Neler Yeni

Priz patladi fakat hala calisiyor.

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,805
İsim
Ömer Fasd
Bugun odamdaki 3'lu priz yetersiz oldugu icin evde hali hazirda bulunan 10'lu bir prizi taktim, 5-5 ayrildigi icin bir tarafini ustundeki dugme ile kapattiktan sonra once lamba sonrasinda monitoru taktim, en son pcnin kablosunu takarken bir anda prizden pat diye bir ses geldi ve bizim dairenin salteri apartmanin altindan atti. Gidip kaldirdiktan sonra tekrar taktim suan bir sorun yok calisti fakat tam da emin olamadim gibi olay akım dalgalanmasından mi olmustur yoksa baska bir sey var midir?

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,958
İsim
göksel yurtcan
Bugun odamdaki 3'lu priz yetersiz oldugu icin evde hali hazirda bulunan 10'lu bir prizi taktim, 5-5 ayrildigi icin bir tarafini ustundeki dugme ile kapattiktan sonra once lamba sonrasinda monitoru taktim, en son pcnin kablosunu takarken bir anda prizden pat diye bir ses geldi ve bizim dairenin salteri apartmanin altindan atti. Gidip kaldirdiktan sonra tekrar taktim suan bir sorun yok calisti fakat tam da emin olamadim gibi olay akım dalgalanmasından mi olmustur yoksa baska bir sey var midir?
çeşitli sebeplerden olabilir anlık yüklenme yapmışsınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam oyle olsa ikinci seferde de atmasi gerekmez miydi? Tamamen bilmedigimden soruyorum.
hayır tam takarken ark yaptıysa hali hazırda takılı iken sorun olmaz

Nezha

80+
Hocam priz tozlanmıştır veya ortamda statik elektriklenme mevcuttur ilk taktığınızda kısa devre yapmıştır yani aşırı akım çekmiştir. (Kısa devre terimi tam uymuyor ama bu durum için tam karşılığı bir kelime bilmiyorum.) Durum bundan ibaret. Siz yine de 10lu 20li prizlerden uzak durun.

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,805
İsim
Ömer Fasd
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam priz tozlanmıştır veya ortamda statik elektriklenme mevcuttur ilk taktığınızda kısa devre yapmıştır yani aşırı akım çekmiştir. (Kısa devre terimi tam uymuyor ama bu durum için tam karşılığı bir kelime bilmiyorum.) Durum bundan ibaret. Siz yine de 10lu 20li prizlerden uzak durun.
Bir tarafini indirdim zaten. Priz harbiden baya tozluydu .d

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,958
İsim
göksel yurtcan
kısa devre yanlış terim oldu hocam ark daha doğru bir terim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,772
Üyeler
161,132
Son üye
KaizenTaha
Top Bottom