Neler Yeni

Artık her oyunu türkçe oynayabileceğiz.

hazarcoban

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
hazarcoban
Biz 6 kişilik bir arkadaş grubuyuz.Bildiğiniz üzere oyunların türkçe yamalarının yapılabilmesi için tool dosyalarına erişebilmek yani oyunun
kırılmasını beklemek gerekiyor.Fakat geliştirdiğimiz yazılımla bunun önüne geçmeye çalışıyoruz.

Misal türkçe yaması olmayan bir oyunu açtıktan sonra tam ekrandan çıkıp çerçevesiz pencereli olarak ayarlıyoruz.
Arka planda da kurduğumuz yazılımı açıyoruz.Bu yazılım, çeviriyi anlık olarak yapıyor.Yani oyun dosyalarına erişmemize gerek kalmıyor.
Belli bir ölçek kutusu var, onu ,oyunda konuşmaların geçtiği kısma getirip yazıları içine alıcak şekilde istediğimiz gibi fareyle bir ucundan tutarak büyütüp
uzatarak çevrilmesini istediğimiz cümleleri içine alıcak şekilde ayarlıyoruz..Bu programda o an ekrana yeni gelen farklı piksel renklerini (altyazısı beyaz olmayan oyunlarda çalışmıyor,oyundaki arkaplandaki sahnenin rengiyle altyazı'nın rengi bariz farklı olması gerekiyor ki yazılımın rahat algılaması için) algılayarak
o farklı piksel renklerini arkaplanda bir metine dönüştürüyor ve çevirisini yapıyor.Daha sonra oyundaki orjinal altyazının üstünü blurlayıp,üzerine yeni çevirdiği türkçe metni ekliyor.Programın çalışma
mantığı bu fakat her oyunda stabil çalışmıyor yazıların tanınıp çevrilip ve ekrana düşmesi
bazen gecikebiliyor vb sorunları var.Fakat çevirmenler olarak büyük bir iş yükünden kurtulmuş oluyoruz.Dahada ilertebilirsek aylık üyelik şeklinde satışa sunmayı planlıyoruz fakat
diğer çeviri camiası durumu nasıl karşılar emin değiliz.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Tekin Ayber
Gerek yok, artık yapay zeka desteği ile tüm oyunlar yakında istenilen dilde oynanabilecek... Hatta sesli dil çevirileri bile mümkün olacak...

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Göksel
adamlar her dili oyunlarına koyuyorlar bir türkçeyi koymuyorlar zaten ondan sebep türkçe desteği olmayan oyunlara para vermiyorum trrent yüklüyorum sende bence bu kadar geliştirmişsiniz çıkarın ben alırım aylık üyelik yapay zeka cart curt gelene kadar

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Tekin Ayber
adamlar her dili oyunlarına koyuyorlar bir türkçeyi koymuyorlar zaten ondan sebep türkçe desteği olmayan oyunlara para vermiyorum trrent yüklüyorum
Bu konuda haklısınız, emperyalist sömürge düzeni böyle bi şey...

IceMan🥊

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
961
İsim
Baran Çelik
Ulan nelerle uğraşıyoruz sen git 10 tane zart zurt dili köy Türkçeyi koyma biz nasıl senaryolu bir oyunu oynayalim on numara ingilizcemiz yoksa. Çok ultra zeki bizim m.llar "o zomon ongolozce ogron" diyor da ulan akilinj seviyim senin biz niye o kadar para verdiğimiz oyunu kendi dilimizde oynayamiyoruz bu tr oyun çıkarmayan büyük firmalar net orrrrrrrçun çocuğudur.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Tekin Ayber
Şimdi böle diyoruz ya, emperyalist düzenin çocukları linç etmek için konuya üşüşürler... Laf söyletmezler :)

Aslında hak ettikleri için, sövme gibi gözüken o yazılanlar gerçekte onların şeref madalyalarıdır. :p Onlar o kadar kibirlidirler ki bizleri hep aşağıda görürler ve bize hak ettiğimiz değeri asla vermezler. Şu para olan tanrıları olmasa idi oyunları dahi bizim milletle paylaşmazlardı bence...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,016,463
Üyeler
161,056
Son üye
BlackTT