Neler Yeni

Yardım Ekran kartı siyah ekran sorunu

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
Sorun: Bazen 1 gün boyunca kullanıyorum hatasız bir şekilde, bazı durumlarda ise lol gibi oyunlara girince siyah ekran veriyor ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Bir diğer çökme durumunda ise ekran gidiyor ve ekran kartı fanlarım son devirde dönmeye başlıyor.

Ekran kartı modeli : MSİ VENTUS RTX 3080Tİ 12GB
2.el minning çıkması olarak aldım. Karta sanırım bios yüklemişler. "Techpowerup" sitesinden bios sürümü ile karşılaştırdığımda benim kartımda oynama var gibi görünüyor.
Sıcaklık değerlerim normal ve yeni bakımını yaptım sıcaklık ve psu güç yetmezliği gibi bir sorunu olamaz. Gpuz üzerinden ekran görüntüsü yüklüyorum. Kontrol edip yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Format atmama rağmen sorun devam etmekte.
1729425167006.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yücel Efe Solmaz
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar parçaları
Instagram
https://www.instagram.com/yucel_efe_solmaz/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199011863560/
Twitter
yucelefe6
Facebook
yucelefe.solmaz
Discord
EFEteam200767#8458
Reddit
https://www.reddit.com/user/No_Mud413
hocam eğer ekran siyah olup fanları %100 e almasının nedeni ekran kartının aşırı ısınıyordur
Mesaj otomatik birleştirildi:

3080ti gibi ısınan bir kartın bakımlarını araba gibi zamanında yapılması lazım

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam eğer ekran siyah olup fanları %100 e almasının nedeni ekran kartının aşırı ısınıyordur
Evet bende onu düşündüm ve bir çok test yaptım "Furmark" , zorlayıcı 4k oyun testleri 80 dereceyi geçmiyor %60 gibi fan değerlerinde. Ancak dediğim gibi bazen lol gibi basit oyunlarda bir anda gidiyor ve fanlar hızlı şekilde dönmeye başlıyor. Benim düşüncem biosunu değiştirdikleri için ama iyi bilen bir arkadaş konuya bakıp yorum yaparsa çok daha sağlıklı olur gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yücel Efe Solmaz
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar parçaları
Instagram
https://www.instagram.com/yucel_efe_solmaz/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199011863560/
Twitter
yucelefe6
Facebook
yucelefe.solmaz
Discord
EFEteam200767#8458
Reddit
https://www.reddit.com/user/No_Mud413
Evet bende onu düşündüm ve bir çok test yaptım "Furmark" , zorlayıcı 4k oyun testleri 80 dereceyi geçmiyor %60 gibi fan değerlerinde. Ancak dediğim gibi bazen lol gibi basit oyunlarda bir anda gidiyor ve fanlar hızlı şekilde dönmeye başlıyor. Benim düşüncem biosunu değiştirdikleri için ama iyi bilen bir arkadaş konuya bakıp yorum yaparsa çok daha sağlıklı olur gibi.
haklısınız ben tam olarak hakim olmasamda bu konulardan az çok anlıyorum sorun ya aşırı ısınma yada bios la alakalıdır

daha iyi bilen biri gelip yarıdm etmesi dileğiyle

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
haklısınız ben tam olarak hakim olmasamda bu konulardan az çok anlıyorum sorun ya aşırı ısınma yada bios la alakalıdır

daha iyi bilen biri gelip yarıdm etmesi dileğiyle
Fanları son hız çalıştırınca ben dedim herhalde kart yandı vs ama sıcaklıkları kontrol ettiğimde hiçbir sorun görünmüyor. Bios olarak umut ediyorum. Teşekkürler cevap için

Yunus//

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yunus
Sorun: Bazen 1 gün boyunca kullanıyorum hatasız bir şekilde, bazı durumlarda ise lol gibi oyunlara girince siyah ekran veriyor ancak bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Bir diğer çökme durumunda ise ekran gidiyor ve ekran kartı fanlarım son devirde dönmeye başlıyor.

Ekran kartı modeli : MSİ VENTUS RTX 3080Tİ 12GB
2.el minning çıkması olarak aldım. Karta sanırım bios yüklemişler. "Techpowerup" sitesinden bios sürümü ile karşılaştırdığımda benim kartımda oynama var gibi görünüyor.
Sıcaklık değerlerim normal ve yeni bakımını yaptım sıcaklık ve psu güç yetmezliği gibi bir sorunu olamaz. Gpuz üzerinden ekran görüntüsü yüklüyorum. Kontrol edip yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Format atmama rağmen sorun devam etmekte.
Alıntıyı görüntüle
Kart sorunluda olabilir hocam bende aynı sorun vardı kart gg oldu en sonunda kontrol ettirmen en sağlıklısı

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
Kart sorunluda olabilir hocam bende aynı sorun vardı kart gg oldu en sonunda kontrol ettirmen en sağlıklısı
alalı 2 ay kadar oldu ilk başlarda bir sorun yoktu zamanla bu hale gelmesi kartın ömründen şüphe ettirdi biraz ama bakalım gidersede sağlık olsun.

Yunus//

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Yunus
alalı 2 ay kadar oldu ilk başlarda bir sorun yoktu zamanla bu hale gelmesi kartın ömründen şüphe ettirdi biraz ama bakalım gidersede sağlık olsun.
Tamir edilir hocam kart direk çöp olmaz zaten ama gitme ihtimali var yinede

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
Şimdi bilgisayarı başlattım ve no signal hatası verdi ve tekrar açtığımda bu yazı çıktı karşıma.

Ekler

• WhatsApp Image 2024-10-20 at 22.47.02.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-20 at 22.47.02.jpeg
    332.8 KB · Hit: 14

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
Benimle aynı sorunu yaşayıp görüntü kaynaklı hatanın direkt olarak ekran kartı düşünen arkadaşlar için yazıyorum. Sorun ramden kaynaklı çıktı, 8x2 xpg ram kullanıyorum ikisinide tek tek deneyerek testleri yaptım, ramlerimden birinde muhtemelen sorun var o rami takınca sistem no signale düşüyor.

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
Güncelleme: Biosun 2020 tarihinden beri güncellenmediğini fark ettim (2.el almıştım sistemi) bios uptade ile 2024 sürümüne güncellediğimde bütün sorunlarım çözüldü, çökme no signal, ramin birinin çalışmaması gibi, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bios update dikkat etsin.

Monchug

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Umut
Güncelleme: Biraz konuyu hortlatıyormuş gibi oldu ama sorunun ramden de kaynaklı olmadığını, PSU dan ekran kartına gelen güç beslemesinde temassızlık olduğunu fark ettim, kabloyu elimle çok minik bile hareket ettirsem direkt olarak siyah ekran " no signal " sorununu yaşıyorum. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar çözüm için bunuda denesinler. Kablo sıkışır ve ya temassızlık yaparsa bu şekilde sorun yaşayabilirsiniz.

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,294
İsim
Emre
Discord
necromancerr
konu fosil olmuş görseydim bunları test etmeni isterdim :D her zaman spesifik bir parça sorunlu olmuyor denemeden bilinemez ekran kartı diye düşünürsün sorun bazen işlemci vidasının bile fazla sıkılmasından bile olabilir . (Biraz uç bir örnek oldu ama yaşanabilir bir durum)

Top Bottom