Neler Yeni

Dramli M2 ssd tavasiyesi

Kazuha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Ali Ergül
Bütçe
1500
Bütçe 1500 civarı dramli alabileceğim ssd var mı? 500 512 olabilir. 1tb olanlar 2k yı geçiyor diye biliyorum. 256 da az kalır ondan dolayı.

Bünyamina

80+ Platinum
Bütçe 1500 civarı dramli alabileceğim ssd var mı? 500 512 olabilir. 1tb olanlar 2k yı geçiyor diye biliyorum. 256 da az kalır ondan dolayı.
Bu ürünü alabilirsin.

Kazuha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Ali Ergül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Bünyamina

80+ Platinum

Bünyamina

80+ Platinum
Peki, okuma yazma hızı daha ileri seviyede olan bir model biliyor musunuz? 1500 ü aşabilirim biraz da olsa
Var tabi ki de ama o modellerin hiçbirinde dram mevcut değil. Yeşil sitede bir arkadaş açıklamış gayet güzelce dram olayını.

DRAM SSD'lerde geçici verilerin depolandığı bir bölümdür. İşletim sisteminden gelen geçici veriler orada depolanarak hem NAND yongalarına yük bindirilmez hem de SSD daha kararlı çalışır. Aynı şekilde dosya transferlerinde DRAM sayesinde SSD'nin hızı düşmez veya dalgalanmaz. Kararlı bir dosya aktarımı sağlanır. Ömrü de uzun olur SSD'nin.

Bu DRAM'den yoksun SSD'lerde geçici veriler NAND yongalarında depolanır. Bu hem SSD'ye zarar verir hem de hızları düşer. Dosya transferlerinde de sık sık hız düşüşleri yaşanır. DRAM olmadığı için ömrü de kısa olur.

Kazuha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Ali Ergül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Var tabi ki de ama o modellerin hiçbirinde dram mevcut değil. Yeşil sitede bir arkadaş açıklamış gayet güzelce dram olayını.

DRAM SSD'lerde geçici verilerin depolandığı bir bölümdür. İşletim sisteminden gelen geçici veriler orada depolanarak hem NAND yongalarına yük bindirilmez hem de SSD daha kararlı çalışır. Aynı şekilde dosya transferlerinde DRAM sayesinde SSD'nin hızı düşmez veya dalgalanmaz. Kararlı bir dosya aktarımı sağlanır. Ömrü de uzun olur SSD'nin.

Bu DRAM'den yoksun SSD'lerde geçici veriler NAND yongalarında depolanır. Bu hem SSD'ye zarar verir hem de hızları düşer. Dosya transferlerinde de sık sık hız düşüşleri yaşanır. DRAM olmadığı için ömrü de kısa olur.
Ne yazarsam çıkar bu arkadaşın açıklaması?

Bu modelde yok mu mesela onu nasıl bakıyoruz?

Thadox

80+ Bronze
Yazma ve okuma hızı çok düşük değil mi?
Fiyatına göre çok iyidir ayrıca günlük kullanımda 7000 mb/s hızlarını sağlayan bir m2 ssd de o hızları göremezsin çoğu zaman. Sebebi de orda ki değer rastgele yazma hızı değil. Çok büyük bir dosyayı evet 7000 mb/s hızda yazar ama normal oyun vs oynarken o hızlara ulaşamaz. Dolayısıyla bu normal günlük kullanım ve oyunlar için fazlasıyla yeterli.

Bünyamina

80+ Platinum
Ne yazarsam çıkar bu arkadaşın açıklaması?

Bu modelde yok mu mesela onu nasıl bakıyoruz?
Nete ssdnin marka modelini yazıp dram var mı yazınca zaten görüyorsun olup olmadığını. Azıcık araştırma yapman yeterli. Şu listelerden de bakabilirsin.

Son düzenleme:

Thadox

80+ Bronze
Fiyatına göre çok iyidir ayrıca günlük kullanımda 7000 mb/s hızlarını sağlayan bir m2 ssd de o hızları göremezsin çoğu zaman. Sebebi de orda ki değer rastgele yazma hızı değil. Çok büyük bir dosyayı evet 7000 mb/s hızda yazar ama normal oyun vs oynarken o hızlara ulaşamaz. Dolayısıyla bu normal günlük kullanım ve oyunlar için fazlasıyla yeterli.
Ayrıca dram olduğu için olası dropların vs de önüne geçiyor. Aynı sistemde dramsiz bi ssd ile nadirde olsa drop yiyorken dramli ssd ile hiç bu sorunla karşılaşmadım.

Kazuha

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Mehmet Ali Ergül
Ayrıca dram olduğu için olası dropların vs de önüne geçiyor. Aynı sistemde dramsiz bi ssd ile nadirde olsa drop yiyorken dramli ssd ile hiç bu sorunla karşılaşmadım.
Drop derken oyunlardaki offline olsa bile olan kasmalardan mı bahsediyorsun?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nete ramın marka modelini yazıp dram var mı yazınca zaten görüyorsun olup olmadığını. Azıcık araştırma yapman yeterli. Şu listelerden de bakabilirsin.
Teşekkür ederim

dafidak

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Baran Çolak
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular