocam fabrika diyince aklıma hep korkunç yerler geliyor

rafetsunal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Rafet Sunal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vatan ucunu açı bırakmış gibi de fabrikada ağır olmaz mı hocam fabrika diyince aklıma hep korkunç yerler geliyor
Tam olarak benimde aklıma öyle geliyor. Fabrika baya bir yorucu korkunç gibi geliyor fakat adamlar 3 senenin sonunda işin çok rahatlar altına araba verilir ihaleye gider malları kontrol eder evine geçersin falan diyor

dreamuiz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Anıl Aykın
Hem ofis hem fabrikada çalıştım, bölümümüz farklı ve paletle alakalı bi fabrikada çalışmadım (bardak, döküm ve deri) ama genel olarak büyük yaş kesiminin olduğu, kimisi çok sempatik, sohbeti sarıyorken kimisine selam verip geçmen gereken bir yer. Ofiste az çok aynı ama o kadar insan yok ve illa birinin birine işi düştüğü için kişiler kendi aralarını iyi tutmak için her türlü çabayı gösteriyor. Fabrika büyükse genelde oturmuş bir otorite oluyor, herkes kendi işine bakıyor. Küçükse herkes herkese iş kitleme derdinde diyebilirim. Çalıştığım fabrikalar dışında zamanında fabrikaların bulunduğu yere altyapı çalışmasında bulunduğum için içlerine vesaire girdim ortamları gördüm. Az çok işleyiş ve insanların davranışlarından da nasıl bir yer olduğu belli oluyordu.

aakif

80+ Bronze
Bence fabrika daha iyi geleceği var yani varacağın nokta belli vatan için de bi kaç kötü orta iyi model ezberlersin doğaçlama da katar götürürsün kimse bişey bilmiyor zaten hitap anlıyormuş gibi görünme falan mesele sorun yaşamazsın diye düşünüyorum

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Tekin Ayber
Vatan sömürür çünkü hiç bir şey belli değil, basit iş basit ve düşük maaaş verirler. Ama fabrikada iş kapıyorsun, hatta fabrikada iş kapıp kendi küççük fabrikasını açanlar bile vardır. Ayrica fabrika da 25bin ile başlarsın sonra gerçekten maaşın 50-85bin arası 1-3 sene civarı olur. Senin çalışmana ve işi kapmana bakar yani. Önü açık ve şu sıralar bu tür fabrikalarda işçi aranıyor. Kaçırma bu fırsatı. Eğer meslek lisesi çıkışlı isen alanına uygun daha sonra geçiş yapabilirsin paran olunca, birikince.

4060fetişlidinazor

80+ Bronze
Vatan sömürür çünkü hiç bir şey belli değil, basit iş basit ve düşük maaaş verirler. Ama fabrikada iş kapıyorsun, hatta fabrikada iş kapıp kendi küççük fabrikasını açanlar bile vardır. Ayrica fabrika da 25bin ile başlarsın sonra gerçekten maaşın 50-85bin arası 1-3 sene civarı olur. Senin çalışmana ve işi kapmana bakar yani. Önü açık ve şu sıralar bu tür fabrikalarda işçi aranıyor. Kaçırma bu fırsatı. Eğer meslek lisesi çıkışlı isen alanına uygun daha sonra geçiş yapabilirsin paran olunca, birikince.
Dayım 20 yıldır kurumsal global bi fabrikada çalışıyor daha yeni 45k gibi maaş almaya başladı :/ 3 senede kim kime veriyo 50k beyaz yaka falan deilse zor

Son düzenleme:

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,026
İsim
Mehmet
Tam olarak benimde aklıma öyle geliyor. Fabrika baya bir yorucu korkunç gibi geliyor fakat adamlar 3 senenin sonunda işin çok rahatlar altına araba verilir ihaleye gider malları kontrol eder evine geçersin falan diyor
Fabrika ne fabrikası her fabrikanın ağır şartları olmuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Babam 20 yıldır kurumsal global bi fabrikada çalışıyor daha yeni 45k gibi maaş almaya başladı :/ 3 senede kim kime veriyo 50k beyaz yaka falan deilse hayal para
Bizim mezunları 35 le başlatıyorlarmış öyle dedi bölüm hocamız

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
229
İsim
Tekin Ayber
ScreenHunter 40.jpg

Palet ustası, şefi veya amiri şu anki maaşları, 3 yıl sonra bunların 2 katı maaş olur... Birilerinin dikkatine... Ayrıca burda en düşükler yer almış, bunlardan normalde daha yüksek olur maaşlar. Askeri fabrikalarda yükselme, eleman açığı nedeniyle yeni eleman ihtiyaçları ile karşılanınca daha kolay. Milletin gözünü korkutmayın, ilk önce tecrübe edin veya sorun.

Konuyu açan için vatanda çalışmak daha mı iyi yani... Vatanda sadece müşterileri karşılayacak, vasıfsızlığı hep devam edecek, vatan isterse eğer yükselebilecek ama ingilizce bilmedikçe o da çok zor ve maaşlar hep sömürü düzeyinde olacak.

Top Bottom