Mehmet_Kaan
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 5
- İsim
- Mehmet
Herkese selamlar. Öncelikle benim kendi ana oyun bilgisayarım var. Ben şu an 3 yıllığına şehir dışında olacağım için burada da masa üstü bilgisayar toplamak istedim.
Bu bilgisayarı seçmemin bazı sebepleri var :
1-İtopya'da şu an bu sistemi seçtiğimizde Asus 180Hz monitör yanında hediye olarak geliyor. Böylece beni monitör masrafından kurtatıyor.
2-Biliyorum darboğaz yapıyor ama şöyle düşündüm bu zaten ana oyun bilgisayarım olamayacak ve burada ağırlıklı olarak lol oynayacam ama diğer oyunları da oynamak istediğimde OLAMAZ NASIL 100 FPS'in altında fps alıyorum demem asla. Ben cyberpunk ilk çıktığında 3060 bilgisayarımla (evet ana bilgisayarımın ekran kartı 3060) 20-30 fps arasında çok akıcı bir şekilde oynadım hiçbir şikayetim olmadı. Yani ben oyun kasmadığı sürece fpsi dert etmiyorum. Aslında bunu da bilmediğimden soruyorum. Bu sistem ile oyunlar donar mı yoksa sadece düşük fps mi alırım ?
3-4060 seçmek istiyorum ekran kartını çünkü dediğim gibi ana bilgisayarımın ekran kartı 3060. Ana bilgisayarıma döndüğümde 3060 ile 4060'ı değiştirmek mantıklı olabilir diye düşünüyorum.
Toplamak istediğim bilgisayarın özellikleri :
BÜTÜN tavsiyelere açığım. Ekran kartını düşürmek vs.
Bu bilgisayarı seçmemin bazı sebepleri var :
1-İtopya'da şu an bu sistemi seçtiğimizde Asus 180Hz monitör yanında hediye olarak geliyor. Böylece beni monitör masrafından kurtatıyor.
2-Biliyorum darboğaz yapıyor ama şöyle düşündüm bu zaten ana oyun bilgisayarım olamayacak ve burada ağırlıklı olarak lol oynayacam ama diğer oyunları da oynamak istediğimde OLAMAZ NASIL 100 FPS'in altında fps alıyorum demem asla. Ben cyberpunk ilk çıktığında 3060 bilgisayarımla (evet ana bilgisayarımın ekran kartı 3060) 20-30 fps arasında çok akıcı bir şekilde oynadım hiçbir şikayetim olmadı. Yani ben oyun kasmadığı sürece fpsi dert etmiyorum. Aslında bunu da bilmediğimden soruyorum. Bu sistem ile oyunlar donar mı yoksa sadece düşük fps mi alırım ?
3-4060 seçmek istiyorum ekran kartını çünkü dediğim gibi ana bilgisayarımın ekran kartı 3060. Ana bilgisayarıma döndüğümde 3060 ile 4060'ı değiştirmek mantıklı olabilir diye düşünüyorum.
Toplamak istediğim bilgisayarın özellikleri :
ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC V2 Edition 8GB GDDR6 DLSS 3 128 Bit Ekran Kartı Bulk
INTEL Core i5 12400F 4.40GHz 18MB Önbellek 6 Çekirdek Soket 1700 10nm İşlemci
ASUS PRIME H610M-K ARGB 5600MHz DDR5 Soket 1700 M.2 HDMI VGA mATX Anakart
Kingston 16GB(2x8) Beast EXPO 5200mhz CL36 DDR5 Dual Kit Ram
KIOXIA 1TB EXCERIA PLUS G3 NVMe M.2 2280 Kutusuz SSD (5000MB Okuma / 3900MB Yazma)
BÜTÜN tavsiyelere açığım. Ekran kartını düşürmek vs.