Neler Yeni

Bilim kitap tavsiyesi

ardaipek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Arda İpek
Temel düzey astronomi ktapları okudum ve biraz sıkıcı geldi daha ileri düzey kitaplar önereblirmisiniz

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,824
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Temel düzey astronomi ktapları okudum ve biraz sıkıcı geldi daha ileri düzey kitaplar önereblirmisiniz
çok temel bir bilgiyle söylüyorum, carl sagan ve stephen hawking'e göz atılabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Melih TURGUT
Daha ileri düzey astronomi kitapları ilgini çekebilir! İşte birkaç öneri:

1. "Astrophysics for People in a Hurry" - Neil deGrasse Tyson
    Hem detaylı hem de anlaşılır anlatımıyla evrenin temel prensiplerini hızlıca öğrenebilirsin.
  2. "Cosmos" - Carl Sagan
    Evrenin yapısını ve işleyişini derinlemesine ele alır. Sagan’ın evrene olan bakış açısı ve anlatımı gerçekten etkileyici.
  3. "A Brief History of Time" - Stephen Hawking
    Zaman, kara delikler ve evrenin başlangıcı gibi kavramlara daha karmaşık bir giriş yapar. Bu kitap daha derin sorulara cevap arayanlar için idealdir.
  4. "The Fabric of the Cosmos" - Brian Greene
    Uzay ve zamanın doğası ile ilgili daha teorik bilgiler içerir. Eğer kuantum fiziği ve genel görelilik gibi konular ilgi çekiyorsa, bu kitabı sevebilirsin.
  5. "Astrophysics for Physicists" - Arnab Rai Choudhuri
    Fizik bilgin varsa, bu kitap çok detaylı ve ileri seviyededir. Astrofiziğin temel ilkelerini fizik perspektifiyle sunar.
Bu kitaplar daha derin ve teknik konulara giriyor; matematiksel detaylara ve bilimsel teoriye dair bir zenginlik sunuyorlar. İyi okumalar!

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,824
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey

Hem detaylı hem de anlaşılır anlatımıyla evrenin temel prensiplerini hızlıca öğrenebilirsin.
  2. "Cosmos" - Carl Sagan
    Evrenin yapısını ve işleyişini derinlemesine ele alır. Sagan’ın evrene olan bakış açısı ve anlatımı gerçekten etkileyici.
    Zaman, kara delikler ve evrenin başlangıcı gibi kavramlara daha karmaşık bir giriş yapar. Bu kitap daha derin sorulara cevap arayanlar için idealdir.
    Uzay ve zamanın doğası ile ilgili daha teorik bilgiler içerir. Eğer kuantum fiziği ve genel görelilik gibi konular ilgi çekiyorsa, bu kitabı sevebilirsin.
    Fizik bilgin varsa, bu kitap çok detaylı ve ileri seviyededir. Astrofiziğin temel ilkelerini fizik perspektifiyle sunar.
Bu kitaplar daha derin ve teknik konulara giriyor; matematiksel detaylara ve bilimsel teoriye dair bir zenginlik sunuyorlar. İyi okumalar!
yapay zekaya mi yazdirdiniz?

ardaipek

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Arda İpek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

2. "Cosmos" - Carl Sagan
hepsini okudum

lnxwizard

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
lnxwizard
Yukardaki arkadaşlar zaten yazmış ama bende birkaç tane önereyim.
  1. Kozmos - Carl Sagan
  2. Soluk Mavi Nokta - Carl Sagan
  3. Kozmos: Yeni Dünyalar - Ann Druyan (Bu kitap Carl Sagan'ın eşi tarafından yazılmış, aynı kozmos gibi güzel ve sarıyor baya.)
  4. Acelesi Olanlar İçin Astrofizik - Neil DeGrasse Tyson
  5. Her Şeyin Sonu - Katie Mack (Evrenin olası sonlarını anlatıyor, çok keyifliydi)
  6. Zamanın Kısa Tarihi - Stephen Hawking
  7. Evrenin Zarafeti - Brian Greene
  8. Olanaksızın Fiziği - Michio Kaku
  9. Kara Delikler - Stephen Hawking (Kısa bir kitap ama çok zevkli)
  10. Büyük Tasarım - Stephen Hawking
  11. Kuantum Uzayı -Jim Baggot

CptnAktaş

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
963
İsim
Samet Mustafa Aktaş
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri